Nejste přihlášen/a.
Přejí brzké ráno, potřeboval bych se zeptat jaký máte názor na tohle téma. A také, jestli nevíte o nějaké literatuře.
Udivuje mě, jak je člověk natolik odlišný od jiných tvorů. Jako jediný rodí plod hlavou napřed, který má velkou hlavičku stejně jako otvor ženy a následně ramena, která musí vynaložit tolik síly aby se plod mohl dostat ven. Mnoho "matek" jiných živočichů rodí své potomky úplně naopak a tak jim muže pomoct na svět (zatahání za nohu), ale kdyby to chtěl udělat člověk, tak se musí rodička zohnout aby mu mohla pomoct a pravděpodobně by dítěti zlomila vaz o stydkou kost.
Potom stavba páteře - dovolím si říct, že přes 90% starých lidí má problém se zády a mnoho mladých učitě také. Proč evoluce vytvořila páteř do S (eska), když na ní potom působí gravitace a ta péruje jako o závod? Jediná výhoda je asi ta, že nám dovolí se hýbat tak jak to známe a ušetří nám přes 60% energie. Ale mám pocit, že naše tělo je vyrvořeno tak, že na delší používání (stačí 30let) není. Samozřejmě beru v potaz, že díky medicíně a pohodlí člověka se věk prodlužuje - to je ale potom úkaz toho, že lidé tady nad 40, nebo 50 let už nemají co dělat - teď to myslím z evolučního hlediska. Přeci tělo je potom jen nuceno a přetěžováno a tam kde se to už zhroutí se přidá nová část (oddalování problému).
Jediné co si myslím, že je prvotřídně "vytvořeno", tak to je mysl (duše, naše Já) - například Stephen Hawking.
Připadá mi, že naše anatomie jakoby pocházela úplně z jiného světa a tady se jen s těží přizpůsobuje.
Taky se mi jeví nepochopitelná nepřímá úměra mezi psycho a soma; např. zuby mi začaly odcházet po 35. roce, pěkně jeden po druhém, a moje matka luštila křížovky v 90 letech svého věku, i když jí dělalo potíže tu tužku udržet v prstech. A to prý náš mozek jede jen na 20%(?)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.