Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chci se zeptat, jestli si mohu vyfotit doma naše vánoční baňky (jsou už starší, ale stále pěkné) a po další úpravě (výřezu z fotky) je vložit na veřejnou pozvánku, kde by dokreslovaly vánoční atmosféru. Jde mi to, jestli neporuším nějaký aut. zákon... Jsem povinnem někomu něco platit nebo hlásit?
Autorský zákon bys mohl porušit pouze, když ty báňky budou nějakým uměleckým dílem, a ty bys to bez souhlasu majitele autorských práv k tomu dílu, nejak šířil.
Jestli jsou ty báňky z obchodu, tak uměleckým dílem nebudou Fotka kterou uděláš bude tvá a k ní budeš mít autorská práva ty
Ale určitě by se mohlo stát, že kdyby nějakou báňku udělal třeba Mucha, tak ta by určitě uměleckým dílem byla, ale pochybuji, že bys ji měl doma
Vy v čechách neznáte slovo báňky? Tož co tam dáváte na stromek?
Ciao. Nelze použít cizí foto, výrobek a do toho vlepit své foto. Ale jinak, bez žalobce není soudce. Čiňte jak uznáte za vhodné.
Načíst si autorský zákon, trestní zákoník.
To už by se nedalo použít vůbec nic - jestli to správně chápu, chtěl by vyfotit něco svého a do toho vložit něco svého..? Kolik miliard fotek si lidi fotí svých koupených věcí, svého majetku a ještě se tam usmívají.., svých "fotomontáží" čehokoliv.. to by se soudy zbláznily..
a třeba fotka obýváku.. tam máme tisíce různých hrníčků, talířků, zvonečk, stolů, nábytku.. Tak mám každý zvednout, hledat nějaký označení, a zeptat se jestli je můžu prezentovat na internetu?
Ano, nedalo, máme autorský zákon a tím se řiďte! Nefotí své, ale na foto jsou cizí výrobky. Používejte své výtvory. Myslet si můžete co chcete! Podívejte si na web UOOU. Zbláznily? Nemo iudex, sine actore!
Dobrý den, dovolím si drobnou vulgaritu - pokud fotit koule, tak pouze ty vlastní (komu je dáno). Rodiče se snad o autorská práva hlásit nebudou . Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.