Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, určitě to všichni znáte z filmů nebo kreslených vtipů. Žena uvidí malou myšku, začne vřískat a má snahu před "dravcem" uniknout (většinou směrem vzhůru).
Opravdu je toto přirozená reakce žen a dívek? Setkal se někdo s tímto chováním v reálném světě? Dělají to ženy pouze v přítomnosti muže (zachránce)? Přiznám se, že jsem takovou situaci nezažil a myslím si, že jsou ženy odvážnější a toto je jen nějaký mýtus nebo obecně zažitá představa. Tak, děvčata, která z Vás prostála několik hodin na stole, než přišlo vysvobození ve formě muže? Děkuji za reakce i přiznání a zdravím!
Jojo, tohle jsem zažila u své maminky. Když k tomu došlo, byla jsem dítětem a nevěřila jsem vlastním očím. Fakt vyletěla, jako vlaštovka na židli a změnila se na nějakého podivného, vřeštícího tvora. A já jako de*bil, myš chytla do ruky a šla ji ukázat, že se nemusí bát. Pozvracela se. Jednou jsme se na chatě dívali, celá parta lidí, na děti, jak si hrají. Holčička měla v jedné ruce velkou žábu a v druhé chleba. Její táta na půl huby utrousil: Věřím, že mé dítě je natolik inteligentní, že si ty ruce nepoplete.
Zapomněla jsem zmínit jednu velice důležitou okolnost. Táta byl řezník, mamka byla ženou řezníka. Tedy žádný cimprlich.
Dobrý den, zajímavé, že je to možné, i když to nemá logiku. Možná to ženy nevědí, ale pro myš není překážkou ani kolmá stěna (nebo noha židle či stolu). Ta příhoda se žábou je dobrá . Zdravím!
Je to tak, jako malej jsem to zažil asi v 10 letech věku, z objeváku se ozval vřískot, jako by někoho vraždili, a když jsem se přišel podívat, co se děje, maminku nikdo nezabíjel, ale proháněla se tam myš. Mamce teda stačilo být na pohovce, na konferenční stolek zřejmě nepokládala za nutné lézt, i když by bývala byla o něco výše... Tak jsem myš chytil za vocas a vodnes do sklepa za "popravčím"...
Dobrý den, zdá se, že Vaše maminka nebyla vědecká pracovnice v nějakém výzkumáku nebo laboratoři, kde se testuje "něco" na myškách . Zdravím!
Nikdy jsem se myší nebála ani neštítila, a kdyby přece, moje děti by mě krásně vytrénovaly. Aniž se ptaly, přinesly domů myši, džungaráky, potkana, osmáky a psa. Tedy ne naráz, i když nevylučuji, že některé druhy se setkaly, momentálně poslední osmák se psem. Nějak jsem nemohla vydýchat ten potkaní ocas a osmák mě kousl, jinak všechno v pohodě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.