Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co jste za zvíře?

Od: pohanka* odpovědí: 30 změna:

Před chvílí jsem si přečetla, jak dělí lidi ,,muž stovky řemesel,,. Asi ho moc lidí nezná, já o něm slyším také poprvé, ale jeho dělení lidí mě strašně zaujalo a pobavilo a tak jsem se rozhodla, že jej sem vložím k malému zamyšlení.

Jaroslav Šrůma říká, že existují dva druhy lidí - koně a krávy.

Krávy můžou žít celý život za plotem, žrát pořád stejnou trávu, nechají se dojit a pak pokojně umřou. Koně ne. Ti chtějí přeskočit plot a běžet s větrem o závod, jen aby viděli, co je za těmi horami v dáli.

Já se přiznám, že jsem ten koník, ale myslím, že to budeme většina. Přizná se někdo, že patří do té první skupiny, že nemá rád změny, cestování apod.?

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

roman68*
hodnocení

0x

Ahoj,

máme v sobě více úrovní , "osobností" a často je objevíme v nečekaných životních situacích...

Jsou situace-nálady kdy létám a jsou situace, kdy se plazím po zemi jako červ...

ale stále častěji si uvědomuji, že moji lidskou podstatou je SVOBODA !

a kde je svoboda..může přijít i touha dát ze sebe to nejlepší ...milovat..

Láska se násilím vynutit nedá ..a proto je na světě mezi lidmi tak vzácná..a tak to vnímám já

Takže i ten kůň i ta kráva jsou jistým projevem lásky...tedy jeden způsob - zůstat na místě a přijímat trpělivě a pokorně vše , co k nám přijde...a ten druhý..touha objevovat jiné světy ...touha po změně a pohybu i za cenu rizika

pohanka*
hodnocení

Ahoj, to je pravda, je to velmi zjednodušený pohled. Ale tu svobodu bych přiřadila k tomu koníkovi.

Když se ale zamyslím, tak i když mě něco popohání kupředu, tak se někdy poohlédnu zpět a závidím té kravce tu jistotu a spokojenost.

Holt člověku se nezavděčíš.

janm*

-roman 68

Dobře řečeno :)*palec*

buss
hodnocení

0x

Většina občanů jsou OVCE, stádo, dav. Kolik lidí dělá revoluci, změnÿ, většina? Jak to bylo v r. 1948?
Vím jak tady probíhal r. 1989.

roman68*

jen tak mimochodem..pro mě není v principu rozdíl mezi 48 a 89 ...jen jakési křoví ...nadšení nevědomých ovládaných "vyšší mocí"

pohanka*
hodnocení

Včera jsem narazila na článek ve slovenštině Agenda 21, existuje i Agenda 2030, nebo již mnou více zmiňovaný C. Kalergiho plán.

A.21 si myslím, že se jim to částech začíná dařit, ale nevím, nevím, jestli se to dá dokončit. Náznaky tady jsou. Konec fyzické měny, společný velký stát, jedna měna, ovlivnění plodnosti /a nejen plodnosti, třeba i psychika/ lidstva pomocí GMO potravin /TTIP/, nemožnost sehnat semena /Indie/ jedině ty správné, kdy si musíte kupovat ty, které si již sám z rostlin nenamnožíte /proto ta genetická banka, časem normální semena bude problém sehnat - kontrola života i co člověk jí, tedy ne svoje potraviny/. Čověk pod kontrolou od roku 2017 čipové občanky. Nyní zákaz kouření v restauracích, nevím jak dopadly hrací automaty, třeba přijde i omezení otevírací doby v pohostinství, za chvíli nám zakážou zabijačky /tedy ty už skoro jsou/, vepřový bůček a vepřové jako takové. Bude skopové a hovězí, drůbež. Kdo nekouří, kdo nejí vepřové, kdo je proti zábavě, komu vadí moderní požitky, kultura, sportovní zápasy? Inkluze, kdy se snižuje kvalita vyučování /agročlověku stačí IQ okolo 80-90/. Něco léta a dobře funguje, ale nastaví se změny. A každá změna, je změna k horšímu.

Co mě nejvíce bolelo, tak ničení kousek po kousku naší planety, zničení různorodosti živočichů a rostlin /hlad ledních medvědů, vybíjení velryb, zabíjení orangutanů a pálení pralesů na Sumatře/. Kolik velký šelem a zvířat ještě zbývá? Co nezničí vlastní rukou lidstvo, to dokonají klimatické změny. Nic na tom nemění, že vědci občas najdou nějakého prvoka nebo mořského koníčka, které ještě nikdo nepopsal.

Jak se proti tomu postavit? Nahoře si něco navrhnou, odsouhlasí? A naši i ostatní státy v zájmu zlaťáků též /v zájmu elit/.

Všimněte si, že se v poslední době neobjevují zde na internetu nějaké výtržnosti, nepokoje, rvačky mezi běženci u tunelu, v ubytovnách, na ulicích. Všude mír a předvánoční klid. Kdo chce, tak si ale najde.

Takže ano, klid, ať se nám stádečko ovcí nepoplaší.

Dostala jsem se někam jinam. Ale stejně Vám přeji hezký dnešní den.

doplněno 18.12.15 08:30:

Ono by se toho našlo více. Ještě jsem si vzpoměla zpřísnění podmínek pro získání zbrojního průkazu.

Dobré zítřky nás čekají bok po boku s Tureckem. Zrychlený vstup do EU. Brána mezi Evropou a Blízkým i Středním východem otevřena.

janm*

-strakatypes

Také to tak vidím, jsem rád že to není jen můj pohled na věc, pod záštitou -bezpečnosti, -ekologie, -zdraví- se neustále více a více omezuje osobní svoboda jednotlivce, jak jste řekla "nahoře něco schválí" , půjde-li to takle dál bude se žít lidem hůře a hůře, nejhorší je že se to vždy děje kvůli "bohulibím" tedy nenapadnutelným věcem (zdraví bezpečnost) a že máte "svobodu" jednat podle svého ALE pokud tak učiníte budete TVRDĚ sankcionováni...čili tak :)

Je to jako ona pomyslná smyčka která se na krku utahuje více a více, výslednicí tohoto směřování jsou národy jako stáda naprosto ovladatelných a naprosto stejných "prefabrikovaných" robotů protože jakmile "svobodně" šlápnou vedle budou tvrdě postihováni...,

doplněno 18.12.15 10:51:

Kdepak ovce, ty ještě mají nějakou svou hlavu, roboty by dnes chtěli nadělat z lidí povinností více a více svobody méně a méně nejlépe žádnou,

ivik*

Každý trochu přemýšlivý člověk tohle kolem sebe vidí, všechno je uměle a záměrně řízeno, hlavně aby lidé nežili v klidu a nedrželi při sobě...

hodnocení

0x

prozeny.cz/...

Nedá mi to, musím ještě přidat: cestyksobe.cz/...

Jsou to obrovské pravdy v minutách zamyšlení. *srdce*

doplněno 18.12.15 10:33:

Občas je dobré být za krávu. ;)

ria*
hodnocení

0x

:) zajímavá otázka.. Chtěla bych být kůň, ale mám pocit, že jsem spíš uvězněná jako ta kráva, a nemám šanci se dostat z ohrady..

doplněno 18.12.15 08:08:

Děkuji.. Ono se to vyřeší. :) ale i tak spakovat se a bezstarostně se někam rozjet, musí to být supr :)

pohanka*
hodnocení

Rio, Vy jste hodně ovlivněná situací, ve které se nacházíte, není divu, že to tak vidíte.

Přeji, ať Vám tady poradně někdo /něco jsem četla/ podá pomocnou ruku a vše dobře dopadne.

2kedar*
hodnocení

0x

Já jsem Býk...

Ovšem někdy mám pocit, že jsem kráva a jindy si připadám jako kůň.

Záleží na situaci a okolnostech.

V Čínském - Drak. Dostat se mi do "spárů" asi nebude ten nejlepší nápad.

Konflikty neřeším násilím. Protivníka většinou "umlátím" argumenty. *smich*

V žádném případě nejsem a nebudu ovce. Ovšem s tím je dnes spojena řada problémů.

Včetně změny zaměstnání. "Nelíbí se Ti..? Koukej mazat".! *stop*

hodnocení

0x

Do pětapadesáti let jsem se chovala jako splašený kůň, a jednou, když jsem si ofoukávala odřená kopyta, zamyslela jsem se nad sebou a rozhodla se, že budu raději spokojená kráva. Ale pozor, je v tom jenom jeden malý háček. S tím dojením to u mne je asi tak, jako kdyby chtěl někdo podojit bejka ...

Takže "suma a sumárum", asi budu koňská kráva bez vemena ;) Tedy třetí druh...?

2kedar*

Dojit bejka, není dobrý nápad.! *palec* *smich*

Oni se moc nedaj.

pohanka*
hodnocení

Suzi hezké.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- nejsou krávy poněkud podceňované? - já je znám jako inteligentní zvířata, která mají ten blbý životní úděl být jenom potravou pro lidi, kteří mnohdy jejich duševní úrovně ani nedosahují.

doplněno 18.12.15 12:08:

strakatypes -

- vidíte - a zrovna ti býčci jsou velmi krásní - já se vůbec nemůžu na ta zvířata s klidným svědomím podívat - o prasatech ani nemluvě - svět je děsná sviňárna - a lidi si to, co se jim děje - plně zaslouží - alespoň v tomhle je ten "Bůh" spravedlivej !

doplněno 18.12.15 12:31:

- a pokud jde o zvíře - chtěla bych být lev - ale jsem asi jenom obyčejná koza !

pohanka*
hodnocení

Viděla jste ty býčky, co utekli chovateli? Na sklonku života si užili svobody a já jsem měla blbek pocit, co to těch zvířatům děláme, oni mají právo také na život. Nepochybuji, že mají větší rozum a cit, než co jim přisuzujeme my lidé. A co nadělají? A co naděláme my? Mám pocit i když jsem kůň, tak jsem také v kleci. Cvičený kůň, nebo spíše kobyla.

zavojnatka
hodnocení

0x

Já doufám, že většina lidí nejsou koně (i když v dnešní době bohužel takových asi bude dost), protože to je přesně ten typ lidí, kteří se na nic neohlíží a chtějí urvat ze všeho co nejvíc, přitom si nevidí na špičku nosu, pořád mají pocit, že u sousedů je tráva zelenější a mnohdy udělají víc škody než užitku - přesně takový byl i můj otec a doplatila na to celá rodina. Aby mohl být člověk kůň, musí mít trochu rozum, a to většina lidí (zejména ti, kteří se hrdě bijí do prsou, že oni jsou ty koně), nemá. Nemyslím si, že je ideální chtít neustále přeskakovat ploty jen proto, abychom mohli běžet s větrem o závod a podívat se, co je za těmi horami v dáli.

72mona3*
hodnocení

0x
Myslím, že jsem pořádná kráva ;) ...no...jak čas běží, zjišťuji, že spíš tvrdohlavý osel, možná kiang (a to je trochu blíž ke koňovi,řekla bych) :-D M.
pohanka*
hodnocení

Pro Mona: Když jsem zakládala tuto diskuzi, tak mě ten osel také bleskl hlavou, ale nechtěla jsem to rozmělňovat. Tudíž vítej v klubu.

tomas11*
hodnocení

0x

Jestli se nemýlím , jako že né , tak manželka už o mně párkrát prohlásila (za celý dosavadní život) že jsem prase .*smich*

lidus*
hodnocení

0x

Přiznám se, jsem nejspíš kráva. Nesnáším "operativní změny", nerada cestuji, ráda jsem doma v kruhu rodiny.

hodnocení

0x

No já nevím. Cestuji a poznávám nové krajiny, mravy, země rád, ale změny, jako takové nesnáším. Rád jedu v zajetých kolejích a nerad z nich vyjíždím. Zvědavej jako kůň je asi každý člověk, ale pozor, krávy jsou velice zvědavá zvířata (i když dost přihlouplá). Že krávy žerou celý život stejné krmivo platí i u koní, ale jinak vcelku s těma krávama jsi mě pobavil :)

72mona3*
hodnocení

0x

Když se nad tím tak zamyslíme, nic není jen černé a bílé. A stejně tak není jen kráva nebo kůň ( ale zrovna třeba ten osel :) ) A je rozdíl i to, co chceme, a to, co doopravdy žijeme. Spousta lidí se chová jako kráva jen proto, že nejsou sobci a přitom jsou to čistokrevní koně. To, že žijeme ve stádu, nás prostě ovlivní. Proto stačí lidem ke štěstí jen to, že mají otevřená vrátka. Ale zkuste je zavřít a uvidíte toho nejdivočejšího mustanga v akci... M.

Já bych spíš řekl, že mustangové se z koní stávají právě v případě, že jsou ta pomyslná vrátka příliš otevřená.

72mona3*
samurraj - Spíš je pravděpodobnější, že mustang by za těmi vrátky vůbec nebyl. Jen jsem chtěla říct, že i zdánlivé krávy v sobě mohou probudit divočinu.

To máte pravdu, nikdy člověk není jenom flegmatik, nebo cholerik, vždy za různých situací v sobě má všechny typy.

rv*
hodnocení

0x

Obávám se, že ty charakteristiky máte špatně nastavené - skvělí koně a hloupé krávy. Stejně tak můžete dát vybrat, jestli si lidé vyberou budovat si své vlastní království s plotem, kam nikoho nepustí, nebo jestli jsou raději jak ti cikáni, kteří táhnou krajem tam, kde je to lepší.

ria*

Dobrý den - nemyslím, si že je to takhle myšlený.. spíš jestli se cítíte na to, že můžete vše na světě, cestovat, lítat, jachtařit,nic není problém... nebo spíše budete raději v koutku a jen koukat a reptat... proto bych Vás ráda uvítala ve stádu krav...:D

sonyboj*
hodnocení

0x

Já nevím, ženský o mně říkají, že jsem kanec, hřebec, nebo bejk. Chlapi tvrdí, že jsem starej vůl. Tak co si mám vybrat? *nevi* *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]