Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč je havran jako psací stůl?

Od: chloe odpovědí: 9 změna:

Proč je havran jako psací stůl?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

2x

"Because Poe wrote on both."

"Because there is a B in both and an N in neither."

To jsou odpovedi samotneho spisovatele.

alexx56
To nejsou odpovědi autora. Tu první (Poe wrote...) napsal někdy začátkem 20. stol. Sam Lloyd, britský hádankový nadšenec, tu druhou A. Huxley. Caroll sám odpověď nenabízí. Ale fakt to v českém prostředí nemá ten půvab. Jako ostatně celá Alenka.

monak
hodnocení

0x
Celé kouzlo (myšlenka) je v tom, že ve formální angličtině předložka ON (na) znamená zároveň i O (kom, čem). Psal tedy na/o obojím. Vlastně se to vůbec nedá přeložit. *smich*

joudic*
hodnocení

0x

je to z Alenky

roman68*
hodnocení

0x

jako pisatel potřebuje psací stůl, tak havran potřebuje větev

a jak ...pero...,tak ...vzduch

hodnocení

0x

Alenka se pořád ptala, proč je havran jako psací stůl. Bála se zrcadel a srdcová královna jí vždycky naháněla strach, i když byla jen papírová. V příběhu vysvětlení není. Není to tak lepší? :)

alice-in-wonderland.net/...

culdabulda1*
hodnocení

0x

"fór" je zřejmě v libozvučnosti jazyka - člověk by musel myslet a vnímat anglicky - v češtině mi to moc neříká

joudic*

sam autor uvedl, ze kdyz to psal, tak neznal odpoved a casem odpovedi doplnil, a ty jeho odpovedi jsem napsal o par radku vys :)

sebanna
hodnocení

0x

Já osobně znám dvě odpovědi. První je že oba mají brka smočená v inkoustu. A druhá, moje oblíbená je že oba občas utrousí nějakou poznámku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]