Nejste přihlášen/a.
Jaká je běžná doba převodu peněz z účtu na účet? Dopoledne jsem uhradil zásilku, odpoledne byla předána dopravci. Dřív jsem musel čekat minimálně den, je to bankou nebo to je už současný standard?
0x
Záleží, jestli se jedná o převod v rámci jedné banky, tam to může být okamžitě (třeba mBank), nebo mezi bankami a tam to trvá déle (zúčtování mezi bankami se provádí snad 2x denně v pracovní dny + neznámý čas, co si to banka nechá u sebe).
0x
Před pár dny jsem zrovna rychlost bankovních převodů zkoumal a někdy se dost liší.. některé banky dokáží zpracovat platbu v režimu D+0 (doručení v den zadání příkazu) při zadání platby do 11 hod., některé i do 12 hod. Některé to dělají zdarma, jiné pouze jako expresní platby za příplatek. A co se týče rychlosti v rámci jedné banky, i tam jsou kupodivu někdy znatelné rozdíly. Kdyby Vás zajímaly podrobnosti, doporučím tento článek. Je sice ze září 2014, ale představu si z toho lze udělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.