Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co napsat do mailu s žádostí o práci?

Od: honzaa* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

poprvé si píšu žádost o práci, protože jsem teprve ukončil studium na vysoké škole, tak s tím nemám zkušenosti. Životopis již mám sepsaný a chci jej odeslat na emailovou adresu zaměstnavatele. Zajímá mě jestli mám ještě něco psát do textu zprávy. Připadne mi zvláštní nechat samotný mail bez textu jen s přiloženým životopisem.

Může tam být něco ve stylu "..reaguji na Vámi nabízenou práci prostřednictvím internetu, a protože mě práce zaujala, tak níže připojuji strukturovaný životopis. S pozdravem"

Děkuji za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ctenar*
hodnocení

0x

Říká se tomu motivační dopis. Vygugluj si, co se tam píše.

hodnocení

0x

Může, resp. dokonce musí. Mail bez textu, pouze s přílohou, to si snad musíte dělat legraci.

Ale je určitě lepší se rozepsat - napsat ČÍM nebo PROČ Vás práce zaujala, proč jste si vybral zrovna tuto firmu, klidně zmiňte že jste čerstvě po škole ale proč chcete pracovat zrovna v tomto oboru...

A předchozí rádce má také pravdu, motivační dopis napoví, co napsat.

joudic*
hodnocení

0x

nekteri vyzaduji motivacni dopis, pri zasilani zivotopisu neni treba, nikdo to necte krome sekretarky, staci 2-3 pruvodni vety, mirne upravene na miru (vcetne CV) pro zamestnavatele :)

snupa*
hodnocení

0x
LOL vysoka skola pry :DDD

roman68*
hodnocení

0x

zdravím,

většinou se trochu rozepíšu. není to zcela"motivační " dopis , ale snažím se trochu budoucímu zaměstnavateli vysvětlit, proč právě já jsem ten nejlepší pro tuhle práci a trochu se rozepíšu o své praxi , která souvisí s tímto zaměstnáním..

ve smyslu..na VŠ jsem studoval tento obor a díky diplomové práci jsem získal praktickou zkušenost s ...

Na druhou stranu není dobré si vymýšlet nebo lhát...nebo se podbízet - má to spíše opačný efekt a zkušený personalista to prokoukne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]