Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zit sam behem studia na gymplu

Od: studak odpovědí: 7 změna:
Chodim na gympl do tretaku a je mi 18, rodicum jsem na obtiz a tak mam odejit z domu. Chodim tady v Praze na brigadu do mekace, tak nejaky prijem mam, kapesne mam 1100,- tak to by mi nejspis zustalo a navic fotr plati matce 3500 na alimentech tak to by pak platil mne ne? Muzete mi poradit kde se ubytovat? Vubec se v tom nevyznam a vubec nevim kam mam jit v teto situaci, jestli na nejakou kolej nebo si sehnat spolubydliciho... budu rad za kazdou radu a to i napriklad nejake tipy od vas co jste odesli od rodicu, tak jake byly vase zacatky (?). Za mesic jsem schopen dat dohromady s tim vsim tak 12000 tak s tim bych mohl vyzit v nejakem malem bytu nebo se spolubydlicim ne? Doted jsem si veskere naklady na skolu, obleceni, hobby a vubec na vsechno platil sam, takze s penezy hospodarit umim. Diky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

0x

Prvně bych se zeptal přímo ve škole. Střední školy mají pro své studenty většinou nějakým způsobem zajištěné ubytování pro přespolní. Druhou možností je najít si spolubydlícího a pronajmout si pokoj někde, kde budete dva a v pohodě to utáhnete. To se většinou pohybuje kolem těch 3k/měsíc.

Alimenty patří tobě, nikoliv tvé máti.

honzajs122

Ano, může se podívat na Domovy mládeže, neboli internáty, ale jako pražáka ho asi neubytují ... mají celkem plno. Spíš shánět spolubydlení ... hledal bych na vysokoškolských webech a diskuzích, ti s tím mají větší zkušenosti. Nebo přes inzerní servery.
Souhlas, alimenty od 18 patří mu, ne jeho máti ...

hodnocení

0x

Ještě můžeš, když jsi plnoletý, požádat soud a ten stanoví výživné i matce. Nevím, jak je to s dětskými přídavky, ty by patřily také tobě.

joudic*
hodnocení

0x

to mam rad takove rodice, ale za 20-30let jim nebude blbe prstickem hrabat, co? Nas*at ;) V praze najdes spolubydleni, kde ma napr kazdy svuj pokoj a na najem se skladaji.

hoi
hodnocení

0x

Doporučuji se domluvit s vícero studenty, pronajmout panelákový byt, kde každý má jeden pokoj. Je to asi nejvýhodnější. Samozřejmě jde o to, aby spolubylící nebyli fetky nebo milovníci nejdanů. Případně se po čase sestěhovat k partnerce nebo partnerovi - to na co jste.

hodnocení

0x

Jestli vás bude víc na pokoji, hlídej si peníze. Mně spolubydlící okrádala a vůbec bych to do ní neřekla. Nejen peníze, skoro všechno i učebnici.

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, zkus se na škole poptat, jestli nemají příspěvek/stipendium pro sociálně znevýhodněné žáky. Na VŠ to tak chodí běžně, doloží se příjem rodičů a škola přispívá studentovi na studium. Tím pádem je šance získat i kolej, už dávno neplatí, že místní nemá šanci (menší, to ano, ale s přihlédnutím k situaci a s doložením by to myslím šlo). Ano, alimenty patří od 18. let tobě.

Jinak v Praze je určitě plno privátů, kdybys do toho šel s někým, nebo se přistěhovat k pár fajn lidičkám, dost ušetříš. Např. v Brně jsou priváty včetně inkasa a netu i od 2500,-, jen záleží, jak mo "luxusně" chceš bydlet (jsou samozřejmě i za 10 000,-). Sleduj studentské servery, tam bývá spousta nabídek, další spousta jich visí přímo na nástěnkách ve školách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]