Nejste přihlášen/a.
Řeším takový pro mě dost velmi těžce stravitelný problém, který mě dost omezuje. Z důvodu nespokojenosti na střední škole a i začínající šikaně jsem byl nucený přestoupit na gymnázium. Jsem tam spokojený, a ač tam je někdy dost těžká látka a člověk se tam zkrátka musí a je donucen učit, jsem tam po těch pár měsících spokojený a nadšený z třídního kolektivu, který je až na pár výjimek holčičí. Nikdy jsem si nerozuměl moc s kluky, nebaví mě řeči o fotbale nebo o hokeji, jsem dost i citlivý člověk a vždycky jsem si více rozuměl s holkami, takže to, že jsem ve třídě, kde jsou většinou jen holky, je pro mě naprosto úžasné. Na jaře tohoto roku jsem prošel "coming outem", protože jsem zjistil, že jsem gay, po tom, co jsem měl vztah s jedním klukem...
No a abych konečně se dostal k tomu mému problému. Zjistil jsem, že trpím fóbií z většího počtu kluků spolu. Například, když jdu třeba sám po ulici a jde proti mně parta nějakých větších kluků, začnu strašně zmatkovat, klepat se a automaticky rychle přecházím na jinou stranu. Nějak jsem to ale moc neřešil, dokud jsem nezjistil, že když mám na "gymplu" jednou týdně tělocvik, který je spojený s jinou třídou a je to klučičí tělocvik. Již několik dní před, nemohu usnout, jsem zamlklý a podrážděný. Nejhorší je to, ale v ten den, kdy tělocvik máme. Ráno mám křeče v žalůdku, chce se mi zvracet a mám hroznou trému, klepu se... Nejsem sportovní typ, nikdy mi to nešlo, ale nemohu říct, že bych byl obézní ( 178 cm, 57 kg ). Hrozím se dne, kdy budu z tělocviku zkoušený a před všemi budu muset předvést nějaké disciplíny. Hrozím se dne, kdy budeme hrát fotbal, kdy se mi stane nějaký trapas... Necítím se tam zkrátka mezi nimi dobře a nevím, co s tím mám dělat.
Zkus odpovědět na tyto otázky: (odpovědi zde prosím nezveřejŇuj)
jak se cítíš ve společné šatně s ostatníma klukama?
máš žaludeční problémy ještě v jiných situacích nebo jen před tělocvikem?
Rodiče už vědí o tvé orientaci - probíral jsi to s nima?
Máš mezi blízkými "spřízněnou duši" , které se můžeš svěřit (strýček, dědeček) nebo člověka , který ti je sympatický?
...atp.
těch otázek by bylo více...ale pokuď půjdeš k terapeutovi počítej s tím, že podobné otázky budete probírat .(ale ne možná tak přímo)
a bude tak na 10 sezení-konsultací a každé tak po 500 Kč - tedy si zkus najít takového , který má smlouvu s tvojí zdravotní pojišťovnou, jinak se nedoplatíš
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.