Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

21.12.2012 článek

Od: black* odpovědí: 17 změna:

zdravím chci se zeptat co si myslíte , nebo jestli věříté těmdle článkům :)
fanda.nova.cz/...
tn.nova.cz/...
tn.nova.cz/...

Děkuji :)

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Howadiny, které děsí a fascinují - a tím lákají nevzdělaná stáda ke sledování reklamy... Aneb - o peníze šiřitelů jde až především...

*smich*

Se divím, že ještě žádnej koumes nenabízí nějaký pilulky proti konci světa, jako v roce 1910, když zeměkoule procházela ohonem Halleyovy komety. Tehdy se taky ve velkým prodávaly protikometární pilulky.

Jinak, všechno, co se jen trochu otře o Novu tak se musí vydělit dvěma, zbytek vygumovat a MOŽNÁ někde nalezneme malininkatý zrnko pravdy.

pt®
hodnocení

0x

Nestane se vůbec nic. - pt

- Den, jako každý jiný

- fyzik a astronom Jiří Grygar

doplněno 11.11.12 22:44:

"jenyk", rádo se stalo.

Takhle to přesně vidím taky, bezvadný odkazy, díky.

iz*
hodnocení

0x

Dneska se mne soused ptal, jestli jsem také dostala e-mail od NASA o konci světa. Máme si prý připravit zásoby vody, připravit se na to, že budeme bez elektřiny, ... Tak jsem mu řekla, že jde nejspíš o další hoax, a že takovým blbostem nevěřím.

mowla*

A já mám takovou smůlu - mne se sousedi nezeptají... *ee*

Já bych je do těch lesů na dva měsíce poslal, některé i na dýl...

*haha**haha**haha*

pt®

"mowla", pěkně jste mně rozesmál, díky. Hned mám dobrou náladu. *vtip* - pt

hodnocení

0x
Nedávno jsme o tom měli přednášku. Ono se to bere podle toho, že v jednom mayském kalendáři našli jeden zvláštní znak, který říkal "za tolik a tolik let nadejde "uvedení nového boha do úřadu". To je vše. Navíc by ten den měl teoreticky začít 14. baktun, ale s ním už Mayové nepočítali. Na wiki je to dobře popsané:Výchozí den aktuálního cyklu mayského dlouhého počtu (0.0.0.0.0.) odpovídá 11. srpnu3114 př. n. l. a poslední den 13. baktunu (13.0.0.0.0. = nové 0.0.0.0.0.) odpovídá 21. prosinci 2012. Ještě tam ale píšou, že to dnešní datování bylo převedeno špatně, takže ve skutečnosti bude konec 13. baktunu až 14. 12. 2116.doplněno 12.11.12 00:59: Ještě doplním, že v tom znaku byl symbol, který byl nějakou verzí jejich boha smrti. Ale bylo tam opravdu "uvedení do úřadu". O konci světa tam nebylo nic.
koukolik

2116? No vida! Tak se nám to znovu posune a šou může pokračovat. Navíc je to tak daleko, že esoteričtí vykladači symbolů můžou své teorie rozvíjet až do fantasmagorických rozměrů bez toho, aby je někdo ještě za jejich života usvědčil z blbosti.

joudic*
hodnocení

0x

Ja si myslim, ze nove zavedeny kanal se musi nejak podporit.. :) stejne tak tn.cz, aby tam prisli navstevnici, a klikali na reklamy, a stejne tak producenti, dokumentarni studia, televize si vsichni radi vyvari na lakavem tematu, ktere zajima masy, a ty masy jsou vdecne za jakoukoli hozenou kost, no a tak si ti zminovani zatim mnou ruce, a uz hledaji v jinych zaznamech neco, kam by to datum o konci sveta pak posunuli :D

zabu
hodnocení

0x

Já jsem zase slyšel, že prý ten May co vyráběl ten kalendář, povídal jinému, "hele mě se tam nevejde víc než 21.12.2012, člověče, z toho se jednou někdo zblázní".

hodnocení

0x

Já si stále svým selským rozumem říkám, že letopočet se počítá od narození Krista. Víme všichni, že na tom datu se vědci a církev neshodla. Protože hvězdy a kometa nad betlémem byly nějak jinak. Tedy letopočet je jen vlastně fiktivní. Jak nějaký pan May mohl vědět, kdy bude prosinec 2012?! Ikdyž viděl hodně daleko a hodně jasně a měl k dispozici úplně jiný kalendář. *sok* Spím klidně :D

koukolik

Klidný spánek bych také doporučil *palec*

K onomu datování: Mayové samozřejmě nic o prosinci ani r. 2012 vědět nemohli. Sestavili kalendář, složený z cyklů, odvozených mimo jiné, od pohybů vesmírných těles. Vědci, kteří se kalendářem zabývali pak na tomto základě provedli přepočet mayských cyklů na dnešní kalendář ono bájné vyvrcholení kalendáře jim vyšlo na 21.12. Ale už o tomto jsou spory. Některé studie mluvily o datu 28.10.2012 a jak jsme se dočetli i v tomto vlákně, možná se naše generace tohoto magického data ani nedožije *smich*

hodnocení

0x

Lidská představivost je nekonečná tak jako lidská blbost...:)

pt®
hodnocení

0x

Musím sem dát obrázek z netu: "Předpověď počasí" - to se povedlo:

21.12.2012 článek

ladinpraha*
hodnocení

0x

Pak prej že nebude ..

search.seznam.cz/...

buss
hodnocení

0x

Někteří by vůůbec, ale vůůbec neměli žádat o OPčanku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]