Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skoncil sem z minuty na minutu na ulici

Od: lukaskvasnicka odpovědí: 33 změna:
Dobry den .mam par otazek .chtel sem sd zeptat co mam delat kdyz sem skoncil dneska na ulici?mama me vyhodila z rodineho baraku kvuli priteli ktereho si nasla a ja ted nemam kam jit .kamaradi vetsinou bydli u rodicu nebo tak ..z prace me vyhodi .sem mladej kluk 24 lety a fakt mam myslenky ze skoncuji se zivotem nebo tak,jelikoz me to psychycky polozilo a nevim co bude dal ..dekuji za rady Lukas

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

0x

Ahoj Lukáši, já se k tobě brzy připojím.. :D tedy myslím s tím živořením venku :D To je to opravdu tak zlý?

doplněno 13.12.15 14:09:

ju - z ničeho nic ztratíte prác, další není a není a není... a dostanete se do podobné situace, tak nesuďte, raději raďte..

doplněno 13.12.15 14:37:

Tohle je taková situace, do které se může dostat každý a kdykoliv, bez ohledu věku, vzdělání čehokoliv.. buďte rád že máte to co máte, a moc nerýpejte, nebo to na sebe ještě přivoláte..

lukaskvasnicka
hodnocení

Kdyby to nebylo zli nesedim tady na i ternetu a nekoukam ,kudy kam ..silenost takhle v zime ..
ivik*

Proč jste dal pryč svoji(?) fotku,která tady odpoledne byla?

ju*
hodnocení

0x

snad vyděláváš a máš nějaký prachy - podnájem, motel, ubytovna a co sakra ve 24 děláš u matky, snad jsi měl dost času uvažovat o něčem jiném, pokud ne sedni na vlak a jeď na jih, zahoď doklady a opakuj azyl ...detuschland...

doplněno 13.12.15 14:27:

ria: no vidíte už jste dva a ve dvou se to lépe táhne, karimatka + jeden spacák, nocleh zajištěn...nějaká další otázka?

2kedar*
13.12.15 14:28

*palec*

svxjng
hodnocení

0x
Píšeš, ze máš práci, takze nějaký peníze určitě máš. Tak si najdi na pár dní nějakou ubytovnu a hledej během toho třeba spolubydleni nebo nájem bytu - podle tvých finančních možností.

bruno*
hodnocení

0x

To ani nemáš ani žádné příbuzné poblíž, odkud by se do práce dalo dojíždět? Aspoň na dobu, než si vyřešíš nové bydlení?

lukaskvasnicka
hodnocení

Ne pribuzne zadne nemam rodice rozvedeny a tata zije nekde v Americe a na nej spojeni zadne nemam ..v kapce mam 50 korun nez mi prijde vyplata pak si zaplatim v Praze snad nejakou ubytovnu

pohanka*
hodnocení

0x

Lukáši, je to smutné, že se v baráčku nenajde jedna místnost pro tebe.

Určitě tě mama jen tak vyhodila z minuty na minutu?

Něco tomu předcházelo! A nějaké varovné narážky nebyly? Nebo jsi něco musel provést. Zamysli se, přiznej si, jestli nemáš také svůj podíl na této situaci. Potom by bylo dobré doma zazvonit, omluvit se a požádat o přespání a nastavení nějakých hranic spolubydlení. Žádná matka jen tak pro svýho frajera nevyžene svoje dítě z domu.

Pokud to nevyjde anebo to již nelze, máš jen 50 korun, tak na hostel to je málo. Nejjednodušší a hlavně z bezpečnostních důvodů, aby se ti nic nestalo, bude dobré zajít za někým v okruhu bydliště, kdo tě zná, sousedi, kamarádi, spolužáci, někdo ze školy, bývalý pedagog, slečny, azylový dům. Ať tě nechají přespat alespoň v nějakém zahradním domku, garáži, kde je sucho a tepleji.

Pokud budeš pracovat, je dobré mít založený účet a na něm mít nějaký obnos, pro nenadálé případy, pro strýčka příhodu. Teď by se hodila karta a vybrat nějakou hotovost na hotel. tak příště, pamatuj na to.

Snaž se přečkat tuto noc v pořádku, jak se říká, ráno moudřejší večera a nic se nejí tak horké. Zítra se snad všechno upraví a bude lépe.

Jinak bys musel projezdit noc v tramvaji, jako bezdomovec.

hodnocení

0x

Já si myslím, že pěkně kecáš. Žádná máma nevyhodí, z ničeho nic, své dítě jen tak na ulici. Musíš mít pěkně nasbíráno! A ve tvém věku už toho muselo být opravdu hodně. Mužský v pětadvaceti letech naprosto bez ničeho?! To opravdu kecáš! *hej*Jestli nechceš spát na ulici, běž domů, omluv se a přestaň se chovat tak, jako doposud. Byl jsi 25 let dítětem a máma se o teba starala. Přišel čas, aby i ona měla svůj život, právo na štěstí nekomplikované tvými požadavky a přáními. Zařiď si život podle svého a mámu pozvi na kafe a vyprávěj ji, co jsi v životě dosáhl, co jsi dokázal.*hej*Přestaň se litovat a hledat viníka všude jinde, než v sobě. Přestaň brečet a hledej řešení, které bude vysvobozením pro tvou mámu.

doplněno 13.12.15 16:36:

Tomáši Tome, nejspíše máš pravdu. Takhle jsem se musela na vlastní nohy postavit já sama, pak mé dvě děti i má vnučka se uměla postarat o sebe i své dítě. S pomocí spíše symbolickou. Jste dospělí? Chcete být dospělí? Tak se tak chovejte!

tomastom

Co čtu reakce mnoha lidí, tak mám pocit, že ONI sami jsou snad úžasný a stateční za každé situace a vždy to tak bylo. To teda musíme žít v úžasném státě, když je všude tolik chytráků *palec**palec*

*blee**blee**blee**blee**blee**blee*

uska*

tomastom - a vaše rada pro tazatele je jaká?

ju*

Od začátku mi to připadá jako parodie na vánoce, trouba sem napíše srdceryvný blemc a čeká na reakce matlákú medu co mu tady budou pouštět srdíčka a radit jak bude líp...velmi úsměvné *vtip*

ria*

Já si nemyslím... vzhledem k tomu že jsem taky na dně.. a nevím jak se od něho odkoponout.. Jste šťastný člověk, že jsou vaším jediným problémem jen vánoční dárky..

doplněno 13.12.15 17:49:

Ju - Vy jste vážně donebe volající vůl.. :D

ju*

Božínku, navštivte psychiatra, dejte si panáka, pusťte si hudbu, malujte, běžte běhat, demonstrovat, zajeďte se podívat do Prahy na Nuselský most, prostě cokoliv ale neutápějte se v zoufalství a bezmoci a snažíte se to ventilovat dalším lidem, ...uklidním vás štastný člověk nejsem, ale nezabírám si to, bydlím kousek od hřbitova a jen juknu z okna, tak vidím že jsou na tom někteří o moc hůř. S pozdravem depce zmar !*zed*

doplněno 13.12.15 19:31:

ria:

Teď vyvstává otázka zda je lepší být volem či dementem?*ua*No zřejmě vás neurazím, když jste mne nazvala volem - podle mne jste KRÁVA S DEPKOU :-P

tomastom

jsme poctěni, že tu máme takové jako jsi ty! To už radši ty imigranty...

pt®

"ria", všimla jsem si, že jste se zde již jednou zmínila, že vaše podnikání dopadlo nějak nedobře. Napište do vnitřní pošty zdejší "sebod", mohla by Vám poradit, jak postupovat.

tomastom

Ode mě žádná, ale lepší než někoh ještě deptat víc tím, že ho budu schazovat.

a jaká rada od Tebe zlato?

tomastom

Jasně, za totáče, kdy bydlení stálo pár korun vzhledem k platům. Kdy práce bylo dost. Ano, dnes je taky dost práce, ale za kolik? O dnešním školství nevíte asi vůbec nic, jak ta úroveň šla neskutečně dolů. Učební obory to samé. I soukromé firmy(Junker, Jablotron...) si začínají stavět vlastní učňáky a školy, protože říkají, že to, co vyjde ze škol je v praxi nepoužitelné a NEZAMĚSTNATELNÉ.

Bydlení nájem + poplatky 6 tisíc kč

jídlo a drogerie 4 tisíce kč

počítač a internet 1000kč (v té tisícovce je zahrnuta i investice do počítače a příslušenství-tiskárna.., internet myslím použitelný-bez omezení, internet JE DNES NEZBYTNOST, tiskárna taky nezbytnost)

auto(dnešní době nezbytnost, pokud chcete mít možnost více nabídek prací) měsíčně 3 tisíce kč(benzín, údržba, opravy)

Pak tu máme oblečení, nebo něco si koupit do bytu do domácnosti-spotřebič...

... a jiné věci...

a průměrná mzda je kolik pro absolventy? 14 čistého a jsou rádi.

takže ono se to někomu kecá ve stylu "přestaňte se litovat" nebo dělejte s tím něco a přestaňte sedět na zadku.

ed8v

Zatím sedíš na zadku a lituješ se.

1) Proč potřebuješ doma neomezený internet?

2) Proč je tiskárna nezbytnost. Já i když podnikám, dokázal bych se bez ní obejít. (faktury napíšu i v ruce)

3) Byty za totáče stáli pár korun. To ano. Ale dostat se k takovému bytu bylo horší. A ty jako 24 letý bezdětný a bez manželky by jsi měl smůlu. Snad jedině, že by jsi dostal byt od zaměstnavatele. Ale těch moc nebylo. Dnes se klidně můžeš v 18nácti sebrat a jít bydlet bez maminky. To za totáče bylo prakticky nemožné.

4) Auto také není nezbytnost. Při počtu vozidel v ČR je jasné, že tu existují i lidé, kteří žádný automobil nevlastní a žijou.

5) Úroveň školství je na něco lepší úrovni než za totáče. Jen bohužel nešlo tak rychle, jak ostatní obory.

Bydlení za totáče možná stálo pár korun, ale pro většinu obyvatelstva byla čekací doba na mnoho let.

ju*

: tiskátnu přece potřebuje na tisk slevových kuponů...

tomastom

já nejsem dotazovatel, jen jsem něco napsal, abych uzemnil chytráky

1)neomezený internet-ono stačí mít otevřených více oken v prohlížeči, přičemž v jednom, nebo více oknech poběží reklama, ani si toho nemusíš všimnout. Dříve či později dotazovatel zjistí, že je dobré si dodělat nějakou školu, na to je internet nezbytný.

2)pro studium školy, přeci jen studovat z papírů je lepší, než pořád koukat do monitoru...

3)Mnoho lidí i bez rodiny mělo přístup k levnému nájemnímu bydlení, možná byla čekací doba na nějaká lepší místa, ale dnes ani ta horší nejsou levná.

4)"Při počtu vozidel v ČR je jasné, že tu existují i lidé, kteří žádný automobil nevlastní a žijou"

tak tohle je kámo dobrý argument jako něco ve stylu "hele, vždyť se nic vlastně neděje, všude je kolem taky dost bezdomovců a žijou"

asi " u" nechápeš jednu věc-kdo má auto, má podstatně větší možnost práce. Neplatí, že nejlepší práce se sežene ve městě bydliště. Navíc řidičák je hodně důležité a potřebuje být "vyježděný" Myslel jsem skromné auto, ale aspoň nějaké časem.

5) je vidět, že neděláš ve školství, nebo s ním nemáš kontakt. Vím jak dopadají žáci v písemkách z matematiky, fyziky, nezlob se, ale vyloženě lžeš o stavu školství.

Jasně, vám se to všem říká, máte praxi, něco umíte, on je v jiné situaci. Já něco taky umím, umím se o sebe postarat, ale svět není černobílý a každý je geneticky jiný jak fyzicky, tak psychicky, vy CHYTRÁCI*blee*

culdabulda1*

- -

- za totáče by třeba teď v takovém případě neskončil na ulici a s depkou ... - holt lidi zase ale dnes mají ty "neomezené" možnosti ...

dono*
hodnocení

0x

ZDRAVIM,50kč.ve 24letech,neuveřitelné,chudaku.co poradit,no nevim,co poradit,jedine to že přište budeš chytřejši,a budeš myslet na zadní vratka.

bruno*
hodnocení

0x

Dobrá, ignoruj ty *bzum*, co se pustili do sebe, místo aby se snažili ti pomoci. Uvažuješ o ubytovně. Tam to bývá zlé. Lepší varianta je Azylový dům. V každém případě ihned hledej podnájem, současně zažádej o městský byt, pokud jsou nějaké k dispozici. Opět městský byt je lepší než podnájem.

Bruno, máte pravdu, ty řeči jsou spíše proto, aby se tazatel naštval a koukal najít řešení. Vy víte o čem je život a taky určitě víte že: Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody, je naprosto pravdivé rčení.*sok* Tazatel se musí vzpamatovat a začít jednat. Představa, kdy maminka zavolá: "Koupila jsem ti slipečky, jsou ti dobré? Umyj si ruce a pojď jíst" a z dětského pokojíčku výjde chlap, to je naprosto nepředstavitelné! *bum*

ivik*
hodnocení

0x

Zatím jste na rádce nijak přesvědčivě nereagoval a ani nezmínil, co tomu vyhazovu předcházelo.Jak jste s matkou vycházel do příchodu jejího přítele?Přispíval jste na domácnost?Myslel jste na zadní vrátka a dával si nějakou fin. částku do rezervy a myslel na to, že se osamostatníte?

pohanka*

Naposledy reagoval včera odpoledne. Zdá se, že nemá přístup k internetu, nebo došla šťáva v telefonu. Nebo řeší nastalou situaci. Pokud to nebyla nějaká sranda od kamarádů na účet Lukáše, protože tam ze začátku byla vložena fotka. Spíš se každý snaží vystupovat inkognito a nedávat celé jméno s fotkou.

ivik*

Ano,ta fotka tam původně byla,což je docela zvláštní...

figurek*
hodnocení

0x

no tak pravda, máma tě z minuty na minutu na ulici nevyhodila a už vůbec ne kvůli příteli, kterého si našla.

Ten důvod je jinde a bude dost silný. Mám pravdu? Tak vstávej, pohni zadkem a jdi se mámě omluvit.

Práci máš, tak si ji hleď udržet a jestli neděláš problémy, pak přece není problém jít do banky a požádat o kontokorent. Základní je 5000. S tím už do výplaty dožiješ. A jestli jsi v debetu už teď, tak požádej o navýšení. Jestli neděláš problémy, dostaneš i to navýšení.

No a jinak, mě taky vylili z rodinného baráku, jenže situace k tomu spěla dost dlouho, já jsem únikovou cestu měl dávno připravenou a už jsem se nevrátil. Kdybych seděl a bulil tak jako ty, tak sedím a bulím ještě dnes.

hodnocení

0x

Poslední co je, je fňukání. Asi k tomu máma měla nějaký důvod a tobě se pohodlný mamahotel zamlouval. Podívejse např. na fajn-brigady.cz/... Tam se nabízí spousta práce. I s příspěvkem na dopravu i zajištěním ubytování. Není třeba dřepět jenom v Praze. 24 let...to už je třeba se postavit na vlastní nohy a nespoléhat se na mámu! Velký nábor teď dělá i pražská městská policie, hodně brigád nabízí před vánoci obchodní řetězce. Tak neváhej a zahaj akci.

missdance
hodnocení

0x

Navštiv Svědky Jehovovy, vylož situaci, a přes vánoce se tam u nich budeš mít moc dobře *smich*

lidus*
hodnocení

0x

e vám 24 let a máte týden do výplaty s 50,. tož za to byste ani u mámy nepřežil. Teď bere každý větší obchod i na noční naskladńování zboží, nabírá pošta na doručování balíků, nabírají uklízecí firmy, prostě všichni co chvátají aby to do Vánoc stihli. Neříkejte, že nemáte kamarády co by vás nějaký den nechali přespat. Jako první bych ale zkusila maminku, nemyslím si, že neměla důvod vás vyhodit. Zkuste napsat celou pravdu. Pro takovou prkotinu nestojí za to se věšet! L

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]