Nejste přihlášen/a.
Nevite nekdo jak se jmenuje ta pisnicka co se zpiva na zacatku?
Česky zpívají Simonová + Chladil, vzpomínám si snad správně, ale názvem si nejsem jistá - že by "Láska k nám přilétá"?
1) Po cestě z oblázků šli jsme si pro lásku, motýli bezhlaví svedli nás do trávy, jsem věční poutníci, za láskou světlicí jdem všude tam, kam nám přikáže jít.
R Jenomže láska k nám přilétá, jak vážka váhavá, přilétá, odlétá, s námi si pohrává, krutá i mazlivá, odvážná, bázlivá, žízeň i vody džán, náš sen a náš pán.
2) Trávou či kamením, nic na tom nezměním, marné jsou námitky, prosby a výčitky, pěšinou v metlici za láskou světlicí, jdem všude tam, kam nám přikáže jít.
R) ...
,,Anglický originál je toto: filestube.com/... Kdo spáchal ženskou verzi - netuším.
doplněno 24.09.09 17:29:Původní odkaz nejede, tak jiný:
Nechci se hádat, ale domnívám se, že to určitě originál není. Ten totiž musí být nutně o dost starší. Maximálně je to spastěná verze, kterou ještě "vylepšil" Mareš
Ale jo, kdyby jsme šli do hloubky, tak narazíme na P.I.Čajkovského. Jde spíš o to, že tuhle zmodernizovanou rapovou verzi proslavili P n M a te dívčí se nějak moc neliší
...a od té
. Ale stejně jsem na ní nenarazil.
Tak pojďme do hloubky! Mě by ten originál fakt zajímal.
doplněno 24.09.09 18:14:Zatím jsem dopátral, že autorem hudby je jistý Ch. Bruhn a autorem českého textu M. Čepelka (údaje ze singlu Marcely Králové 1983)
doplněno 24.09.09 18:24:Nazpívala také Marie Rottrová s názvem "Cestou z oblázků"
Tak mě to nedalo a pohledal jsem a toto je výsledek : en.wikipedia.org/...
Sakra,zase nejde zkopírovat celý odkaz , na ten ve Wiki, ale vše lze dohledat pod názvem: Romance dAmour
Takže to vypadá, že jsme narazili na záhadu, kterou se snaží vyřešit více lidí, a výsledek je v nedohlednu. Asi nejlépe zpracovaný výzkum je tady: guitarra.artelinkado.com/... . Zhruba se jedná o to, že je to buď španělská nebo ukrajinská lidová skladba a výpis autorů úprav a interpretů, kdy kdo co a jak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.