Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz,kolega řeši,zda je možné odposlech telefonu,když jeho přítelkyně má známé u policie a podezřívá ho z nevěry? Zjištoval jsem něco kolem toho a zjistil jsem,že je to možné,i když je to nezákonné,když nemají povolení od soudu. Ale pro soukromé učely špehování to asi stačí. Zajímalo by mě zda se dá nějákou cestou u operátora zjistit toto odposlouchávání,nějáký heslo kdy se dotyčný musel přihlásit aby se dostal k odposlechu? Myslím,že by mělo být něják podchyceno v počítačích a dalo by se zjistit,třeba z jakého města se někdo napíchnul a datum od kdy do kdy. Děku´ji za info. J
Podle info z policejních kruhů se takové odposlechy dělají docela často jako takový hrubý výběr. Jakmile něco zjistí, odposlechy se zlegalizují. Je to po 11.9. běžná praxe a jelikož to nelze oficiálně zjistit, tak nic. Vždy se vypracuje seznam tzv. zájmových osob. Jsou to úspěšní podnikatelé, jejich známí, rodina atd.
Ti kdo skutečně jedou v trestné činnosti rozhodně nemají pro takové činy telefon na paušál. To by museli být absolutní idioti. Je to prasárna.
Odposlech samozřejmě možný je, ale soukromý člověk se k tomu tak snadno nedostane. A známý u policie? Pochybuju, že by některý policista (a ne každý tu možnost má) riskoval kvůli nějaké cizí nevěře kariéru a velmi citelný postih, kdyby se na to přišlo. A že by se přišlo je víc, než pravděpodobné. Takovou službu by asi přítelkyně Vašeho kolegy nezaplatila.
Přestaňte sledovat podřadný brak v televizi a vraťte se nohama na zem. Představujete si to jak Hurvínek válku. Aby to pro Vás někdo udělal, musel by proto být opravdu hodně vážný důvod. Čísi nevěra takovým důvodem rozhodně není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.