Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cholesterol co znamená

Od: zavinac® odpovědí: 8 změna:

zdravím,,,,co to je cholesterol a co způsobuje,vím,že je dobrýa zlý..Pište pouze fakta díky,

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

0x

Jsem se o ten svůj cholesterol přestal starat.. píšou se o něm úplné ságy a navíc každý cholesteroloznalec vám bude tvrdit něco jiného.

ireceptar.cz/...

hodnocení

0x

Vše o cholesterolu si můžete přečíst na Wikipedii :)

cs.wikipedia.org/...

hodnocení

0x

Cholesterol, to je taková podivná a tajemná věc. Když jsem se u doktorky podivila, že mám cholesterol po svátcích vpohodě (cukrovíčko, pečená kačenka, knedlíčky, řízečky, salátek s majonezou) a když jsem byla skromná, tak cholesterolu bylo hodně nad normu. Pravila, že to nikdo neví, protože tělo něco nějak zpracuje podle svého a bude pohoda, když nebudu mít každý den bůček. Mám 4 stenty v tepnách, které, prý díky cholesterolu se ucpávají zvápenatělými pláty, nějakých 6 let. Dostala jsem nějaké prášky, obdoba Sortisu a chlesterol mi nikdy nenaměřili nějak příliš zvýšený. ;) Takže mám pocit, že když člověk žije nějakým způsobem rozumně a hlavně s úsměvem, bez stresů, přežije i cholesterol. :-D

hodnocení

babkazov - Tedy když má člověk cholesterol tak mu hrozí infarkt. Ano? Jo ty steny jsou na roztažení cév,,to vím..Takže by se když ho nemáte nějak moc zvýšený,by se neměly ucpávat cévy podle mého rozumu ne?A nikdy nemít infarkt..

Mělo by to být tak si myslím..díky

doplněno 11.12.15 15:43:

tedy je hlavně jíst stravu bohatou na homocystein. ,,,Díky všem!

sebod*

zavináč. Kéž by to bylo tak jednoduché. I lidé s cholesterolem v mezích mohou mít infarkt. Jinak cholesterol vypadá jako takové destičky, které se usazují na stěnách cév. Zůží průtok natolik. že krev protéká málo, nebo vůbec ne. Je to jako potrubí, které zarůstá vodním kamenem. Čím více kamene, tím větší problém.Ale jak u cév tak u potrubí záleží na kvalitě jeho povrchu. Prostě dva lidé se stejnou vysokou hodnotou cholesterolu nebudou na tom stejně, co se týká infarktu. Jednoho postihne ve čyřiceti, druhého srazí auto na přechodu v jeho 90ti letech

hodnocení

Jo to vím co je cholesterol,,ale proč má tedy člověk který nemá a neměl nikdy cholesterol vysoký tlak ,,nějak mi to hlave nebere.Nemám a nikdy jsem neměla cholesterol..a vys. tlak mám

,co mi tedy ucpává cévy?

Vysoký tlak nemusí znamenat cholesterol. Stent, který mi dali k ledvině, mi tlak nepatrně snížil, ale na tlak stále jím prášky (tarka a telmisartan) Občas chodím s holtrem, to je přístrojek, který měří tlak a zapisuje 24 hodin. Lékař posoudí výkyvy. *hej*Přestala jsem to prožívat a bát se Žiju a jsem ráda na světě. Jím prášky poctivě asi 10 let, nerozčiluju se nad tím, co nemohu ovlivnit a na tlak prdím. S opdpuštěním.

hodnocení

babkazov,,taky chodím na Holtra,,,měla jsem mozkovku ze srdeční arytmie,,bohudík již mi ji zlikvidovali,ale jen mne udivule ten tlak ..Neměla jsem vůbec žádný tromb,,Také pojídám prášky dělám na zahradě jako chlap ,,

doplněno 11.12.15 16:15:

Ale nemám žádné následky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]