Víme, co jíme?

Od: Datum: 05.12.15 17:59 odpovědí: 29 změna: 07.12.15 15:47
avatar

je to přímo katastrofa a to nevím, co budou jíst naše děti a vnuci. Už teď je to jen chemie. Jogurty vydrží rok, údajně čerstvé mléko nebo maso obsahuje řadu konzervantů. Sýr už není sýr, je to vpodstatě umělá hmota. Tmavé pečivo, to je obarvená mouka včetně zkaramelizovaného cukru, tedy ještě horší než bílé.

Dnes jsem při úklidu ve spíži našla v tasšce, kterou jsem uložila někdy v říjnu, zapadlý špekáček koupený na farmářském trhu. Byl krásně masově barevný, vůbec nesmrděl, takže by se asi dal sníst. Samozřejmě jsem ho vyhodila. Famářský trh, člověk by očekával kvalitu, ale toto absolutně nemohlo být maso. Minulý týden jsem tam koupila brambory a česnek, obojí bylo uvnitř zkažené. Opravdu nezávidím maminkám, které chtějí připravit dítěti zdravé jídlo.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 05.12.15 18:17
avatar

Myslím,že se není potřeba znepokojovat.Potraviny jsou dnes až neskutečně kontrolované, až potravináři pláčou.Bez chemie se neobejde vůbec nic,vždyť celý život je na chemii postavený.Pláč,že je chemie zneužívaná,je jen podpora kšeftařům a má vytáhnout lidem co nejvíc peněz z kapes.

JB

Datum: 06.12.15 11:11

Pravé kakaové máslo pokud vím neobsahuje žádné přídavné látky, jen antioxidanty které jsou přímo v kakaových bobech, takže není třeba nic přidávat. Při pokojové teplotě vydží pět let. Problém je akorád ta cena - 560kč na 0,5kg

Datum: 05.12.15 18:23

Víte, jak vypadaly potraviny třeba před 100 lety?

Proč se věk dožití prodloužil o desítky let?

Datum: 05.12.15 18:24

Jak jste na to všechno přišla? Jogurty vydrží rok, údajně čerstvé mléko nebo maso obsahuje řadu konzervantů. Sýr už není sýr, je to vpodstatě umělá hmota. Tmavé pečivo, to je obarvená mouka včetně zkaramelizovaného cukru, tedy ještě horší než bílé.
Zdroj: https://www.poradte.cz/spolecnost/40445-vime-co-jime.html

Jste obětí jisté společenské psychózy a nic o tom nevíte:(

Datum: 05.12.15 18:57
avatar

To není žádná psychoza, ,podívejte se na některé jogury, podívejte se do Alberta na balené čerstvé maso v akci - na balíčku je napsáno, že obsahuje 80 % masa, zbytek je tedy co? Z másla teče voda a o té karamelizaci pečiva se normálně ví.

Datum: 05.12.15 19:03

No a špatně je co? V dámském časopise, ze kterého čerpáte se o stránku dál dočtete, že máslo je jed a maso taky. Tak co je špatného na jejich ředění?

Od: uska®
Datum: 05.12.15 18:26

Aja - proč tolik nářku. Kupte si mléko od farmáře či z plechové krávy nebo čerstvé mléko v petce. Udělejte si jogurt i sýr, je to jen trošku práce s náklady skoro nula nula nic a víte co jíte. A s masem to máte to samé. Raději si koupím syrové maso po zabíjačce od chovatele a udělám si doma výrobky. Jogurty, sýry i masné výrobky si mohou dělat i lidé z paneláku. Já navíc mám drůbež svoji. Chemie byla, je a bude. Jen záleží na lidech, kolik jí do sebe chtějí dostat.


doplněno 05.12.15 20:54:

I v malé garzonce lze si koupit litr mléka a jeden přírodní jogurt a udělat si přes noc přes litr kvalitního jogurtu, který za týden sníte. Nepotřebujete k tomu jogurtovač, jen mléko ohřejete na 45 st, v trošce mléka rozmícháte jogurt a to vše smíchate se zbytkem léka. Uzavřete do sklenic a přes noc dáte do peřin, to je vše. To se zládne i v garzonce, jen by se lidem muselo chtít a ne jen brblat.

Datum: 05.12.15 18:58
avatar

Ono v malé garsonce to jde dost těžko.

Od: mot
Datum: 05.12.15 20:56
v garsonce nemate misto na jeden hrnec,aby ste si udelala vlastni jogurt?
Datum: 05.12.15 18:53
avatar

...a taky je smutné,že se s tím nic nedělá a odpověď většiny firem je"český spotřebitel to tak má rád".Šílené je,že se přispůsobily i reklamy.Používají slogany jako,že džus je z pomerančů,hranolky z brambor...mělo by to být snad samozřejmostíale bohužel není.

Datum: 05.12.15 18:57

A džus z pomerančů je zdravější nebo chutnější, než ten z mrkve a řepy?

Nebo je snad něco špatného třeba na párcích ze sojové mouky, rostlinného tuku a emulgované kůže? Samé zrdavé až léčivé složky.

Pro šťouraly a alergiky je tam i skutečné složení. (Ovšem nevidím na něj ani s lupou.)

Datum: 05.12.15 19:02
avatar

Koupím si buď pomerančový nebo mrkvový a řepový, ale nelze to zaměňovat. Např. máte šípkový čaj a zjistíte, že šíp,u jsou tam 2 % a zbytek je eněco jiného a tak je to u řady věcí.

Od: mot
Datum: 05.12.15 20:57
tak nebudte lina a bezte ven si natrhat sipky. pokud se vam nelibi cobje v tom caji v obchode,tak ho nekupujte.
Datum: 05.12.15 21:13
avatar

Já si taky čaje dělám sama i džusy, ale pořád jde o princip, jak nás šidí na každém kroku.

Od: mot
Datum: 05.12.15 22:32
jak sidi? je snad ve slozeni vyrobku neco jineho nez tam ve skutecnosti je? az na vyjimky nikoliv
Od: strakatypes
Datum: 06.12.15 10:41

Mote, tak tipuji, jestli je paní ročník 1946, tak už to nemusí po tělesné a zdravotní stránce zvládat. Vaše odpověď ve 20.57 je dost na hraně a člověk by měl mít pro naše starší lidi pochopení.

Datum: 06.12.15 09:53
avatar

Ajo,připomělo mi to vtip:

Pán přijde do řeznictví a ptá se:"Máte na vývěsce,že prodáváte kanárčí paštiku?!K tomu potřebujete ale velké množství kanárků?"

Řezník odpoví:"No,musím se přiznat,že to úplně z kanárků není,přidáváme koňské maso."

Pán:"V jakém poměru to mícháte?"

Řezník:"v poměru 1:1.

Pán:"ale stejně je to hodně kanárků."

Řezník:"No,když to vezmete jinak,dávame jednoho kanárka a jednoho koně."

JABRAKA

Datum: 06.12.15 11:41

super, díky *haha* pobavilo

Datum: 05.12.15 19:04
avatar

Když budu chtít zdravý sojový párek, tak si ho koupím, ale když chci masový, tak tam soju nechci.

Datum: 05.12.15 19:16

To víte, to jsou ty tradiční názvy a tradiční výrobky.

Ale když si pořádně připlatíte dostanete i kvalitu. Ovšem uznejte, že je politicky neúnosné, aby pracující lidé nevydělali na byt a stravu.

Čtvrt století po (kontra)revoluci ...

Od: buss®
Datum: 05.12.15 19:37

Je dobré mluvit za sebe, co vám se nelíbí, co vaše děti. Co si kupujete, to máte. Vypěstujte si.

Datum: 05.12.15 21:13
avatar

dobrej vtip, ,ale bohužel užjsem stará a zahradu jsem prodala, už jsem na nic nestačila a zdraví mi taky moc neslouží.

Od: strakatypes
Datum: 05.12.15 21:37

Co si asi může vypěstovat rodina v paneláku?

Pokud bydlíme na vesnici, tak se možná ještě v mnohých rodinách traduje, co nejvíce si vypěstovat, vyrobit svoje. Od vajec, králiků, vepřového, kachen, husího masa apod. Ale nenechme se mýlit, i na vesnici si mnoho lidí raději dojede do Tesca/apod/, než by vzali kosu a šli na sena, nebo snad nůž a plachetku a šli rýpat pamprdlice pro králiky a slepice!.

Byly doby, kdy se na záhumenku pěstovaly nějaké brambory, řepa, salát, okurky, porek, česnek, cibule, ředkvičky, hrášek, jahody, byl ovocný sad, vinná réva, včelstva.

Jak toto ale zvládnout, pokud člověk chodí /dojíždí/ do práce. Pokud není po ruce zdatný, starší rodinný příslušník v důchodu, tak je to problém, aneb makám od nevidím do nevidím.

V těch panelákách by snad nejlépe šlo každý den vařit svoje dobrá, hodnotná jídla, péci sladkosti, pečivo a chleby sice z koupených základních surovin, ale ve finále víte, co jste do nich při vaření a pečení dali. Jídla budou vždy čerstvá a ne plná chemikálií zaručující dlouhodobou dobu spotřeby.

Možná, že se dříve žilo a hlavně jedlo jednodušeji. Můžeme se k takovému životu vrátit? Bude nám stačit k snídani černá melta s chlebem, k obědu brambory se zelím a k večeři zelí od oběda s chlebem? Na svačinu hrnek s kozím mlékem?

Možná, že pokud se zadaří elitám a vznikne zde panevropa se světlehnědým obyvatelstvem, zabývající se zemědělstvím, mající IQ 90, a žijící velmi skromě, pak ano, takový svět mají naplánovaný a snad někdy v daleké budoucnosti se zadaří. V současné době, pokud to není zase vymývání mozků, se snad myšlení začíná obracet a dává se více sluchu na ochranu původního obyvatelstva. Uvidíme, snad vše dobře dopadne.

Ale v současné době chceme žít stále lépe, kvalitněji, dobře se oblékat, stravovat, pečovat o sebe, chodit za kulturou, cestovat, vzdělávat se atd. Ano, to je život, jaký chceme prožít, a i pro naše děti a vnoučata.

Zároveň, pokud si dobře vzpomenu, byla zde tento týden položena otázka snad ,,dostal jsem od myslivce kachnu a bažanta,,. Kde je problém? Nevím co s tím! Což by nevadilo. Nevím, zeptám se. Ale nemám čas, je to hrozná práce.

Takže asi tak zamyšlení pro nás, někteří odpoví, že je s tím hrozná práce. Mám kvalitní potravinu, ale nezpracuji si ji sám, raději ji dám někomu dalšímu.

Nejsme ochotni ani pro sebe hodinu obětovat na pořádné oškubání a očištění chudáka kura, je nám to zatěžko. Koupit v marketu šunku je pro nás jednodušší. Zamysleme se, jestli i tu bramborovou kaši, bramboráky v přášku, kynuté knedlíky, zabalené, již připravené těsto na vánoční pečivo, si uděláme svoje vlastní, nebo koupíme polotovary.

Ajo, píšete o jogurtu s trvanlivostí rok. Takový jogurt mě absolutně nezajímá, koupím normální selský, českého výrobce a třeba bílý. Letos jsem zvládla domácí zavařeninu. Smíchám a mám jogurt bez chemie. V čerstvém mléku v láhvi si myslím, že by tam opravdu žádná chemie neměla být. Jinak nekupujte Hery, Ramy, cizí másla, ale obyčejné, naše jihočeské máslo. Sádlo kupte řemenové a vyškvařte. Budete mít sádlo na chleba, pod guláš, a i škvarky na bramborové placky. Při promyšleném nakupování se v mnoha případech chemii vyhnete.

Na podzim je dobré si koupit celý pytel brambor 25 kg, pokud máte kde uskladnit. Já nejdříve koupím v malém množství na váhu u malého zemědělce, zkusím uvařit a potom objednávám ty samé a zároveň se ujišťuji, jestli to jsou opravdu z té dodávky, co jsem měla vzorek.

Datum: 06.12.15 10:13
avatar

Ani nebudu číst odpovědi, protože je to moc smutné. Ale nedá mí, musím se připojit. Začíná jít do módy kokosový olej. Nadnároní společnosti se vrhly na jeho výrobu a začaly tím, že zaplatili ubohým zemědělcům za čisté pozemky, na kterých budou pěstovat olejové palmy. Díky tomuto rozhodnutí hoří téměř celá Indonezie. Ohňová stěna je na některých místech dlouhá tisíce kilometrů. Tygři, gorily, ptáci, plazi, savci, všecko je v nenávratnu pryč. Co z ohně vyběhne, to vesničané zabijí a sní. Zůstane, zůstává země, na které budou pouze palmy, aby produkovaly olej, na který už rozmazlený svět čeká. To není budoucnost. To je současnost! *plac*Přesně tak to bylo s bavlnou. Byla žádaná, dokud svět neobjevil umělé vlákno. A co lidé? To jsou právě ti, kteří utíkají do Evropy a kterých se tak bojíme. Ale oni nemají jídlo, protože jejich půda po bavlně zplaněla, zjalovatěla. Nejde na ní nic vypěstovat, protože lidé nemají čím pohnojit a také to už neumí. Všecho s pěstováním bavlny zapoměli. Tohle čeká i pěstitelé palem, až jejich olej nebiude žádaný. *plac**sok* *plac*

Od: strakatypes
Datum: 06.12.15 10:37

Nebo to takhle dopadne u nás, když budeme pěstovat jen řepku. Ale naši zemědělci jsou snad svoojí inteligencí jinde.

Na facebooku je již založená stránka věnovaná palmovému oleji NE. Kam lidé vkládají potraviny, výrobky s palmovým olejem, které si nemají lidé kupovat. Plno lidí se i hlásí, že tyto výrobky bojkotují. On totiž ani není pro nás zdravý. Bohužel se nepoužívá jenom k produkci potravin, ale i v ostatních odvětví.

 

Od: fakirka
Datum: 07.12.15 15:15

Kokosový olej není palmový olej.

Od: strakatypes
Datum: 07.12.15 15:47

Děkuji za upozornění, kokosový olej je zdravý, ale palmový je vlastně ztužený. Je příšerné, že na ostrovech Borneo a Sumatra, o kterých jsme četli jako děti krásné, dobrodružné knihy, zuří nyní požáry a příroda je ničena, ptáci, zvěř, orangutani zabíjeni. Palmové společnosti zaplatí každému, kdo zabije orangutana. Co to ty lidi? provádějí! Jestli se něco stane s naší zeměkoulí, tak jsme si to jenom zasloužili.

Datum: 06.12.15 11:09

Doporučuju kupovat jen sušené potraviny, sušené mléko se nezkazí, sušené maso taky vydrží dlouho *smich*

Datum: 06.12.15 11:45

Ajo zachovejte klid, takové máslo po úpravách vydrží i pět let, kapitalisti potřebují vydělávat, léku máme dostatek i když občas jsou pančovaný, lékářská věda postupuje život se prodlužuje a na éčka a spol si již většina společnosti zvykla, poněvadž chuťové buňky jsou zcela potlačeny a zdevastovány, pokud narazíte na kvalitní potravinu bez éček, již nebude chutnat. Podívejte v supermarketech jaké haldy obyčejní i neobyčejní lidé a nadlidé nakupují, přicukrováno, přisoleno, přiéčkováno, rozemletí červení brouci, reozmrazeno a.t.d.. Můj soused zažil několik ismů a má názor, Evropa potřebuje pořádnou bídu, která je již naplánovaná a solidně organizována, poté bude každý možná spokojen se základním sortimentem potravin a též bude méně odpadů.

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.