Nejste přihlášen/a.
Hezký večer. milí karbaníci. Zaboha si nemůžu vzpomenout na pravidla karetní hry capáry . Nutně to potřebuji naučit vnučku . Poradíte někdo? Děkuji...
já ji hrála. Ale nějak to nemůžu teď v hlavě srovnat. Snímá se, volí se trumfová barva. Hráč odhazuje kartu, já musím ctít barvu, nebo dám trumfovou. Hráč který má nejvyšší v barvě (nebo trumf) bere - má štych. Jééé, já si začínám vzpomínat. Jojo, krásná hra. Kdysi jsme ji na chatě dokázali hrát třeba dva dny v kuse... Pochopitelně o peníze
. A jelikož vnučka začíná mít plnou pokladničku, tak jí musím trošku ožulit o nějakou kačku
.
Tak si vzpomeňte.Ideální počet hráčů 5,hráč rozdá každému 4 karty.Ještě před tím se musí hráči dohodnout na výši vkladu.Ideál 1 kč.Po levé ruce rozdávajícího hráče je hráč snímající.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.