Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Znovu Ortel

Od: pohanka* odpovědí: 6 změna:

Já se ještě vrátím k této propírané skupině.

Projela jsem pár textů, a nezdají se mě nijak kontroverzní, natož rasistické jak uvádí poslanec Jan Chvojka. Pouze komentují dnešní situaci a stav, některé i budoucnost. Hlásí se hrdě k češství, dává na jevo, že multikulti nefunguje. Toto prohlašovat není žádný zločin, to je pravda, že organizovaná migrace v takovém množství lidí, nemůže být ve prospěch ani jedné skupiny obyvatelstva. Nehledě na to, kolik překročí uprchlíků hranice načerno, bez jakékoliv registrace.

V naší historii mě napadl Mistr Jan Hus, který hlásal pravdu, neodvolal a byl pro pravdu upálen.

Též Havlíček Karel Borovský se velmi znelíbil pro svoji národní hrdost, když v epigramech poukazoval na různé neduhy, a jak to dopadlo, víme, že byl poslán do vyhnanství do Brixenu, aby jej umlčeli. Do konce života byl kritikem římskokatolické církve. Jeho satira, kritika, parodie, novinářská činnost proti absolutistické vládě byla trnem v oku. Je zajímavé, že ve vyhnanství dostával od rakouského ministra financí 500 zlatých ročně.

Bajka politická

Ve Švejcarech v demokratském kraji

kde si na republikány hrají,

sed si vedle orla vrabčík smělý dosti

zčimčařiv cosi o rovnosti.

Orel spolknul vrabce místo pnaučení:

že přec nikdy vrabec orlu roven není.

X

Lenoš a řvi

dají mzdu dví!

Pracuj a kuš!

hubu suš!

Obrácený svět

České slovesnosti

osud pouta kuje:

censura ji tiskne

tiskař censuruje.

Velmi mnohým českým básníkům atd. atd.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

roman68*
hodnocení

0x

Zdravím,

no začíná mě ta skupina zajímat-nebýt kritik "humanistů a demokratů" vůbec bych je neznal-Slavíka nesleduji..

pochopil bych třeba kritiku Řezníka - to už je opravdu silná káva...ale toto?

opravdu nevím , co je na tom závadného?

to by mohli už i Landu kritizovat za text " peníze, peníze vládnou světem, přidej se..a pak kulometem smíš určovat práva.."

R

daniel*
hodnocení

0x

V každé době, v každém režimu, v každé zemi je někdo pro vládu "nepohodlný" protože veřejně nějakou cestou poukazuje na nepříjemné problémy a pravdu. Stejný připad je Ortel - v minulosti Jan Hus, Karel Kryl .. takových je obrovská spousta.

hodnocení

0x

Ortel je supr. Hlavně jejich píseň Mešita. Naprosto pravdivá. Těm pár dementům, co se je furt snaží zdiskreditovat nějakejma neonacistickejma žvástama bych osobně nakopal do řití.

buss
hodnocení

0x

Podívejte, každý na to může mít svůj názor a ne každý ho vyjádří veřejně, popř. podá trestní oznámení. Ale to může každý. Konečná instance je soud. Jedni sem uprchlíky zvou, nebo jsou s tím srozuměni, jiným se to nelíbí. A jíné a jiné...
Mě to neirituje.Tak co s tím?

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Neuvěřitelný. Tak jsem si to na JT našel a pustil. Zjistil jsem, že jsem to už slyšel. A dokonce jsem si myslel, že to zpívá Karel Kryl. Bylo to takový jemu podobný. Ale dobrý. Nevím, co proti tomu může někdo mít.

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím. Nejsem příznivcem Ortelu, ale mnohé písničky mají skutečně reálné texty. S některými výroky se ztotožní drtivá většina normálních lidí, kteří chtějí chránit a zachovat svou vlast a mají plné zuby různé špíny, co se roztahuje.

Na druhou stranu jejich gesta a působení v neonacistických průvodech jsou za hranou, nikoli na ní. Bohužel se najde poměrně široká základna fandů s oholenou hlavou a martenskama na nohách, kteří budou ochotně zvedat pravice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]