Nejste přihlášen/a.
Poradte. Jak se chovat k bratrovi, kterého totálně změnila jeho manželka? Od svatby žije jenom tím,z čeho něco má a to i v rodině. Příklady-od rodičů, pokud žily, vytáhly poslední korunu, protože pořád něco neměly a moc to potřebovaly.Vracet ale, třeba jenom pomocí jim, to ne.Hodně povídání , ale skutek utek.Hlavně, aby dostal nejmín tolik co brácha co se stará - pole, lesy napůl.Ještě krátce před smrtí babičky ji přemlouval, aby vše nechala napsat jemu. I o hrob , o který jsme se celý život straly jen my mne připravil zaplacením z pozůstalosti na svoje jméno.Jejich rodina čítá dospělých 8 osob, nás je 5 , k vánocům od nás babička dostala mikrovlnku, od nich všech jedny bombardáky. Když si ji pak těsně před smrtí vzali na tři měsíce pod svou střechu, mikrovlnku zapoměly vrátit se vzkazem, že po mně nic z baráku nechtějí. Klidně bych mu dovezl dvě skříně starých hadrů , nic jiného , kromě dluhů na baráku stejně nebylo.Ničím rodinné vztahy, když říkám, že jediné , co pro mne můj brácha může dneska udělat, je to, že mi nepoleze na oči? Co vy na to?
Mečíku, pochopila jsem, že už máte nějaký věk a víte o čem je život. Říkám to dobře? Řekněte, proč si kazíte život tím, co bylo a řešíte, co stejně vYřešit nejde? Škoda času, škoda myšlenek, škoda všeho. Nic nezískáte, nic nevyřešíte, je to prázdná sláma. Vůbec o bratrovi nemluvte, nemyslete na něho. Máte svůj život, svou rodinu, své starosti, své radosti. Pokud brácha nebydlí v bytě vedle vás a vy na něm nejste životně závislý nebo opačně, pusťte ho z hlavy! A zakažte o něm mluvit.
Pane, dej mi sílu příjmout to, co nemohu změnit. Dej mi odvahu změnit to, co změnit mohu a dej mi moudrost odlišit jedno od druhého.
já myslím, že VY rodinné vztahy neničíte... lidé se během života různě mění a když se chovají jako váš bratr, asi je nejlepší řešení ho ze svého života vyloučit - takový člověk vás nemůže ničím obohatit... jediné, co by mohlo člověka mrzet, jsou např. jeho a vaše děti a vnoučata - ale ti se mezi sebou a s vámi můžou stýkat, ne? nebo jsou špatné vztahy mezi celými rodinami?
ještě zareaguji na to, co jste dopsal dál, že se vídáte na sousedních zahradách - já bych s bratrem mluvila korektně, ale jako s cizím člověkem, pozdravit a dost...
Tak jak píšete se to snažím nějak realizovat i když i to dá někdy hodně práce.Hospodu nenavštěvuji, abych těm co tam od bráchy slyší nějaké tlachy, to mohl na místě vyvracet. A že lhát umí , až tomu věří. U příbuzných je to také k nepochopení, že já na tak prima ,ukecaném bráchovi, něco vidím. Vnoučata a bratranci ti už si svým rozumem poradí.
Máte pravdu, ať vám neleze na oči.
Vesměs uzavřené manželství udělá převážně z chlapů blbce. nevím proč ale je to tak. Manželky mají asi geneticky danou touhu po majetku a hučí do manžela tak dlouho, až se podvolí. Můj bratr dopadl stejně. I když jsem barák odkoupil od rodičů, i tak jsem mu poslal nějaké peníze jako morální vyrovnání. Stejně chtěla jeho manželka 2x tolik, aby prý nenechal okrást své děti...
Starám se o rodiče, kteří bydlí v jiném patře.
Už touha vašeho bratra chtít nechat na sebe vše napsat to dokazuje. Jen v případě manželských problémů se mu to vrátí i s pořádnými úroky !.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.