Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krátkodobý podnájem

Od: whatever odpovědí: 4 změna:

Nastíním svou situaci:
1.Bydlím s rodiči, se kterými ne že bychom se vyloženě hádali, ale už to prostě není ono a cítím, jak mě to tu dusí. Chci pryč.
2.Na konci léta jedu pryč, daleko a na dýl.
3.Mám tu pracovní a finanční závazky, a je pro mě nevýhodné to ukončit už teď. Chci dotáhnout určité věci (chcete-li projekty) do konce.

A teď řeším, co a jak. Mám u rodičů přetrpět ještě cca 8 měsíců? Rozhlížím se po bytech, podnájem (pronájmech, nájmech - neznám rozdíl, to je jedno). A všude píší buď dlouhodobý pronájem nebo smlouva na 1 rok s možností prodloužení. Ty zajímavé jsou volné až od 1.2, plán je bydlet tam do konce srpna (nejdéle), což je 8 měsíců maximálně.
Tak mě zajímá, co byste radili. A taky zkušenosti s vypovídáním smluv - jestli majitelé bytu dělají problémy a třeba odmítnou vrátit část kauce. Nebo to není problém a i když mám smlouvu na rok, tak ji v klidu vypovím dříve (ano, vím o výpovědní lhůtě). Je mi to vůči majitelům trapné, ale říct při prohlídce že to chci na tak krátkou dobu, to je asi riziko, že mi ho nepronajmou.

Váš názor?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je vidět, že informace máte správné, tal v čem chcete poradit? Rozhodnutí je na Vás. Nikdo vám neporadí už nic víc, než už víte. Nebo se mýlím?

whatever

Mě jde vyloženě o to, že je problém vypovědět smoulu na dobu určitou, je to možno jen z důvodu vyjmenovaných v zákoně, tak mě zajímají zkušenosti lidí, na co si dát bacha při sepisování smlouvy, abych pak neplatila nájem do konce uplynutí doby sjednané ve smouvě, protože mi majitel neuzná výpověď

dylin
hodnocení

0x

Odpověď na Vaši otázku je ve smlouvě, kterou Vám předloží pronajimatel toho bytu, na který se půjdete podívat. Vždycky ale bývá 2 měsíční výpovědní lhůta. Myslíte si, že ti, co se přestěhují z pronájmu do vlastního v srpnu, platí do prosince nájem?

nikdo*
hodnocení

0x

Co zkusit jít do rizika, a některému z pronajímatelů, co chce ten min roční pronájem, nabídnout nájem za celých 8 měsíců dopředu a smlouvu na dobu určitou na 8 měsíců. Možná by na to slyšeli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]