Nejste přihlášen/a.
Prosim mohli by jste mi poradit,jak to presne funguje?Mam zrizene spojovaci cislo na poste,chci platit rozhlas a tv. plus potom dasli poplatky. Prihlasky jsem uz odeslal i smym spojovacim cislem,ve sve bance jsem zridil souhlas,cileny na bankovni spojeni,nevim zda-li je to spravne a jestli staci jen jeden nebo musi byt kazdy zvlast,dekuji
Nejjednodušší řešení je platit trvalým příkazem každou položku zvlášt. Ze sipem jsou jen problémy, to poznáte, až změníte například dodavatele elektřiny, plynu apod, poněvadž zavedení platby nebo její zrušení vyžaduje reakci s předstihem nejméně jednoho měsíce. Sipo není pružné, navíc člověk sám si v něm nemůže nic upravovat, měnit apod. A pokud vám nebude chodit elektronicky, stojí to další peníze navíc. Už se to zde řešilo několikrát, takže v historii to najdete.
Já to vidím jinak, jednou si to SIPO založím a mám pokoj. Chce to ovšem dohodnout si s bankou rozumnou rezervu v případě zdražení položky. Když v den splatnosti na účtu není dostatečné konto, proběhne operace třeba o 10 dní později, nemusíte starat. Měnit dodavatele elektřiny, nebo plynu nemá absolutně smysl, protože si své dodavatelské podmínky taky mění. A ještě pořád hlídat x trvalých příkazů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.