Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Turecko- chce být v EU, je v NATO (si myslím) a přepravou ropy podporuje IS-islámský stát. Připadá mi, že je něco špatně.
turkům se nedalo přeci věřit nikdy: Turecké výboje v /...
---
... v NATO je,v EU taky,ale to je vše,na nějaký podmínky a spolupráci kašlou> nenadarmo se říká: " turecké hospodářství"
...akorát chudák Otík,jestli má jít k nim po žních,tak mu teda nezávidim...
@promon to je na tom právě dost divný,otázka je,za koho v NATO dělali špinavou práci...
Moc důvěryhodní mi turci nepřipadají. Třeba už jenom tím sestřelením ruského éra. To mi přišlo jako dost unáhlené. Jistě, mají právo bránit svůj vzdušný prostor, ale v tomto případě se nejednalo o agresi. Ne, že bych rusáky v čele s tím šaškem Putinem zrovna musel. Nejdřív se turci odmítli omluvit a pak najednou otočili a omluvili se . Jenže už jim to je plat prdné. Vykoledovali si sankce.
turkové jsou pěkní kulišáci,vexlujou s tém kde to víc nese a politika je nezajímá,on jim teď putin skřípne tipec a přestanou měnit ropu za zbraně a bombardovat kurdy, jsem přesvědčen, že ještě ani netuší jakou cenu zaplatí za machrování toho jejich blbce který zavelel sestřelit každé cizí letadlo, Obamu takticky varoval a připravil na to, že si vyskočí na rusy a Obama dělal mrtvého brouka a řekl, že je to jejich problém . Putin jim to dá sežrat tak, že jim bude hodně ouzko, už teď vidí že to posrali tak neví z které do které a za chvíli budou lízat Putinovi kulky...
Přemýšlím nad nasedáním do lodí. Když nás někdy nasedalo 5 - 6, tak to chvíli trvalo. Ještě předtím chvíli trvalo, než někdo loď spustil na vodu, nebo s ní odněkud připlul. Když nasedá několik desítek lidí, je ta chvíle pěkně dlouhá. Kdyby se teď (respektive v létě) Turkům jen trochu chtělo, mnoho lodí s migranty by vyplout nemohlo. Za opravdu velké peníze se zřejmě chuť k obhlížení pobřeží najde.
Tento fakt mě vede k pojmenování různých vlastností, ale důvěryhodnost mezi nimi není.
Evropu dnes ovládají šílenci za podpory jiných šílenců z USA. Bylo naprosto zhovadilé přijmout Turecko do NATO a budoucí přijetí do EU to všechno povýší na druhou. V posledních letech se jen připravuje poprava Evropy, tak jak jsme ji znali. Dělá se všechno proto, aby nebyl klid. Turecku nevěřím nic, jenom to, že existuje - bohužel.
Ani mne nepřekvapilo, že Putin naplno řekl o Turecku to co si dementové z EU a USA neodvážili říct a jen o tom tiše šuškali v kuloárech aby si nedej bože nenaštvali turky - jsou to hajzlící kteří podporují IS a ještě mu napomáhají v transportu ropy na průmyslové úrovni / protože z družice transport ropy vypadal jako nekonečný had do tureckých skladit ropy, tisíců nákladních aut z celého středního východu, vozí surovou ropu protože aliance jim rozbila ropovod /, to samé se děje s imigranty - záměrně jim nebrání ve vstupu do země, protože vědí že je pašeráci a prodejci ožebrači, rusové jim teď udělají blokádu hranic a celá snaha EU jim dát úplatek aby nepouštěli na své uzemí uprchlíky je marná a pochybná, blemci našich mocných že se nebude platit hned jsou jen mlžením aby se veřejnost uklidnila že tam vrazíme peníz i my. Domnívám se že rusové teď čekají pouze na záminku kdy se pokusí turci opět bombardovat kurdy a vypráší jim kožich že se z toho podělají - a bude se čekat na reakci NATO jaké opět pustí moudra...
Všichni to vědí, ale je jim to jedno----- reflex.cz/...
A už to leze: parlamentnilisty.cz/...
Je ale nutný si uvědomit, že čistě "ochrana vnějších hranic EU" není všelék...Je nutná! Ale nevyřeší to momentální problém- a tou je masa lidí, kteří (když se budeme bavit o opravdových uprchlících) se nemají kam vrátit, trčí ve značným množství v Turecku a nemají co dělat- nemají práci, ztratili svoje kořeny, majetek...a kdoví jak je to se vzděláním jejich dětí (což je hlavní podmínka pro to, aby se jejich národ dokázal dát jakž takž zase dohromady). A tahle masa lidí- miliony lidí- je ideální líhniště radikálů. Protože, kdo nemá co ztratit, je naštvanej na všechny okolo, Kurdové se navíc ke všemu cítí diskriminovaní, tak je tohle pro něj řešení (ne pro všechny, ale pro ty rizikové osoby). No a co s tím? Turecko je možná bohatá země, ale nemá neomezené prostředky. A určitě budete souhlasit, že to, aby se nějak vypořádalo s těmito lidmi, tak, aby neměli potřebu cestovat k nám, musí být i naším cílem. Chcete to nechat všechno na Turecku a jednoduše je ignorovat?
Tím neříkám, že bych jim nějak věřila...musí tu být nějaký kontrolní mechanismy, podmínky, spolupráce...
Je těžké vynášet soudy, když neví nikdo pořádně nic. Z dřívějška - pár týdnů až měsíců - Rusko neustále porušovalo vzdušný prostor Turecka, špicluje u Švédska ponorkami a kdo ví kde ještě.
Asi jim ruply nervy a i krátkodobé narušení, opakované 10x, 20x, je asi donutilo vystřelit rakety. Je ale divné, že ruský bitevník to schytal. Čili rusáci neřekli vše a něco tam skutečně zavání...
Jestli pašuje Turecko ropu do IS, tak by to neměl být vůbec žádný problém pro kteroukoliv rozvědku států EU či USA..
Ruský bitevník to schytal, protože měl starší obranný systém. A turecké rakety vzduch-vzduch mají infra navádění, které SUčko nerozpoznalo a pilota nevarovalo. Nic nesmrdí, dá se to dohledat všechno na internetu. Co mají Turci na letadlech za výzbroj, jak funguje, co to umí atd. Stejně tak Rusové a jejich éra a výzbroj.
Turek není důvěryhodný ani náhodou, ale to, že EU jim nasype miliardy na to, aby se zmírnil počet uprchlíků, tomu snad nemůže věřit ani sám Juncker. Prachy se ztratí, uprchlíci zůstanou a to že je to muslimská země ani nemluvím. A strážci schengenu budou jen koukat. Kdybych já házel kameny, pálil stany nebo házel dřevěné hranoly po kamionech, tak mě dávno sejmou.
S tou přepravou ropy bych byl opatrný zatím to je jen tvrzení Putina. Toho Putina který se ukázal jako nevypočitatelný lhář. Beztak si to Putin vymyslel jen proto aby očernil Turecko. Ale je mi to jedno. Věřit nelze ani jednomu, ani Putinovy ani tomu Tur. prezidentovy. Ale klidně ať se ty dvě země vyhladí, mě je to jedno.
h4ever: A já si zase myslím, že je to pravda. Ne kvůli obsahu tohohle. Ale protože o tom naše sdělovací prostředky ani nepíply. Ani jedna věta, že by se ten briefing udál. Natož aby jsme se mohli dozvědět nějaké podrobnosti. Nebo nedejbože nějaký překlad? Tak moc se naši mocní bojí cizího názoru. Všimněte si, že nepíšu pravdy. Ta je kdoví kde. Ale oni se nebojí jen toho co tam zaznělo. Oni se bojí i toho, co si o tom budeme myslet my, obyčejní lidé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.