Nejste přihlášen/a.
Nové dálniční známky mají nový design a nový tvar - červená roční kulatá, měsíční modrá čtveratá a 10dení žlutá trojúhelníková. Cena se nemění a zůstavá stejná jako loni, míří do prodeje a je platná od 1.prosince.
Já osobně musím říct že se mi velmi líbí myšlenka známky tvarově jasně odlišit, to je povedené- méně povedený už je samotný design známek, ten mi spíše připadá jako náhodně vygenerovaný, bez nápadu a jako z 80.let. (Hezké dálniční známky jsem viděl na slovisku)
Jinak Slováci už si příští rok na sklo nálepku nenalepí zavedli elektronické tak ještě uvidíme co nás napřesrok čeká.
Jak se líbí vám?
Upřímně řečeno - tvar či vzhled dálniční známky je huboko pod obzorem toho, čím bych měl čas či chuť se zabývat. Prostě to beru asi tak, jako je známka STK na značce - musí to být, tak to tam nalepím.
Ovšem pokud by byl konečně zaveden elektronický systém s možností placení fakticky najetých km a tudíž i přenosu na jiné vozidlo - to bych bral nejraději. Protože na rozdíl od služebáku, kterým jezdím po dálnicích prakticky denně, soukromým autem jen občas.
V podstatě je mi to jedno, spíše se bojím toho, že až se jednou zavede mýto i pro osobní auta, tak budeme platit i za jiné silnice než jen dálnice a člověk zaplatí za ten rok mnohem víc, než by dal za známku, pokud hodně jezdí. Bojím se toho a štve mne to hlavně proto, že stav silnic je havarijní a vybrané peníze nejsou nikde vidět. Mrzí mne, že jinde se postaví 10km kvalitní dálnice během několika dní za peníze, za které se u nás staví 1km dálnice několik měsíců a nikdo to neřeší.
Známku jsem si kupoval pravidelně každý rok - jezdil jsem přes dálnici 3-4km do práce. Poslední půlrok díky "opravám" jsem jezdil vlastně přes všechny možné směry do a z Brna. Pokud jsem jel po dálnici, ta cesta trvala o 20 až 90 minut déle. Letos v podstatě byl jen jeden měsíc, kdy se na úseku dálnice neomezila rychlost osmdesátkou.
Měl jsem sto chutí poslat stížnost nebo žádost o vrácení peněz alespoň části... samozřejmě by to bylo bez šance...
Nevím, jestli mám kvůli tak omezené dálnici další rok zase platit
Slováci jdou správnou cestou, nekradou jejich političtí představitelé tolik, jak naše ozubená pleš, která si vezme k návštěvě Číny celou svojí rodinu. To vysvětlení ozubený pleše aby JEHO děti věděly, do čeho jdou je na kopanec do toho jeho ozubenýho rypáku.
Omlouvám se, že jsem se odchýlil od tématu.
Můžete mi prozradit, co má Vámi zmíněný politik a Slováci společného s našimi dálničními známkami a s jejich barvou?
Aha, takže to, že je někoho podle Vás za zm*d zaviní, že budou nálepky kulaté a červené . No - logiku to má, že jo
.
Ná Váš dotaz jsem odpověděl myslím dostatečně, ale domnívám se, že Vám ani tak nejde o odpověď jako o téma k rozepři, ale to si musíte najít jinou oběť. Už na Vás nebudu dále reagovat. Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod. Děkuji za pozornost a sbohem.
A odstraňuje příspěvky. Nechte mě na pokoji.
"Nové dálniční známky mají nový design a nový tvar"
Možná Vám ušlo, že tvar i design dálničních známek se mění každý rok od doby, kdy tyhle známky vznikly. Ještě ani jednou se za ta léta neopakovaly.
Mám stejný postoj jako Promon. O tvaru, ani barvě známky jsem nikdy nepřemýšlel. Kdybych měl teď říct, jak vypadá ta letošní, tak fakt netuším. Prostě mě to nezajímá. Myslím, že je na autě spousta důležitějších věcí, kterým je třeba věnovat pozornost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.