Nejste přihlášen/a.
Jak dlouho vám vydrží boty, resp. jaké a jak v nich hodně chodíte? Mě tak rok, jinak už jsou prochozené podrážky. Tak nachodim za den asi pár kilometrů, ale mohly by vydržet víc.
Mám dvoje boty - jedny polobotky na teplejší počasí a druhé kanady - kupoval jsem přes známé nebo přes web - policejní nebo vojenské. Kanady mi vydrží 4-5 let, polobotky 1-3 roky. Poslední várka je ale k ničemu - mají nějakého nového výrobce.
U dětí mám zkušenost, že boty od větnamců vydrží měsíc max, boty z obchodu ala tesco, takko atd možná dva-tři. Boty z lékárny vydrží jednu sezonu a dítě z nich vyroste - předáme dál dalšímu, sezonu, a předáme dál...
Jak kdy, jak které. A taky co je to "vydrží".
Polobotkám Rieker jsem letos napočítala 10 let. Drží, ale vzhled je šílený zimní Legero mají za sebou 5 zim, min. rok jsem v nich zlezla Sněžku. Kecky North Face mají dva nebo tři roky, vzhled nic moc, ale drží, jen na podrážkách je to znát, jsou ošoupané. Turistické Quechua 5 let, prochozené, jinak OK. Tenisové no-name botasky z Decathlonu za 400,- mám 3 roky.
Jediné, co kupuji jednou za rok nebo ob rok jsou kecky na styl Converse a bačkory. Ty nevydrží nic.
Ale co si pamatuji, tak jsem dřív drtila boty mnohem častěji. Botasky jednou za rok, i Prestige. Nevím, čím to je...
Podle toho jaké. Dodnes mám trekové boty Hi-tec, koupené před více než 10ti lety v Makru za 700Kč. Nošené byly prvních 5let od podzimu do jara. Pak se vydřelo vnitřní polstrování, takže nejsou na dlouhé chození, ale ke koním stále dobré, celokožené, nepropouští vodu. Nechodím v botech celý den, jsem notorický přezouvač a převlíkač, mám určitě 10párů bot a jeden pár vydrží minimálně těch 5let, některé výrazně déle. Vlastně snad jednou v životě jsem vyhodila boty, které se už nedaly nosit, protože se jim rozpadl podpatek. Jinak vyhazuju boty ne protože by byly nefunkční, ale je na nich vidět, že jsou hodně obnošené. A nejdéle mám holinky po mé manince. Těm je dobré čtvrt století a na zahradu jsou pořád nedocenitelné. Zato partner zničí pracovní boty do půl roku.
Měla jsem 10 let boty Dockers. Mám neuvěřitelných 18 let boty na cvičení italský Bomba boty, kožené, kolem tisícovky stály. Na Národní v Máji jsem je kupovala. Na ten věk nevypadají vůbec. A nedávno jsem po 2 měsících reklamovala Fily na běh z Deichmana. Pata uvnitř s molitanem se rozpůlila. Boty z Deichmana vydrží jednu, dvě sezóny. To je moje zkušenost.
Z Deichmana jsem měla mokasíny, ani nebyly kožné a stály pár stovek. Vyhodila jsem je loni, měla jsem je dobrých 8 let. Pochopitelně ne každodenního nošení. Další páskové sandály, kožené a nošené celé léto, ty vydržely určitě 4 roky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.