Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nebaví mě nic, jaký je smysl života?

Od: lolypa* odpovědí: 25 změna:
Ahoj. Předem bych chtěla napsat, že následující text jsem zkopírovala z fóra z vinted.cz. Každopádně se s ním úplně ztotožňuji, proto jsem ho využila, možná bych to lépe nenapsala... Rozdíl je jen, že mně je 19. Budu ráda za vaše reakce...Ahoj holky, většinou umíte dobře poradit tak se na vás obracím.. Založila jsem si nový profil, kvůli soukromí, pak ho smažu. A teď k věci. Nebaví mě život. Mám pocit že jsem na světě úplně zbytečně, celé dny se válím doma, žiju ze dne na den, každého dne se děsím, že ho opět promarním. Mám pocit že mi ujíždí vlak. Kamarádek mám jen pár, ale žádné z nich nemůžu 100% věřit. Mimo to na mě věčně nemají čas. Přítele taky nemám, ale hrozně moc bych chtěla.. Mnohokrát už jsem přemýšlela, co by se stalo, kdybych si vzala život, komu bych chyběla a jak by kdo reagoval. Není to jen pubertální nápad, s touhle myšlenkou si pohrávám už pár let ( je mi 20). Způsoby jak se zabavit a najít si smysl života jsem zkusila snad všechny, navíc mě to samotnou ani nebaví. Nevím proč, ale moje deprese jsou nejsilnější, vždy když začíná podzim, takže teď mám kritické období.. A proč to sem píšu? Chtěla bych zjistit, jestli je tu někdo na tom stejně jako já, někoho s kým bych si mohla alespon psát, hledám rádu, názor... Omlouvám se, že to možná nemá hlavu a patu, jenže mám toho tolik na srdci, že to nedokážu zformulovat. Děkuji všem, co jste to dočetli až sem
doplněno 25.11.15 20:23:

Ještě bych chtěla doplnit za sebe, k tomu, co psala slečna a s čím se ztotožňuji.. Že se svými rodiči bydlím, i s bratrem, ale s nikým z nich nemohu o ničem mluvit. O ničem... A vlastně nemám celkově nikoho, s kým bych si mohla promluvit. A cítím, že to strašně moc potřebuji. Nemyslím si, že potrebuju jít za člověkem, kterému se za to, že si vyslechne cizí holku platí. Potřebuju kohokoliv, kdo by mě vyslechl. I kdybych měla mluvit hodiny.. A kdo by mě pomohl, poradil...

Více méně vše řeším sama se sebou. Povídám si sama že sebou. Protože netuším, kde bych takového člověka měla najít.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

radarbrdy*
hodnocení

0x

Všichni jednou zemřeme, ale odcházet předčasně je hloupost. V 19 letech ještě nemáš představu o možnostech, které život nabízí. Podívej se na lidi, kteří jsou třeba vážně nemocní, jak statečně bojují.

Podívej se na nějaký film o biologii (člověka) a pochopíš, že už jen to, že každý den ráno vstaneš a funguješ je zázrak.

Poradil bych ti, ať si najdeš nějakého koníčka nebo dělej nějaký sport. Chuť do života určitě najdeš. :)

martinacz
hodnocení

0x

Ahoj

A nechces se nekde sejit seznamit pokecame Martina odkud si

uska*
hodnocení

0x

Máte rodiče i bratra. Jaký je důvod, že s nimi nemůžete mluvit? Jste chluchoněmá? Není snad možné, že ze tří lidi se nevyberete někoho na pokec. Není chyba ve vás? Nemyslím to zle, jen uvažuji.

lolypa*
hodnocení

No, to je spíš tak jako dlouhodobě vypěstovaný vztah. A jistě, že je dost chyba i ve mně, to nepopírám. Ale od malička jsem se nemohla směřovat, tudíž teď už to asi jen tak nepujde...

Plzensky kraj...

hodnocení

0x

Dala jste někomu někdy nějaký dárek? Měl z toho dárku někdo radost? Jak vám bylo?

Smysl života je v pomoci druhému, v obdarování bližního (nejen rodina). Jestli se dokážete dostat přes bariéru "a co já z toho budu mít", pak budete mít spokojený život plný práce a problémů. Jinak váš život možná bude jednoduchý, ale k ničemu.

hodnocení

0x
Co třeba zkusit psychoterapeutku? Psycholožka by možná mohla pomoci. Zkuste, když vám toto nebude vyhovovat, prostě odejdete. Popřemýšlejte

radarbrdy*
hodnocení

0x

Nebo začněte chodit do posilovny. Buď do tří měsíců budete mít svaly a chuť do života nebo třeba se na vás přilepí nějaký kulturista, který si rád s vámi bude povídat.

lolypa*
hodnocení

To de skutečně chystám :) na prosinec si zaplatím permici... Mám pocit, že by mně to mohlo trochu pomoct, odreaguju se, přijdu na jiné myšlenky, třeba s někým seznámím. Potřebuju to jako sůl.

hodnocení

0x

Ve skole nemate zadneho kamarada, kamaradku? Zkuste si treba obcas od nekoho pujcit psa na venceni. Pejskari jsou mluvni, i kdyz to jsou treba starsi lide. Take nemaji s kym promluvit a se psem se dobre navazuje kontakt.

Nikdo neni zbytecny, urcite byste chybela rodicum, trebaze spolu moc nekomunikujete. Opravdu se nenajde nic co Vas bavi. Zkusit se naucit dalsi jazyk, jit na brigadu a pak jet na dovcu a ten jazyk tam pouzit. Hrat na fletnu - zvladne kazdy, je to levne a hrozne fajn, umet si neco zahrat. Cist knizky, nejake rucni prace, lustit sudoku, krizovky, zkusit neco vyrezat ze dreva, chodit do kursu malby, kresleni. Je toho moc. Budou Vanoce, zkuste neco vyrobit, treba svicen, maly darek pro nekoho nebo jen napichat ozdobne hrebicek do pomerance a povesit nebo polozit. Podzim take nemusim, tma, zima, ale to nezmenim, zase je cas na knizky, ruzne rukodelky.

Ja zase mam opacny problem, jak jsem starsi a starsi, mam hruzu z toho, ze uz nestihnu vse co bych chtela. Mejte se, at se dari. Zkuste zacit neco delat, podnikat, usmivat se, mit aspon nekdy radost z malickosti.

def
hodnocení

0x

Zkuste si najít nějakou opravdu dobrou kámošku a hlavně co nejvíc s ní chodit ven. Doma napadají deprese skoro každého, ale venku s kámoškou si na to ani nevzpomeneš. Nebo zkus napsat té holce a zkus se s ní seznámit :) Taky občas mám takové myšlenky, ale jen, když jsem sama zavřená doma a udím se.

lolypa*
hodnocení

Fórum slecny je staré a bylo anonymní... A stejně, psaní není nic moc :-/

Zájmy mám,posilovna je super, líbí se mi tam někdo.. Ale ještě jsem nenašla kuráž udělat nějaký krok, když on toho schopný není :) hraju na klavír, miluju jídlo, strašně rada peču. Strašně rada koukam na show nána Krause. To všechno mi vždycky odreaguje. Ale jen na chvilinku. Čeká mě maturita, přijímačky.. Takže na to moc čas není. A je čas myslet na věci, na které dost lidí vůbec nemyslí...

Vy hrajete na klavír, no to je skvele. Zahrajete Bugatti Step od mistra Jaroslava Jezka? Ja ne, to je moje velmi oblibena skladba. Rada pecete, to mate muj obdiv. Pecete i z kynuteho? To ja neumim, jak je v receptu kvasnice, tak to vzdavam dopredu. Kam se chystate na vysokou, jestli se teda muzu zeptat.

lolypa*
hodnocení

Na medicínu. Já to mám právě v hlavě trochu jinak předkládané asi :D a čím víc se vlastně dovídám o lidském životě, tím víc mám tyto stavy..

Taková úzkost prostě..

naihonn*

No jo, Show Jana Krause, tak proto takový ztracený případ. *smich* No ale stejně, nevidím problém, proč si nedokázat najít někoho, s kým si povídat. Neřeknu já, já když bych někoho potkal, tak rychle uteče, ale to asi nebude tvůj problém. A i tak, povídat si až do zblbnutí se dá dneska docela dobře i virtuálně. Jo, najít někoho, kdo by pak dokázal v kdejaké situaci i opravdu poradit, to už bude určitě těžší. Ale tady na tak komplexní problém taky řešení nebude. No nic, jdu se zařadit zpátky do davu těch, jejichž život doopravdy nemá až tak velký smysl. Ale tam se nikdy nepotkáme...

hodnocení

0x

řekl bych, že problém je v tobě a to dost velký!

dá se to léčit, hodně zdaru

hodnocení

0x

Problémky jsou výzvou k řešení a ne, abychom kvůli nim vzdali celý život. Pokud máš takové nezvladatelné stavy, je možné, že trpíš depresemi, příp. nějakým jiným psych. onemocněním. Objednej se k psychiatrovi, abys měla jistotu, že jsi zdravá a začala se léčit, pokud to je třeba. Pokud to je deprese, velmi se Ti léčbou uleví a prášky budeš brát jen omezenou dobu. Bez toho se bude deprese prohlubovat a hůře pak léčit. V Tvém věku život lidi baví, nezdá se mi to normální. Při depresi člověk ztrácí o vše zájem, nic se mu nechce, ani jít nakoupit, vyjít vůbec z domu, nic nemá smysl a řešení, všechno je marné... Pak je ještě těžká deprese, kdy už se člověk o sebe ani nepostará, ale to ještě nebude Tvůj případ. Pokud máš zájem, můžeš mi kdykoliv napsat a popovídat si. Hlavně choď ven, čerstvý vzduch a denní světlo jsou důležité, zlepšují psychiku. Kamarádky na Tebe nemají čas, protože jsou aktivní. Pokud se nejedná o psych. onemocnění, ale jen o Tvé pocity a bezradnost, tak se musíš donutit jít mezi vrstevníky a přijít na jiné myšlenky. Každý máme někdy "temné" období, ale musíme se s tím poprat a uvědomit si, že "zítra bude líp".

hodnocení

0x

Smysl života? Přece hledání štěstí. Nikoliv nalezení. Hledání. ;)

hodnocení

0x

Já nevím, ale ta slečna píše, že ona se celé dny válí doma a nemá vůbec žádné zájmy. To asi nebude Váš případ, když říkáte, že chodíte do školy a studujete medicínu, hrajete na klavír, takže jste také musela navštěvovat nějakou školu a všude kolem Vás jsou přece lidé. Navíc chodíte do posilovny. Když na tohle všechno pomyslím a uvědomím si, že když navštěvuji přednášky, musím se každý den vzdělávat, musím letět do posilovny, tak mi řekněte, kdy se vlastně zastavíte? nějak mi to neštymuje. Vždyť Vy nemáte čas se nudit a válet sama doma. Asi Vám jenom chybí nějaký kluk. Prostě vztah, ale ne jenom s holkama, ale chcete být zamilovaná. Píšete, že hledáte někoho, kdo by Vám naslouchal celé hodiny, ale ne aby to byl profesionál, tedy lékař. Jenomže tak to nefunguje. Celé hodiny Vám zadarmo bude naslouchat málokdo, proč by to dělal? A co to zkusit obráceně, naslouchejte chvíli někomu Vy. Třeba rovnou doma. Naslouchejte tomu, co Vám říká matka, bratr, táta. Jak je možné, že si ani s jedním nemáte vůbec co povídat? Není to tak, že chcete mluvit jenom o sobě? Není to třeba tím, že to co jim vyprávíte jim už připadá jako dávno ohraná deska, tak už je to nebaví stále řešit kolem dokola něco, co se třeba jim zdá nepodstatné?

doplněno 28.11.15 09:17:

No dobře, tak jsem se přehlédla a omlouvám se. Ale na ty přijímačky se přece musíte připravovat, nebo to dnes chodí jinak?

lolypa*
hodnocení

Já napsala, že budu dělat přijímačky na medicínu. Čtěte to předchozí ;).

rv*
hodnocení

0x

Někteří lidé potřebují snad víru v Boha, nebo něco podobného, co jim usnadňuje život. Třeba patříte mezi ně.

hodnocení

0x

Nebaví mě nic - dělej cokoliv, co má smysl a někomu to pomůže

jaký je smysl života? - no žít ho, ne sedět a brečet a litovat se

a jak ho žít?zaměstnej mozek i ruce čímkoliv, co druhým, a posléze i tobě udělá radost)

podle mého nemáš žádné velké povinnosti, a možná jsi kapánek ufňukaná

ovšem pokud se pletu, omlouvám se

hezký den sépi

culdabulda1*
hodnocení

0x

- život má smysl jenom sám pro sebe - pro Tebe to znamená, že ho nějak "přežít" musíš - a záleží jenom na Tobě, jestli se přitom budeš taky nějak bavit, nebo jen brečet. V tom Ti asi nikdo nepomůže...

doplněno 28.11.15 13:55:

- třeba to za pár málo let řešit už nebudeš muset - tak bych si to hleděla ještě užít, dokud to jde. !

mp*
hodnocení

0x

Tak jako nechci být nějak zvláště chytrý, ale co je smysl života, to je dle mě naprosto jasné, prostě množit se, a zachovat druh a dokázat, že tady máme místo. Mám i důkaz - co dělate nejradši a co Vám působí největší rozkoš?

mecik*
hodnocení

0x

Tyto otázky se tady přetřásají pořád dokola.Jsem už v důchodu, mám asi špatnou pamět.Nevzpomínám si,že bych se kdy nudil. V pubertě jsem jistě měl starosti sám se sebou, ale od té doby mám dva velké koně, vše zelené, zahradu,zahrádku a potom houbaření.Mám opačný problém , nestíhám. Co se týče komunikace byl to u mne dost velký problém,stranil jsem se lidí, žil jsem samotářsky. Potom rodina a nic víc.Osud mne přihrál práci recepčního a to se se mnou děli věci. Musel jsem denně komunikovat s lidmi a za tři roky jsem ukecaný až běda.Žena mne v tomto vůbec nepoznává.Nerad sedím třeba v čekárně a mlčím, stačí pár slov a lidé se rádi přidají a svět je hned hezčí.Tak jsem si myslel, že tobě by tahle terapie určitě také prospěla.

Zrejme Vam ten samotarsky zivot vyhovoval a i kdyby jste v te dobe zacal delat receptcniho...pokud by jste ho vubec delal..tak by jste byl stale samotarsky. Me tedkom samotarstvi taky hodne vyhovuje, ale jestli se neco behem dalsich roku zmeni..tezko rict. Osobne myslim ze ne, ale vite jak to nekdy chodi;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]