Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
proč lidé nesnáší Miroslava kalouska, bývalého ministra financí? V politice se nevyznám, ale nemohl jsem si nevšimnout, že mu mnoho lidí v mém okolí nemůže přijít na jméno, tak abych věděl proč a mohl se případně také zapojit do diskuze.
Děkuji za odpovědi.
Také nevím je to čestný člověk, nikdy nešel za korytem, nikdy nepřevlékl kabát, tak rozumí ekonomice přesto, že vystudoval chemii že ho udělali ministrem financi / oprava nejlepším ministrem financi v EU /, nikdy nebyl zapojen ani když byl náměstkem na MO do žádné lumpárny / dalším náměstekem pro sluníčkáře byl nějaký Nečas, aby stát ušetřl zavedl zákon že armáda musí nakupovat u jednoho dodavatele - aby ostatní firmy nekorumpovaly politiky, nemá žádný majetek - tudíž nemá touhu krást, prestože bydlí v Bechyni nikdy nepomáhal Pepovi Šťávovi který má zámeček naproti přes údolí s jeho problémy se státem / Diag Human /, komplikace kolem bytu přes jeho sestru a jeho švagra zbrojaře / zastřelen? / s vlastnictvím bytu také byla pomluva, a ještě ho mám rád za jeho oduševnělý pravdivý třesoucí se hlas - kterým promlouvá ke svým ovečkám a nám všem, také do knížecí strany šel s cíleným zájmem pomoci tomuto státu dobrými radami v oblasti financí - fakticky jej mám rád a udělal bych z něj hradního pána na hradu u Mohelnice, jmenuje se MÍROV / byl by to Míra z Mírova !
Mi Kalousek nevadí, nejsem jeho fanda, ale nevadí mi. Řekl hodně věcí, které jsou nepopulární, tak asi proto. Také si nevidí do huby a mnohdy je sprostý, to jsem ale, schopná přehlédnout.
Vadí mi vlezdozadku Sobotka, z toho se mi dělá zle, jen ho vidím Za tu privatizaci OKD bych ho chtěla vidět v teplákách a ne v PS
Nevím proč někteří lidé nesnáší pana Kalouska, třeba to je proto, že je lepší než oni. Viz jiná debata o lidech, kteří umí.
Lži a pomluvy se šíří rychle. Žádný člověk není svatý, každý má svoje chyby. Nadávat bez argumentů je jednoduché.
Přiznám se, že já jej rád neměl, když ale pozoruji toho drzého oligarchu Babiše, který si ze státu dělá svojí firmu, tak mi naskakuje husí kůže. A i z lidí kteří jej volí. Uměl populisticky zahrát na citlivou strunu lůzy. "Všichní kradnů, ale já udělám pořádek". Přitom vycizeloval způsob, jak krást přes dotace legálně.
Je to pro mne i profesní nepřítel, protože se z jeho biohumusem v palivu neustále potýkám. A je to i můj nepřitel, jako člověka který nemá rád ničení přírody a jeho žluté lány a navíc námi dotavané nic jiného nejsou. A je to i můj nepřítel, protože byl přislušníkem zločinecké organizace která mne držela za ostnatým drátem a zakazovala cestovat a podnikat. A každý komunista před rokem 89 byl i kolaborant s mocností, která nás okupovala a držela u moci komunistickou diktatůru.
Je pokleslost národa, že se tato stvůra dostala k moci.
Když už jste nakousl toho Babiše - povšimněte si, jak málo stačí zabrnkat na strunu některých lidských vlastností a kolik lidí se na to chytí. Jen to musíte umět. Někdy mám až hrůzu z toho, jak snadno mohou někteří ovládnout masy. Není divu, že se kdysi dostal v Německu k moci jistý pan Hitler.
Dnes tu máme uprchlickou atmosféru a jsem velmi zvědav, co se z ní v nejbližší době vyrojí za politickou elitu.
Pozoruji to ve svém okolí. Lidé jsou hysteričtí, jako by měli přede dveřmi muslimy. Nikdo si ale neklade otázku, proč ve skutečnosti přes nás každý jen projíždí a chce být co nejrychleji v rozvinutějších zemích. Nikdo se neptá, proč nejsme tak rozvinutí my, když nám to věrozvěstové před 25 lety slibovali.
Také nikdo nepřemýšlí nad tím, že komunisté povraždili více lidí než muslimové kterých je na světě mnohem více. Také nezahájili světové války jako Němci. Klidně ale volí přebarveného komunisty a od Němců jsme se nechali kolonizovat.
Nikdo tady nechce teroristy, to je jasné. Je otázkou, kdo je zbrojí a kdo manipuluje. A kdo situace populisticky využívá. Když to člověk pozoruje, tak ani neví kdo je ten hodný a kdo je ten zlý. Stejně jako na Ukrajině. Zbavili se jednoho oligarchy a mají jiného. Místo aby v klidu dělali a vytvářeli hodnoty a budovali blahobyt, rozbíjí a válčí.
Moto: Nebyl to Babiš, ale EU u nás v čele s Kalouskem která prosadila to žluté BIOsvinstvo do paliv. Že by to byl jeden z reálných důvodů nevraživosti vůči Kalouskovi?
P. "milane" i Vy jste bez argumentů (co dokázal a co dokazuje. Jen vlastnosti, to je málo), proč nenadávat !
-miro
Někdo ho nesnáší, někdo snáší. Žijeme ve společnosti, kde se různost názorů nejen povoluje, ale i předpokládá.
To, co mu nelze upřít, jsou jeho odborné schopnosti (což u politiků není zdaleka až tak častá vlastnost).
Dobrý den, u nás za vše negativní může pan Kalousek a ve světe USA. Toto je hodně rozšířený mýtus a protože se to neustále opakuje, tak je to vydáváno za pravdu k uvěření. Zdravím!
doplněno 25.11.15 21:15:culdabulda1 - ano, to máte pravdu. Jenže, komunisté jsou pro většinu národa asi přijatelnější, než pan Kalousek. A také si lidé už nechtějí pamatovat, resp. nostalgicky vzpomínají a někteří snad i doufají, že jim komunisté zase pomohou. Jinak, v díle Járy Cimrmana se uvádí, že trpaslící jsou nejhorší .
bmbx - no, já to nejsem.
doplněno 25.11.15 21:28:bmbx - skoro souhlasím. Tedy, kdo nezná pana Kalouska osobně, tak má informace o něm pouze z médií. Něco si z toho vyvodí, trochu se to přifoukne, nejde to ověřit - a pustí se to jako pravdivá informace zase dál. Potom už to koluje a žije si to svůj vlastní život.
- no já myslela, že za všechno můžou komunisti !
bene - třeba ještě komouši pomůžou - co Vy víte?
za Čínou už "dolejzáme" ,,
ben:
a kdo to pořád opakuje a kdo to vydává za pravdu?
to by pochopil i jedinec mdlého rozumu, tak kdo to tedy je?
Nemohou za to náhodou média, která nechávají Kalouskovi až nepřiměřeně velký prostor a nechávají jej vyjadřovat ke každému prdu? Nemohou za to média, která nás neustále přesvědčují, že všechno nejlépe dělají USA?
Nedělají zrovna média oběma tkzv. medvědí službu?
ben:
není potřeba ani moc vnímat obsah toho co Kalousek řekne a je zřejmé, že je to nebetyčný vůl a kdyby USA "nevyvážely" demokracii násilím kam se jim to hodí, tak by bylo na světě víc míru. Nebyla by ani uprchlická krize, která nám všem ještě hodně zavaří a zřejmě definitivně.
Velmi mně vadí jeho vulgarita,ožralost.V soukromí ať si dělá co chce, ale je naším zaměstnancem(tak nahlížím na politiky) a měl by se tak chovat.Já tohle předvádět v práci, tak asi letím...No a ty jeho ekonomické teorie,víme, kam nás to zavedlo.Kozel zahradníkem...a platíme ho královsky, nemyslíte?
Moc obecné. Jací lidé? Kteří lidé?
Prostě to se nedá vyjádřit, to je nějaká chemie (tak se i lidé seznamují a mají spolu děti), prostě někdo je někomu více sympatický, někdo ne. Nakonec uznejte, že do toho zákulisí politiky se stejně nedá dohlédnout, můžeme jen fabulovat. Mě osobně je Kalousek sympatický (velice), je vzdělaný, chytrý, umí dobře hovořit, a nakonec i něco dokázal. Asi má i chyby - sebestřednost - ale může být politikem bez této vlastnosti? Osobně ho neznám, ale tak to u politiků bývá. prostě musíte vsadit na správného koně (třeba Němci v třicátých letech minulého století taky vsadili na svého koně). Je to prostě riziko.
Provedl několik chyb, ovšem v určitých částech má pravdu a na to mnoho poddaných neslyší. Ale stádo potřebuje vůdce který umí slibovat, mazat med o budoucnosti a dobře klábosit. V roce 1948 čecháčkové provolávali slávu komouši Klémovi, v roce 1968 velké hurá komouši Dubčekovi, který měl iluze o komunismu s lidskou tváří a pozapomněl že jsme součástí Varšavské smlouvy. Dle archívu KGB, když se vrchní ruský mužík ptal v srpnu 1968 amerického Johnsona jak budou reagovat, americký mužík odpověděl, pokud by to byla Jugoslávie tak budem diskutovat. V roce 1989 stádo hltalo proslov Václava Havla, na př. nebude chudých, nebude bohatých bude sociální spravedlnost. Poté stádo mělo vůdce, zástupce neviditelné ruky trhu, na pět minut tmu,špinavých grošáků více Kožených a spol., Dlouhá léta trvalo, než ODS a jeho vůdce byl pochopen o jeho kvalitách. Mezitím se objevila řada výkřiků, typu padni komu padni, mohou za to komunisti, může za to okupace v roce 1968 a.p. A proto stádo obdivuje koblihového vůdce, poněvadž miliardáři to myslí dobře, a nýní potřebují nového Baču s vykřiky proti migrantům typu Okamury, Konvičkářů a spol. Již velice dávno je o osudu velmoci Česko rozhodnuto. Za vedení Uljanovců Moskva nařídila, přijat sortu Kubánců, Angolců, rákosníků a spol, čecháčkové poslušně plnili. O pár let Brusel nařídil, zahnuté okurky, žárovky, název různých tovarů, emisní třídy / což bratři VW vynikajícím způsobem vylepšili k dokonalosti /, a pokud se rozpadne milovaná EU pro kterou hlasovalo zcela dobrovolně Česko, budou čecháčkové dalších 40 let kňourat mohou za to v Bruselu. Jediná možnost při jakékoliv návštěvě z Bruselu, Německa, Francie, Anglie, USA vystupovat z letadýlek pozadu s mírným předklonem pro snažší další komunikaci kvalitních politiků.
Noneblbni oni už tak vystupujou několik let a pleše si mažou indulonou, aby jak se otočí mohli hned vsunout hlavu do análu předsednictu EU...
To co píšeš,má několik rovin.
1. ...90% továren podniků po 1989 bylo rozprodáno jejími řediteli,vedoucími,, tedy majetek všech si oni uloupili pro sebe,,
tohle loupežnické majetnictví je ve všech západních demokraciích loupeží.Jdi do Bayeru ,staň se vedoucím a pak jim to prodej a kup si za to vily a auta.Zavřou Tě až zčernáš.Ale tady za to samé dostávají od presidenta vyznamenání.Jak se loupežnictvím chtějí přiblížit západním demokraciím?
Dobrý den
Ono u lidí nikdy nezáleží ani tak na nesnášení jako o tom co neudělali a mohli udělat.Sám jsem se s ním několikrát pozdravil,na Zvonařce,odpověl zvědavě formálně také tak.Lesník mu spíš brání v hospodářském rozletu,je pohodlný
a na vylepšování životních podmínek k lidem se tváří odtažitě a ostentativně.Jeho myšlenková ekvilibrace na důchodový
průběžný systém nedává mládeži naději na stabilizaci.Kalousek zůstává na penzijních fondech.Při zavedení DPH na všechno je nesmyslné ještě chtít od mladých spoření na důchod do fondů ,které nezaručí,že ta mládež za 20let tam najdou ještě své peníze.Proto si při zavedení DPH umím představit ,že spravedlivě stejně jako u DPH si lidé do průběžného důchodového systému mohou přispívat svým vlastnictvím při platbách za elektřinu,nájmů,pohonnými hmotami.Daň z těchto komodit není výlučným vlastnictvím státu.A v našich postkomunistických podmínkách nelze
právně z 90% u současných majitelů doložit výlučné vlastnictví soukromé,protože všichni ti co po 1989 rozprodali továrny podniky nikdy nebyli a nestali se jejich vlastníky,protože majetky patřili všem.Žádný ředitel,vedoucí pracovník neměl oprávnění považovat majetek všech za svůj a tak s ním nakládat.Stát se majitelem.Nikdo z nich nikdy nazaplatil za ty továrny a podniky ani cenu orientační,což je evidentní loupež.Nazývat stav loupeže demokracií je ohlupování a ne demokracie západního typu.Takovou se stát při loupeži stát nijak nemohou.To je právní stav ,a stav je loupeží nijak nezaplacenou.Proto komodity do,kterých po 1989 nešly žádné významné investice elektřina=rozvody i elektrárny byly zaplaceny už za Husáka,nájmy=byly paneláky zaplaceny už za husáka ,vodné,teplárny,výměníky=byly zaplaceny za Husáka,pohonné hmoty=byly mustafou ,když byl ministren fin. úmyslně kurzově upraveny znehodnocením naší měny jen za účelem vývozu za cenu poničení naší vlastní infrastruktury.Lidé mají právo při platbách za tyto komodity ,aby část plateb z jejich spoluvlastnictví těchto komodit šlo na na jejich životní jistotu ,,na důchody ,,
Dobrý den
Manželka mi telefonovala,že Babiš má na stole plyšového medvídka.Tak jsem se ji zeptal,zda to není vycpaný Kalousek?
V autobusu jsem se ale musel omluvit,že jsem tím myslel Kalouska sovičku.Osobně ale nanapadám ani nezesměšňuji a tak se pokorně omlouvám.To ale naznamená,že pohodlnost se má politikům odpouštět,hlavně,když pro všechny nechtějí pracovat.Ani ODS ani TOP nemá patent na to v čí prospěch budou aktivní a na koho se vykašlou.Takové moresy si lidé nezaslouží.Stát nemá právo výběru plateb z dávno zaplacených investic.Vzhledem k okolnosti,že nájmy,elektřinu,pohonné hmoty musí platit spravedlivě všichni ,i když už svou prací vše zaplatili za Husáka tak ani stát nemá právo lidem část 10-20% plateb už z dávno zaplacených investic jim neumožnit dávat do průběžného důchodového systému,či příspěvky na léky,léčbu.
Mám ve své domácnosti pořádek, nekradu, dluhy nemám, daně platím, s každým nákupem odvádím státu dph. A on si dovolil mi vhodit do schránky složenku se státním dluhem- asi to bylo 125 000,- kč. Byl zvolen ministrem financí, tak měl začít dělat pořádek, aby snížil náš státní dluh. Co udělal jako první. Z peněz daňových poplatníků nechá vytisknout složenky pro všechny lidi. Aby si lidi uvědomili co jako asi. Plno lidí tím praštěným počinem, žertem nebo jak to nazvat, akorát vyděsil, někoho naštval. Třeba mě někdo opraví, ale nebyl za to on zodpovědný? V době jeho vedení?
P."milane" oceňuji Vaše krátké příspěvky nic neříkající, zpravidla formou položení další otázky. Jelikož takto většinou reagujete, nepřinášíte do diskuse nic nové, Vaše pohledy, abychom se mohli poučit, za což bych vám raději poděkoval. Pokud Vašim cílem je jen přimět nás k dalšímu zamyšlení, tak to beru, ale pořád chybí Váš názor, jakým směrem bychom tak měli činit.
kritik -miro
Myslím že to financovala jeho strana a toho rakušana, ale v podstatě máte pravdu že je to z peněz poplatníků za volby / pomiňme to že si na to půjčili a pak to zaplatili příspěvkem od státu za účast jejich voličských demen/ sakra/ musím slušně abych nebyl vymazán nějakým cenzorem, který to myslí dobře a dbá na čistotu jazyka/.
Ano byl za to zodpovědný, byla to agitka k volbám, tak jako kterýsi komik z ODS mával tou síťovkou před kterýmisi volbami a nakonec nám ukázali, že dokážou...včetně rozkradení a vytunelování stranické kasy...komedianti...
Jeho herecké nadání z třaslavým hlasem nabuzuje prosťáčky kteří se neohlédnou do minulosti o tom, že je opravdu muž na svém místě a jeho - už ! strana by měla vládnout...
Pane Luisi, jde o to, kdo říká, že vše špatné je od Kalouska. Ale stejně je to borec, když je stále v popředí. Co vše on zavinil.
Ano on není špatný - on je dobrý a myslí to se všemi náramně obře, jeden všivák / ono jich bylo víc - ale tenhle to provedl bez skrupulí s advokáty v zádech / už tady byl a ten to taky myslel dobře a všechny jeho lumpárny byly křišťálově čisté a křištálovější jak křišťál, Ale zpět k bratru Kalouskovi vy mu věříte a my ostatní jsme pomýlení. Osobně bych mu nasadil svatozář tak na 10 vruty do hmoždinek na beton. S podravem slunce v duši a všichi ať jsou hodní, milí a mají se moc rádi.
ju
Až budete mít volno o víkendu, tak doporučuju pročíst tohle: nfpk.cz/...
Je tam plno zajímavých věcí. :D
A tuhle pověst si ještě zhoršuje svojí arogancí...I když je aspoň vtipnej (narozdíl od většiny tam) a inteligentní.
Teď pro změnu ve zprávách baví národ, další z našich elit, poslanec M. Ransdorf.
GEN=galerie elity národa
Myslíte v těch zprávách, ve kterých prohlásili předevčírem naprosto vážně, že předchozí režim svátek 28. října slavil jako den znárodnění? Opravdu profíci... Ty se vyplatí poslouchat a brát vážně.
Já ho nesnáším. Připadá mi jak sebestředný samožrout, vadí mi, že nemluví česky, ale takovou pražskou "Pepíkovinou", která nemá obdoby. Vadí mi, že je arogantní machr, který ví vždycky vše nellíp a při tom za jeho "úřadu" byl největší státní dluh v historii. Nechci opakovat, co všechno mi vadí z uvedeného výše. Jen ho vidím a mám pupínky.
Největší dluh v historii byl, protože tam ho dostali jeho předchůdci. Za jeho ministrování se dluh snížil (tedy nikoli nominálně ale relativně vzhledem k HDP).
Předmět otázky není přesný, chybí slovo někteří, ale v podstatě je to jedno, většina Čechů ho nesnese.Pokud se o něm diskutuje a je v propíraný v médiích, není lidem tzv.lhostejný. Negativní popularita nevadí, spíše naopak.Osobně mu to neublíží,hrozí jenom, že se jeho strana nedostane do vlády a odnesou to členové strany.
Osobní růst bude jistě pokračovat, hodně toho ví a má přehled o podnikání.Pokud přežije, může se dostat na místo nejvyšší...ale to je jen moje spekulace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.