Nejste přihlášen/a.
Máte ve škole dětského psychologa nebo poradce? Zkuste se s ním pobavit. Jedná se o charakter člověka, jeho vlastnost. I já jsem brečel a někdy je mi do breku i za dospělosti. Syn to má po mně - jakmile se řeší nějaký průšvih, okamžitě začne brečet (nebiju ho, nezakazuju,... jen mu vyčtu, že neudělal, co slíbil) - Jenže já ho znám a vím, že přesně takto jsem reagoval i já...
Lékař, psycholog, psychiatr by měl pomoct se základním ovládáním tohoto citu. Ale pořádně se toho nezbavíte...
já bych to řekla mámě nebo tátovi (s kým si víc povídáš) tehdy, když je klid a nic ti nikdo nevyčítá - tak jak jsi tu otázku napsala nám... prostě aby věděli, že jsi přecitlivá (asi to souvisí i s věkem) a né, že se snažíš hrát na city...
Jak vždy? Tak si sedni a uvědom si, co děláš, kde máš nějaké problémy a snaž se napravit. Doma zatím ukliď, ať rodiče vidí, že jsi šla do sebe, nebo se pořádně něco nauč. Určitě si sedni a napiš si na levou půlku papíru tvoje prohřešky, které rodiče stíhají. Na pravo napiš tvoje návrhy na řešení a budeš si je muset s rodiči prokonzultovat a potom je i dodržovat. Snaž se chovat dospěleji a mít svoje chování, činy pod kontrolou. Tam, kde pochybíš, se snaž neudělat stejnou chybu opakovaně. Tudíž zaspím, budu si řídit budík na mobilu, i za pět minut další klasický budík. Případně kontrola od mámy , stačí prozvonit na mobil a típnout, že jsi vzhůru, nemusíš hovor brát. Oblečení si připravíš už večer, aby jsi se nezdržovala a neujel autobus. Večer budeš chodit i dřív spát, aby jsi byla vyspalá. Je to o sebedisciplíně.
Zavolej si i na linku bezpečí, je bezplatná a prober to tam s nimi po telefonu. Takových dětí, co mají strach z rodičů tam volá více, hlavně okolo vysvědčení.
Alfou omegou je, aby jsi se zamyslela nad sebou, kde vznikají konflikty a snažila se je eliminovat.
Psíku, hned bych ti dala několik bodů.
Psíku, to vůbec nevadí. Je to správná odpověď i pro uplakánka.
Děkuji babčo, to potěší.
Omlouvám se Janny. No co dělám, vždyť jsem to nějak popletla. Děkuji za pochvalu, ale je to špatně, myslím, že jsem dala dvě otázky dohromady. Nepasuje to. Odpovídala jsen na dotaz ,,Bojím se od Rybky,,. Tam je to o tom zaspání a že jí nejede autobus.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.