Nejste přihlášen/a.
Použil jsem vychvalovaný šampón proti lupům Head and Shoulder. Asi za 3 dny mě začíná svědit ve vlasaté části hlavy a vlasy jsou zplihlé a změklé. Už se mi to stalo několikrát a nutilo mě to jít si znovu umýt hlavu. Mám podezření, že výrobce, aby prodal větší množství šampónu, přidává do výrobku nějaké "kurvítko", která způsobuje svědění hlavy a nutí spotřebitele, aby si po krátkém čase opět hlavu umyl. Jsem toho názoru, že by mělo stačit mýt si vlasy 1 x za týden. Máte někdo podobnou zkušenost?
Já si myji vlasy 2x, 3x za týden. Nesouhlasím ale s vámi s tím, že šampon není dobrý. Není dobrý pro vás. Kupte si jiný. Já vím, že po některých šamponech mě svědí hlava, po některých mě bolí pokožka hlavy. Vím, který si mám koupit, aby pokožka i vlasy byly spokojené. Totéž vím o krému nebo jiném kosmetickém výrobku. Každému sedne něco jiného. Podívejte se na pánský šampon a přečtěte si, k čemu je. Někdy je pro větší objem nebo lesk. Taky pro prošedivělé nebo blonďaté vlasy, na potlačení žlutých tónů jsou šampony. Musíte číst, nesmíte bezhlavě koupit něco, co vám doporučuje reklama.
Nemám. Míval jsem velké problémy s lupy. Nic nezabíralo. Týden s takovými nemytými vlasy si nedokážu představit. To bych si tu hlavu uškrábal. S tímto šamponem problémy zmizely. Ale mýt si je musím stejně častěji než jednou týdně. Kromě lupů se mi vlasy i hodně mastí. To bohužel tento šampon nevyřešil.
Taky tento šampón nesnáším a svědí mě po něm hlava. Stejně tak nesnesu Elséve a Fructis, Shamtu. Nakonec používám šampón z Lidlu Cien a z Penny s mořskými minerály za cca 25 Kč a jsem spokojená. Nivea šampón mám taky vyzkoušený jako dobrý. Vlasy si musím mít obden.
Omlouvám se za hrubku - mýt vlasy.
Jednou týdně je pro mě málo, ale jsou lidé, kterým to stačí.
Všechny tyto šampony jsou určené k dennímu mytí, nejsou vyráběné pro dlouhodobý účinek. Nejdýl nemastné vlasy mám po obyčejném kopřivovém, ale po tom se zase blbě češou. Takže pro mě nejlepší je Vichy.
Já mám zafixováno nějaké poučení z mládí, kdy jsem si přečetl, že čím více se vlasy myjí, tím více se mastí. Proto se domnívám, že by mytí mělo 1 x týdně stačit.
Nevím jak jste starý, ale mytí hlavy jednou za týden, to bylo v době, kdy byl šampon zelený - břízový nebo žlutý - žloutkový. Dnes má každý šampon nějakou funkci. A tu musíte, při koupi, sledovat. Navíc, pánské sprchové gely jsou koncipovány tak, že fungují i na mytí vlasů. Takže každá sprcha znamená, že si mužský umyje i vlasy.
A to je právě špatně. Je to ten nejlepší způsob, jak mít rychle problémy s lupy. Teda pokud si vlasy neholí, nebo není přirozeně plešatý, ale má normálně porostlou hlavu vlasy.
Zkušenost nemám já, ale moje kamarádka. Začala ho používat, protože měla lupy, je to teda už asi tři roky, ale dopadla tak, že se jí kůže přímo loupala z hlavy. Neustále ji svěděla hlava a pořád se drbala. Pak jí konečně došlo, že to má z toho šamponu. Přestala ho používat a docela dlouho jí trvalo, než se zbavila následků...
Já to viděla na vlastní oči.
A to jsem odpověděla aniž bych četla co říkají ostatní. Četla jsem až potom a koukám, že moje kamarádka nebyla sama, kterou svědila celá hlava. Já používám už dlouhá léta L´Oreal Elseve. Bez problémů...
Děláte správně, že si myjete vlasy za pět - šest dní. Každým mytím odmastíte pokožku a ta začne s přirozenou ochranou a produkcí mazu, který je nutný ke zdraví pokožky a vlasů. Pokud jste rozumný a svou pokožku nebudete neustále odmašťovat, bude vytvářet maz pomalu a normálně. Lidé, kteří si myjí vlasy hodně často, stimulují pokožku k tomu, aby produkovala víc a víc mazu a pak se vlasy zdají být mastné a také jsou. Lidi, kteří si myjí vlasy každý den, trpí většinou lupy, protože vlasovou pokožku neustále odmašťují a vysouší šampony a ta se pak loupe. Je to začarovaný kruh.
Díky za potrzení mé zkušenosti. Změnil jsem šampón na zn. Schauma Gegen schuppen, který jsme zakoupili v Německu za necelé 2 euro. Zatím dobrý
A co s tím má co dělat ekzematik, tazatel o ničem takovém nepsal. Za druhé, proč by si měli lidé se suchou kůží ještě ke všemu záměrně vysušovat kůži mýdlem, a ti s tou mastnou, mazat olejem? Myslím, že jste to nějak nepochopila. A lidé co mají suchou kůži třeba na rukou, mezi které patřím a lupy nemám, tak si po každém umytí mýdlem, musí namazat ruce výživným krémem. Jinak mám pokožku suchou až šustí. A do pokožky vlasů se nedají přece vtírat žádné promašťovací krémy po každém umytí vlasů, k čemu by pak bylo to mytí? Na Vašem místě bych to slůvko "blbost" vypustila.
Všichni píší, že kůže hlavy se mastí víc proto, že je moc odmšťována. A já se snažím říct, že to tak není. Kdyby bylo, dalo by se s mastnou i suchou kůží libovolně manipulovat. Suchou ještě více odmašťovat, aby se tedy sama začala více mastit a přestala být suchá. A mastnou pravidelně mastit olejem, aby se uklidnila a přestala produkovat nadměrné množství mazu. Ale tak to prostě nefunguje nikde na těle, tak proč by zrovna na hlavě mělo. Proč by se odmašťovaná kůže sama na hlavě více mastila, kdežto jinde na těle ne? Už to chápete?
Momentálně jsem spokojená s tímto lekarna-tara.cz/... , prodává se v akci s udržujícím šamponem lekarna-tara.cz/... Nedělám reklamu .
Tak to jsme na tom asi stejně. Já jsem si v mládí koupil takový silonový kartáč na vlasy, příjemně masíroval pohlavní pokožku, avšak silně dráždil mazové žlázky, které tím pádem začaly příliš vylučovat maz. Když jsem to zjistil, tak už bylo pozdě a měl jsem seboroidu. Hlava mě svědila tak, že jsem ji rozškrabal do krve a pak jsem si strhával ty stroupky. Musel jsem k doktorovi a léčil jsem se také Nizoralem a mazal Gelarginem. Nyní už je to lepší, vlasy se mi tolik nemastí a myji je 1 x za týden.
Ještě aby to nebylo dobrý za ty peníze. To by bylo smutný. Ještě že mám po mámě kvalitní vlasy a nemusím používat drahé přípravky, i když rychle se mastící. Proto si je častěji myju. Lupy se dělají taky z umělých čepic. Mně se dělaly, teď mám vlněnou a je pokoj.
Vy nekoukáte na reklamy a nevíte, že heden šouldr je šampon, který podporuje lupy? Nebo jak to tam povidaj... Ne teď vážně, já jsem si tento šampon kdysi dávno koupil a když jsem si druhý den prohrábnul vlasy,m tak jako kdyby za mnou chumelilo a to myslím vážně. A jak říkáte, hlava pekelně svěděla a vlasy splihlé. Je to neúčinný šmejd, který má opačné účinky než tcrdí reklama, ale to téměř každý reklamovaný výrobek. Ono platí pravidlo, čím větší reklama, tím větší píčo...
Zlatý Nizoral na lupy...
Jinak vlasy si myji každý den šamponem, páč jak si je jednou umyji jen vodou není to ono, hlava mě kouše a moc to asi nevoní.
Proti lupům se kdysi prodával skvělý šapmón Polytar AF. Moje dokrotka mi tvrdila že už se nevyrábí. Ale když to zadám do vyhledávače tak vyjede. Píše se že ho zakázali. Prý kvůli tomu: "V současné chvíli (březen 2013) je Polytar nedostupný. Podle vyjádření výrobce bude opět obnovena distribuce na jaře 2014. Podle některých zdrojů stojí za výpadkem zákaz výrobku, kvůli obavám z nebezpečnosti dehtu, jako karcinogenní látky. Zda výrobce plánuje změnit složení je zatím neznámé." S tímto šapónem jsem vydržel i týden aniž by mě svědila hlava. S HS je to tak dva tři dny, nic moc. S šampónem od doktorky je to tak 4 dny jak kdy, zrovna teď je to v pohodě.
měla jsem s ním taky problémy, pak mi v lékárně doporučili Alpecin, což mě dorazilo, nestačila jsem se drba, hledala sjem na internetu doporučení a zvolila Eucerin, je opravdu kvalitní a mám svatý pokoj.
Já mám šampón (léčivo) předepsaný od doktorky a nestojí mě to aní korunu. Platí pojišťovna. Tak se trochu divím...
A v čem je ta kvalita podle vás? Co znamená kvalitní? Jak dlouho vydržíte než vás začne svědět hlava, než se vám začnou objevovat lupy? Než se vám začne loupat kůže? Než vás začne svědět pokožka? Na tyhle otázky jste neodpověděla, takže zatím jste nepřednesla žádný validní argument.
Co si jako myslíte? Že doktorka předepíše nekvalitní léčivo?
Když je někdo nemocný tak se má brát léky. Já používám proti svědění belosalic, který mohu doporučit. Cena kolem 150 kč co jsem se díval, pojišťovna určitě něco z toho proplácí. Cena tady nehraje roli. Jde o něco jiného. Jde o to že se má používat více léků a část z nich hradí pojišťovna. Nemocná kůže by se měla léčit. Na to nestačí jen jeden šampón ale používají se různé léčivé přípravky které se kombinují. Takže vás to třeba výjde na 150-200 kč když si to necháte předepsat od doktora. Na to že to částečně nebo úplně hradí pojišťovna, na tom přece není nic špatného a nic to nevypovídá o kvalitě
Lupy nemám, vlasy si myju dlepotřeby, ale už nikoliv kvůli svědění, to zmizelo. Takže ho považuji za velmi vhodný.
Nechápu ale co jste tedy vlastně měla za problém. Nemáte lupy, znamenáto, že jste je nikdy neměla? Tedy proč jste používala šampón Head and Shoulders?
h4ever, s tím belosalicem raději šetřete. Přece je to kortikosteroid. Když někomu pomůže změnit šampon, nemusí používat steroidy. Ty kožaři milují a kdyby mohli, tak pacienta v nich budou koupat. Bacha na ně! Tazatel se netrefil do šamponu, jiné problémy nemá. Je možné, že lupy vůbec nemá, nikde se o nich nezmiňuje. Také nemusí mít vůbec žádné jiné problémy. Jen vyzkoušel šampon na lupy, protože se mu líbila reklama.
Wow, tak to je pecka! Jestliže neměl lupy tak proč teda kupoval šampón na lupy? Sorry, ale tuhle lidskou blbost (obecně) asi nepochopím... (Ať už to bylo nebo je jakkoliv. ) Ne, vážně, jestliže někdo napíše že používal Head and Shoulders tak předpokládám, že pacient měl lupy, jestliže navíc napíše že ho svěděla pokožka na hlavě tak so potvrzuje diagnózu lupů, tedy že pokožka je nbebo byla nemocná.
Co je špatného na tom že je to kortikosteroid?
Používám pouze Niveu, jiný šampon mi vadí, i po důkladném vypláchnutí mě svědí hlava. Nedávno jsem zjistila, že nemohu používat intimsprej Rexona, to bych se uškrábala. Vlasy si myju 1x-2x za týden.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.