Nejste přihlášen/a.
Mám klavír z 19. století, zapůjčil jsem ho do do expozice jednoho zámku, ale ten mi ho po letech vrací. Kam teď s ním? Zkouším oslovit jiné zámky a muzea, ale zatím bezúspěšně. Nemáte nějaký jiný nápad, kam by se dal upíchnout?
Dobrý den, asi bych kontaktoval tu paní viz odkaz, která by mohla mít slušný přehled a mohla by poradit se znalostí "terénu". Zdravím!
Až ho někam udáte, dejte mi prosím vědět... máme od tchýně už nějakou dobu uklidit klavír - zhruba stejný. Nechtějí ho ani školy zdarma. Psal jsem na různé ZŠ, nabízel ho několik měsíců opakovaně. Jednou přijel pán, mrknul na stav - prý dobrý, ale těchto klavírů jsou mraky a jsou tak pro naučení základů. Jen to naladění a přeprava by bylo tak drahé, že to raději nikdo nechce - a do zámků se tak "moderní" klavír prý nehodí.
Radil mi, že za to železo uvnitř můžu dostat i 500,- a možná víc - ostatní do eko nebo do kotle... No není to vůl? ... Ale jak říká Neruda- Kam s ním?
pokud bych se mohl svést, @rio, můžete prosím předat i ten můj? Do pošty nejde dát příloha, tak dám sem foto... Je to jižní Morava.
Díky
V mém případě je mi to líto rozbít. Už tam zavazí a po těch letech bych klidně věnoval zdarma. Je to sice pro tchýni málo, ale pokud by si to někdo bral a zjistil, že to cenu má (vyšší než částku v ekodvoru), mohl by něco věnovat ... Posoudí vlastním rozumem...
Ona třeba tchýně bude ráda za lístky na koncert v tom zámku nebo vstup volný pro rodinu... prostě narevanž..
Já mám na tom klavíru napsáno "Klavír Heitzmann und Sohn/K.K. Hof-Piano-Forte-Fabrikant"
Jednou, když jsem nabízel na webu, mi napsal jeden pán toto:
"Milý pane dle fotek a názvu kusu co prodáváte je hodně daleko ke starožitnictví , zajímám se o klavíry a piána už 50 let .to co nabízíte je dobrá kopie bezcený kus .máte špané rádce .dělám odhady a renovuji mám licenci .pokud chcete licenční odhadní cenu mohu dodat po prohlídce , ale věřte cenu vašeho kusu odhaduji do 3.000,- Kč"
To jen tak pro zajímavost... Jako dekorace ok, ale na jižní Moravě to moc na odbyt nejde... A vezte takovou věc do Prahy..
Zeptám se, mamka je památkářka ...
Jen mi prosím ještě dopředu řekněte cenu, díky .)
jasně, předloni mamka říkala, že vybavovali místnosti na nově rekonstruovaném zámku, sháněli předměty, mezi nima i dobové piáno, takže určitě někde by se pro něj našlo místo, byla by škoa to rozstřískat..:/.. dám vědět
Oni to tam vpodstatě postaví a mají to jako dekoraci už se to neladí, jen aby ten pokoj nebyl prázdý , ale je to pěkný kousek, mít pořdánej barák,brala bych ho, bohužel teď už jsou v módě malé elektronické klávesy, co nezaberou takovýho prostoru
.. ale ten zvuk pravého piana, nebo klavíru - to je veliký rozdíl od elektronických
Dobrý den, jaká cena? Zdá se, že to je myšleno za odvoz . Zdravím!
P.S. Když jsem (neúspěšně) prodával koncertního Petrofa, tak jsem zjistil, že zde funguje "mafie", která levně kupuje, renovuje a draho prodává do Holandska.
Záleží také na tom, v jaké části země klavír je, aby se nemusel stěhovat příliš daleko. U Prahy jsou blízko například Čelákovice, staví se tam nová modlitebna cb a tak možná ještě klavír nemají cb.cz/... , možná se by tamtéž dal oslovit zámek s muzeem, nebo ZUŠ Jana Zacha, ve vedlejší obci v Toušeni je nově rekonstruovaná a kulturou žijící Skleněná vila novinyprostor.cz/... , kde by možná krásný klavír našel místo, nebo o stanici vlaku dál v Brandýse nad Labem v zámku, nebo možná na pedagogické fakultě.
Pěkné a důstojné i klimatizované prostředí by možná klavír našel v domově důchoců v zámku v Rožďalovicích domov-rozdalovice.cz/... odkud pocházel Jan Černý - Melantrich z Aventina
Možná by našel místo v Praze na Smíchově v galerii Evy Jandejskové evajandejskova.cz/... nebo na Moravě v galerii Libuše Vyskočilové ligaleri.estranky.cz/... .
Na Slovensku je snad v Markušovcích kaštiel a letohrádok Dardanely, jde je expozice hudebních nástrojů, ale především "je zameraná na domácich výrobcov, ktorá je jedinou svojho druhu na Slovensku". muzeumspisa.com/...
Dobry den,
jsme z vypravy filmu z Barrandova a mozna bychom meli o klavir zajem. V komunikaci jsem nasel dve ruzne fotky klaviru. ktery je prosim vas? Prosim informujte mne zda je nabidka stale aktualni dekuji.
Dvorak
je zřejmé podle NICKu - můj je ten níže, zakladatel této otázky má pod svým komentářem svou fotku
za flašku slivovice a dobrý kafe ... Hrát to hraje, ale po převozu bude nutné naladění... jako lapač prachu to stačí přeleštit
)
zkusím fotky dohledat - před časem jsem si smazal poštu... případně znovu nafotím, ale neřeknu přesný termín - je to u tchýně...
pár fotek jsem našel a poslal se "spamového mailu" - kdybyste měl zájem a já se neozýval na mail, napište mi prosím sem
Mail používám pro spamy, registrace a reklamy - tj. chodím tam minimálně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.