Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Člověk v nouzi vs půjčka

Od: irda35* odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer,mám problém,před třemi dny jsem podepsala smlouvu o půjčce 50000kč,která mi byla údajně schválena.Přišlo mi to sms na mobil.Byla lákavá.Na 8let se splátkou 800kč/měs.Přeplatilo by se 17000kč.S tím člověkem (zprostředkovatelem)jsem se sešla.Vypsali jsme některé informace a požadoval po mě 2000kč,které jsem mu dala.Nedal mi ani příjmový doklad.Tvrdil,že to je napsáno v té smlouvě a já mu naletěla.Do smlouvy mi napsal,že mi budou do hodiny doručeny peníze.Samozřejmě po cca 10min.mi přišla další sms,že mám doplatit 2000kč,že se vyskytly nesrovnalosti,že jsem nepodala veškeré informace o půjčkách a zatajila jsem to.A abych pravdu řekla,tak ani nevím,kde na mě přišli.Prostě jsem naletěla.Říkala jsem mu,že dalších 2000kč nemám a on se nabídnul,že mi půjčí.A já mu řekla,že nemám ani těch 1000kč.Řekla mi,že to stornuje,protože to nemůže prodlužovat.Tak jsem vzala v podtaz,že to je zrušené.Po dvou dnech se mi ozval,jestli to doplatím?Já mu samozřejmě řekla,že nemám peníze,tak mi nabídnul,zas tu tisícovku.Byla jsem na pokraji sil a nevěděla si rady.Řekl mi,že se domluvil s manažérkou a že prý si můžu jet pro peníze na jejich pobočku.Napsala jsem mu sms ať mi napíše konkrétní údaje o té pobočce a on samozřejmě nezareagovalJela jsem za známou,protože jsem potřebovala radu.A abych řekla pravdu,tak mi nic hezkého neřekla.Řekla mi,že jsem pěkně naletěla a že je v té smlouvě ještě napsáno,že po neúplném vyplnění,můžu dostat pokutu i ve výši 10000kč.Otevřela mi oči,protože já byla tak zmanipulovaná,že jsem si to ani pořádně nepřečetla a abych řekla pravdu smlouvu jsem si přečetla jen tak okem.Považovala jsem to,že to je jak u ostatních smluv.Když jsem se podívala na dotazník(až mi to řekla tá známá)tak jsem zjistila,že opravdu to není úplné.Samozřejě mě prozvonil(což dělal pokaždé),tak jsem mu volala zpět a řekla mu,že chci odstoupit od smlouvy a že chci potvrzení o zrušení.Samozřejmě co se nestalo?Vypnul mobil a už mi to nebral.Poraďte mi co mám dělat?Jít na policii?Nebo se poradit s právníkem?Mám strach,že budou chtít po mě peníze atd.Prosím pomozte.Nerada bych se dostala do problému

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Opět neporadím jen se divím, proboha jak můžete podepsat smlouvu kterou si nepřečtete, dneská vás dvěma podpisy schopní lidé zbaví veškerého majetku, do poslední koruny...nechápu a nai nikdy nepochopím.Je mi vás líto, ale..soudě dle textu, obashu nejste hloupá, či podprůměrně inteligentí, jak můžete podepsat něco co si neporčtete..a ještě o takovou částku..

technikjirik*
hodnocení

0x

Asi už vám leckdo spílal taže to už máte za sebou... jděte za právníkem, aby zjistil po prostudování smlouvy zda jste třeba nebyla uvedena v omyl, nebo v tom není jiný fígl. Vaše kamarádka je jistě chytrá, ale ani nejchytřejší člověk bez znalosti práva a zákona a jejich principů není schopen říct co je špatně a co je dobře a v čem máte naději. Kdykoliv jsem byl nadně a v koncích, oslovil jsem právníka. Ono se to vyplatí dát právnikovi 1500 za to že vám poradí, popřípadě udělá nějaký správný právní krok. Vždycky mi pomohl a to i v situaci kterou jsme považoval za zoufalou a beznadějnou...můžeme mít nejlepší vůly vám pomoci, ale to umí jen právník s arzenálem znalostí a možností

amlim*
hodnocení

0x

Myslím, že je to podvod.Jestli vůbec existuje -ta firma,ten dotyčný,už jenom to neseriozní jednání.Já bych se obrátila na policii.*nevi*

hodnocení

0x

Vůbec vám nechci nadávat, protože už víte o co jde. Ale musím, protože tohle čte spousta lidí a třeba se z toho poučí. Jak vůbec na vás přišli? Někdo prodal váš kontakt. S kontakty se obchoduje.*ee* A řekněte-někdo vám dal něco zadarmo, někdo cizí to s vámi myslí tak dobře, že sáhne do své peněženky a doplatí něco za vás? Třeba výhodné úroky?*bzum* Kolik máte roků, že nevíte, že prachy jsou na prvním místě? Že jste neslyšela o lidech, kteří okradou mrtvolu, invalidu, nemohoucího, chudáka? Proč si myslíte, že asgrechnet vás potkalo štěstí v podobě pána v obleku?*zed* Proč si myslíte, že konečně, konečně budete za vodou?! Bezpracně, bez většího snažení. Stačí dát pár tisícovek a bohatství je tady? Kolik lidí se ptalo na maily nabízející. . .sms slibující . . . A je to pořád dokola. Lidi neblázněte! Princ na bílém koni s kapsami plnými peněz není už ani v pohádce!*bum*A vy běžte nejdříve na policii (státní) a i tam se zeptejte, jak je reálné dostat se z toho bez právníka (který taky stojí peníze)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]