Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je-li to země demokratická, tak záleží na systému. Kde je prezidentský systém, tak má více pravomocí (a odpovědnosti) prezident (USA, Francie). Kde není prezidentský systém, tak tam má větší pravomoci premiér (a vláda). Rusko komentovat nebudu - to není demokracie evropského typu. Zdravím!
P.S. U nás není prezidentský systém, ale někdo si to asi myslí, tak se tak chová.
doplněno 21.11.15 10:36:ernie - snažil jsem se na otázku odpovědět obecně, ale je fakt, že jsem vložil i názor.
Máte pravdu, že současná situace je poněkud zvláštní, ale je to proto, že se něco stalo a je třeba tomu čelit, resp. to řešit. Pokud jde o Rusko, tak nyní nemám chuť diskutovat nějak více, resp. nechci vyvolávat debatu na toto téma.
Dobrý den Bene
Rusko není demokracie evropského typu. Evropa je daleko vyspělejší. Tady jsme to dotáhli tak daleko, že například v takové Francii je nyní vyjímečný stav a zákaz vycházení. To bylo v Evropě naposledy za hitlerovského Německa? Nebo pokud nebudete mít u sebe doklady, a budete mít fyziognomické rysy evropana, tak Vás seberou.
Rusko nemůže mít demokratický systém. Tam to nějak funguje pouze pod tlakem. Je to národ sebevědomých notorických alkoholiků, pro které nic není důležité.
Pravomoce u nás má větší určitě premier. Prezident má akorád svobodu názoru a svobodu podepsat nebo nepodepsat. Proto mě dost nadzvedlo že podávaj na prezidenta žalobu za to že nepodepsal (!) nějaký papír kvůli jmenování profesora/profesorů. Mě by to totálně nas**lo kdyby mi někdo vnucoval že něco musím podepsat nebo bububu ... Jako co to je? Totalita? To už člověk nemůže mít ani vlastní názor? Nesmí mluvit, nesmí podepisovat petice, musí dělat co se mu řekne a podepisovat co mu předloží? Takže prezident je vlastně loutkou v rukou parlamentu - vlády... Tak takového prezidenta nechci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.