Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatné oči

Od: tom22 odpovědí: 12 změna:

Dobrý den horší se mi zrak zas tak nehorší ale je to zatím dobrý, je mi 18 let, bohužel se mi nechce nosit brýle víte jak to dneska chodí no všichni se vam zasmějí , jsem stydlivej, kontaktní čočky jsou nanic takže přemýšlím co mám dělat(chodím na oční kontroly to samozdřejmě, ale nic stím nedělaji,nemůžete poradit nějaké cviky na oči které mužu provadět každý den nebo nějakej navod či strava na zlepšení zraku a když jsem utoho tak i léky. (prominte za mou gramatiku ale ja na to tedka nemám čas rozepisovat celý den) předem děkuji za odpovědi (jo a podotknu že operace očí je moc riskantní-(laser)... podrobnosti levé oko 2,2 dioptrií a pravé oko 2.0

doplněno 21.11.15 01:52:

Kontaktní čočky jsou nanic tzoho duvodu že jsou dražžší než bryle a mimochodem je hodně situací že po nich lidé maji záněty očí tak se nedivím že je nosí málo lidí

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ahoj,

myslím, že dneska se už nikdo nikomu nesměje za nošení brýlí. A určitě ne ve tvym věku. Kontaktní čočky jsi zkoušel, že řikáš, že jsou na nic?
Cviky na oči jsou, ale ne na to, aby se ti zrak zlepšil. Na to může pomoct jedině mrkev nebo betakaroten (lék), ale ani to neléčí, že bys najednou začal vidět jako rys. Operace je riskantní? Znám lidi co jí prošli a zrak se jim zlepšil a nic se jim nestalo. A když nenosíš brýle, vidíš vůbec něco? 2 dioptrie je už docela dost.

hahanaj*
hodnocení

0x

Neznám nikoho kdo by se smál druhému kvůli brýlím, to je asi tvůj předsudek -lepší mít brýle než mhouřit a přivírat oči abys vůbec něco viděl. Možná se smějí malé nerozumné děti...

strava ani léky na to nepomohou jedině brýle s dioptriemi... to by tolik lidí brýle nenosilo, kdyby to bylo tak snadné

hodnocení

0x

Tohle, co sem píšeš, bys měl popovídat své oční lékařce. A s ní se pokusti najít řešení. Myslím si, že ti lékařka vysvětlí, že nějaká gymnastika na oči sice je, ale bez účinků. Moje zkušenost. *hej*Možná, že tohle ti pomůže při rozhodování: teroos.cz/...

:)Jsou spousty brýlí, které působí jako šperk, jako dokreslení osobnosti. Nauč se být na ně pyšný. Bez brýlí je mnoho lidí, ale s pěknými brýlemi, málokdo.

cesmina*
hodnocení

0x

Brýle nosím již dost dlouho a nikdy se mi nikdo nesmál.Naopak mi to víc sluší .Vybírám si takové které mi ladí s tvarem obličeje .Dnes je jiná doba .Doba ve které jsou moderní jak brýle tak i rovnátka na zuby .To před 35 roky to bylo něco jiného.Tenkrát nebyl moc velký výběr a tudíž žádná velká paráda se s tím dělat nedala.

fktzizr
hodnocení

0x

Žádné cvičení ani léky ti nepomůžou. Leda ta operace. Ale jestli se ti zrak zhoršuje, tak to stejně nemá zatím cenu. Brýle dnes nosí kde kdo a jestli se ti někdo bude smát, tak brýle jsou jen jeden z mnoha zástupných důvodů. Kdo, chce, vždycky si něco najde. Když to nebudou brýle, bude to něco jiného. Chybu hledej spíš v tom, že si to necháš líbit - ne v brýlích. Navíc dnes se vyrábí tolik zajímavých a hezkých typů brýlí.

Já nosím čočky od 15ti let a je to skvělý. Vidění mnohem lepší než v brýlích. Proč čočky zavrhuješ?

hodnocení

0x

Vy jste hrozně negativní - kvůli brýlím se Vám budou smát, čočky jsou nanic, operace je riskantní... Nic z toho není pravda. V dnešní době je obrovský výběr brýlí, a podle mne, je nosí každý druhý. Čočky jsou úžasný vynález, ale jsou samozřejmě dražší než brýle, a každému nemusí vyhovovat. A operace v žádném případě není riskantní, ale roli tu hraje rovněž samozřejmě cena. Kamarádka si našetřila, a po letech vidí jako rys a je moc spokojená. Ještě jsem neslyšela, že by operace byla riskantní.

Trochu se pochlapte, a přestaňte vidět přes "černé brýle" :)

hm*
hodnocení

0x

Nevzpomínám si, že by se mi kdy někdo smál za to, že mám brejle. Jasně, že je poprvé známí okomentujou třeba stylem "jé, ty máš brejle?", ale stejně ti okomentujou třeba novou bundu, účes, kolo, ... cokoliv. To je normální. Ale druhý den už to nebude žádná novinka a tak o tom nikdo mluvit nebude.

Čočky nechci. Dloubat se v očích a něco si do nich strkat - dejte pokoj. A navíc čočky očím vadí, musejí se po určité době vyndávat. Operací bych se taky bál (zatím je nepotřebuju). Ale brýle nosím.

rtjsrztzk

Na oko při nandávání a vyndávání čoček ani nesáhnete. Nandání i vyndání je otázka asi 5 vteřin. A komfort naprosto nesrovnatelný, hlavně u větších dioptrií. Zatímco s brýlemi vidíte jen dopředu a na stranách pokřiveně, s čočkami vidíte jako s naprosto zdravým okem - bez pokřivení, dolů, nahoru, do stran...

hodnocení

0x

Brýlím asi neujdete, ale doporučuji Vám užívat vitamin Lutein, volně prodejný v lékárně.

tom22
hodnocení

Čočky jsou dražší a slyšel jsem že se znich dělají záněty očí tak proto je nenavrhuji

hodnocení

0x

čočky nejsou "nanic" - dcera taky špatně vidí, už leta nosí čočky a málokdo to vůbec ví - nosí je celé dny a nikdy neměla žádný zánět... a je to lepší i na sport, než brýle - já bych doporučila čočky :)

co se týče cviků - já je kdysi zkoušela a žádný výsledek - pak jsem si našetřila na laserovou operaci a brýle zahodila, ale chápu, že se do toho každému nechce... taky už musíš mít oči ustálené, asi rok bez změny dioptrií...

hodnocení

0x

To je hloupost co tu píšeš, nikdo se ti smát nebude, to jen ty máš nízké sebevědomí a si zamindrákovaný. Brýle jsou dneska býrny jako módní doplňěk lidi to dneska nosí i bez toho že by tam měli dioptrický skla. Holkám se to často líbí a klukům taky, jenže holky z toho někdy mívaj taky mindráky takže raději nosí čočky. Radím ti nechovej se jako fajnovka a jdi do brýlí. Budeš u žen vypadat inteligentněji i když to jestli takový skutečně jsi to je otázka.

Brýle mají výhodu: dají se snadno sundat.

Nevýhodu: dají se snadno rozbít nebo poškrábat, takže musíš být opatrný a třeba musíš mít ochranné brýle na brusku aby se ti nepoškrábalo sklo nebo aby sis nemyslel že tě to chrání před šponama...

Ano, si mladý, na to že v tak mladém věku máš 2,2 není to sice moc ale ani málo. Laserové operace se mají dělat až když víž se se ti to už nebude zhoršovat a když víš že nemáš moc tenkou rohovku aby ti nevznikl keratokonus

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]