Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Toaletní papír - signalizace ukončení funkce

Od: luha* odpovědí: 25 změna:

Z jakého důvodu výrobce neznačí posledních dvacet útržků červeným, nebo stylovým hnědým pruhem, jako se to dělá u ruliček do tiskárny?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, třeba výrobce nechce z lidí dělat hlupáky. Blížící se konec je vidět, protože se zmenšuje průměr kotouče. I průměrný člověk je takto varován. Zdravím!

Možná měl tazatel na mysli větší kotouče,které se používají např.v hospodách a jsou celé kryté plechem.
V tom případě bych varování nějakým pruhem viděl jako potřebné :-D

hodnocení

0x

Dobrý den,

třeba proto, že by to určitě navýšilo náklady a toaletní papír není zrovna věc, která by docházela jednou za x (delší čas) jako je tomu u barvy do tiskárny. Třeba proto, že toal. papír se většinou vyrábí a tudíž i kupuje po více ruličkách a také většinou do zásoby, protože kdo si "lajzne", aby mu došel toaleťák přímo při akci.

luha*
hodnocení

Pro spotřebitele, kteří mají estetickou odvíjecí skříňku na zdi.

hodnocení

0x

Protoze by to bylo stejnak na hovno.

axus, *palec* *palec* *palec*

doplněno 20.11.15 06:51:

A teď vážně. "Za vším hledej ženu", toto rčení, platí v problemu s toaleťákem, v plném znění. Mužský používá toaleťák jen jednou? 2x denně. Ale ženská? Mockrát. Při každém crbnutí je kus rolky pryč. Tak ať blížící se konec hlídá! ;) Anebo kupte stojánek na několik rolek.

hodnocení

0x

Díky všem *smich* po ránu pobavilo *smich*

hodnocení

0x

Tak si tak sedím ráno na záchodě *cteni* koukám na tu ruličku na tyčce na zdi a v tom mě to osvítilo! *ua*

Vezmi červenou lihovku z každé strany jednou dokola obtáhni papírovou trubičku uprostřed, lihovka se vpije do papíru a při jeho konci budeš mít na obou okrajích červené pruhy *palec*

A teď se tu mějte letím si to nechat patentovat :-P

Mám rád tohle přemýšlení o ... no o tom *palec*

:-D jsem se fakt zasmála, :-D
honzajm

Ke konci by ještě mohlo být odpočítávání, očíslování - 10, 9, 8, .7, ... 2, 1, ...- a prst v řiti

host*
hodnocení

0x

Na konci magnetofonové pásky býval kovový proužek, který při průchodu páskovou dráhou spojil kontakty a magnetofon se vypnul, aby se pásek stále netočil a neoflákal hlavičku a neroztřepil se. Chcete na konci ruličky odvíjení nějak zjistit? Stačí, že konec je přilepený a nedá se uškubnout a je zřejmé, že je gameover.

Na konci pásky psacího stroje byl zobáček, za který páska držela a když dojela na konec, škublo to páskou, přepnul se mechanismus a páska jela zpátky a znovu psala, ale to asi u tototo papíru nejde.

Ale váš nápad je tak fantstický, že kdyby se to dozvěděli šikovní asiaté, jistě by ho využili a takový papír prodávali. Nebo by se na před koncem ruličky ozvala hlasová zpráva že papír dochází a zároveň by se odeslala textová zpráva správci hazjlíků, že má přispěchat s novou a vyměnit ji. V temné kadibudce si člověk barevného proužku na konci papíru nevšimne...

Pamětníci, nemáte někde doma ještě schovaný starý toaletní papír z papíren Větřní za 49 haléřů? Tam snad byly na konci toaletního papíru nějaké barevné proužky, zelené nebo červené pruhy? Takže by to nebylo nic nového pod sluncem.

atreus*

Schovaný nemám, ale pamatuji se na to.

honzajm

Pánovi šlo o to, aby byl informován o riziku, že by papír mohl dojít aniž by měl odstraněny všechny kaštany. Z důvodu tohoto rizika doporučuji mít tam pro všechny případy v rezervě jízdenku MHD, která se dá po malé úpravě též použít k dokončení akce *ua*

Honzo, to byl dost dobrý fór za komančů. Hajzlbaba, na veřejných záchodcích, dala potřebnému 2 dílky toaletního papíru a lístek potvrzující zaplacení. Ten lístek vypadal jako jízdenka z HD a ten se upravoval k dalšímu použití. :-D *smich* *haha* Páni, bylo vůbec možné?!

lucie*
hodnocení

0x

...nemají důvod,protože ve většině českých domácností si na záchodě připadáte jako v obýváku.Několik poliček,úložný prostor nad hlavou nebo skřínka(někde i se záclonkou.-)) s čisticimi prostředky a zásobou toaleťáku,který se kupuje v akcích nejméně po 16kusech.Málá pravděpodobnost,že by došel a nebyl po ruce...ale nápad máte dobrý*palec*

figurek*
hodnocení

0x

jj, taky mě to napadlo. Programové dokumenty našich politických stran a novinové články psané některými našimi státními představiteli, by se měly tisknout na toaletní papír. Aby byly aspoň k něčemu.

hodnocení

0x

Za tuto vymoženost by sis musel připlatit. Asi proto

honzajm
hodnocení

0x

Ze stejného důvodu jako neoznačuje blížící se konec rohlíku, že cukr v cukřence u dna také není červený ... nebo že také konec toho, co tím papírem otíráte také není červený abyste věděl, že už je všechno venku :v *smich*

martinaa*
hodnocení

0x

Protože počítá s tím, že i člověk s pomocnou školou pozná, že už je skoro na konci ruličky ;).

saman47*

To sice pozná u papíru, který je viditelně v držáku, ale papír uzavřený v neprůhledných boxech dokáže udělat čáru přes rozpočet. :))

honzajm

To chce plácnout se přes kapsu, a mít doma ještě jeden do rezervy - s kalhotama dole se špatně běhá do obchodu - nebo se dejte na výrobu škrtátek :D

saman47*

Doma mám papíru asi na 5 let ve sklepě, jsem na ně totiž ujetej a když je dobrá cena v akci, tzn pod 5 Kč, kupuju je po celých těch velkých kartonech, tzn asi 25 balení po 8 rolích naráz a ani nemám neprůhledný box, takže doma mě to potkat nemůže.. Ale problém nastane třeba v restauraci.

honzajm

Chce to znát víc svoje tělo a jak a kdy funguje. V restauraci není problém v nouzi použít papírové kapesníčky, ty snad má každý u sebe. Na vojně se mi nouze stala, v restauraci, dokonce jsem musel použít nejbližší - a byl dámský, a bez papíru. Odnesla to vojenská košile, jen límeček pod krkem v průzoru saka zůstal *smich*

Pokud nemas zachod ve sklepe, tak Te to muze potkat i doma.

asd1
hodnocení

0x

Nebo útržky číslovat až k nule :)

Známý pokřik "Pomóóóc, papíííír!" by stejně nevymizel - když nedojde tak se jde pryč, a když dojde tak došel :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]