Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

USA nebo Rusko?

Od: kokynek* odpovědí: 30 změna:

Kde byste raději žili a proč?

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tam, kde jsem se narodila.

hodnocení

0x

Něco lepšího by nebylo?

albatros498022*
hodnocení

0x

Rusko, tajga, lov a klid a hlavnš dobrosrdeční lidé.

hawara*

USA, hory, moře, jezera, pouště, lov a hlavně dobrosrdeční lidé.

USA, prérie, hory, lov a klid a hlavně dobrosrdeční lidé.

(V Rusku jsem byl před lety nějakou dobu pracovně - skutečně bych tam žít nechtěl. Kdo tvrdí že ano, ten opravdové Rusko na vlastní kůži nepoznal. Kdo nezažil, neuvěří, kdo zažil, nezapomene. Umím si představit v Rusku dovolenou, ale ne život.)

Souhlasím, mám stejnou zkušenost. Ale pokud bych si mohl ještě vybírat, tak raději Austrálii.

aljaska
hodnocení

0x

Jednoznačně na Aljašce a proč? To si nechám pro sebe, těch důvodů je více.

honzmalatny*
18.11.15 20:28
hodnocení

0x

Kanada :)

19.11.15 20:25
hodnocení

0x

Žižkov ;)

naihonn*
hodnocení

0x

V Japonsku. Kdyby to tedy nebyli takoví rasisti. :)

lukas95
hodnocení

0x

Jednoznačne Amerika.. :) Důvodů je několik, je to opravdu nádherná země, vysoká životní úroveň, platy o kterých se nám ani nezdá, benzín do 20kc/litr, zdravotnictví predrazený, ale pořád na tom vychází o mnoho lépe.. Taková Kalifornie nebo Florida... Neváhal bych ani minutu..:) A ostatně, jakýkoliv stát bych v USA bych bral radši než Rusko nebo rodné Česko..;)

V Rusku bych nechtěl žít ani za zlaté prase.. Ta země mi je silně nesympatická a mimo Moskvu a velká města je to naprostá bída..

hodnocení

0x

Když bych si musel vybrat, tak Ameriku.

A proč? Protože rusky neumim.

nikdo*
hodnocení

0x

Čechy. Rusko-sibiř. Je nádherná.

aljaska

Tajga, tajemné údolí smrti. Stejně je záhadou, že se to neprozkoumalo více, velice se o to zajímám, ale málo informací nacházím.

doplněno 20.11.15 16:35:

Tajga-udolí smrti--To vyznělo, že bych chtěla tam bydlet, to nee. ))Jen jsem zamyslela na klavesnici nad předchozí odpovědi, nad tajgou.

lidus*
hodnocení

0x

Chci žít doma, tam kde jsem se narodila a kde mám své kořeny. Ale pokud bych musela volit, šla bych tam kam moje rodina a tuším, že Rusko by to nebylo.

aljaska
hodnocení

0x

Když ne Aljaška, tak ještě s klidem bych bydlela v okolí Yelowstone, dle mého tam i přes všechna ta varování bude klid ještě hooodně dlouho na rozdíl od jiných částí země ten klid tam bude...

culdabulda1*
hodnocení

0x

- já jsem zatím ráda, že jsem, kde jsem - i když to žádná sláva taky není - ale když si představím, že bych žila v Lybii, Iráku , Afganistánu ...

doplněno 20.11.15 16:13:

- a to jsem od mládí snila o Francii ...

garfieldkomiks*
hodnocení

0x

USA
sice nesouhlasím s jejich systémem plést se do všeho možného, ale volby nejsou povinnost a už vůbec ne pro přistěhovalce. ;) Jinak, je to země mnoha možností, všemožných lidí a jak se říká, i na povrchu je tráva zelenější... :) Ale ne, prostě se mi ta země líbí jako celek a je mým snem už od dětství. :-/ snad se tam někdy alespoň na jeden jedinný den mrknu... :)

hodnocení

0x

To jsou dva extrémy. Není ideální místo kde bych chtěl žít. Hodně lidem by se asi línila Havai ale jelikož nemám rád prudké sluneční paprsky, tak tohle bych nebral. Ono to sice vypadá lákavě, písečné pláže, čistá mořksá voda a tak, ale zase třeba na jiném místě by nebyly hore, lesy a kopce jako máme u nás. Tak nevím. Co se týče politiky v USA je větší svoboda ale i nesvobody protože tě pořád monitorují a sledují. Taky tě může zastřelit nějaký ozbrojenec nebo vyšinutec podobně jako ve Francii nebo Německu. To je nastejno. Rusko, tam zase není svoboda žádná krom té kterou prosazuje Putin (dělat smíš jen to co podporuje Putin)... Je tam perzekuce, mučení, korupce obřích rozměrů, špatná hospodářská situace atd. Tam by nechtěl žít nikdo.

hawara*

Asi jsi Hawaii nikdy nenavštívil (vřele doporučuji). Nejsou tam žádné "prudké sluneční paprsky" - celý rok teplota kolem 25 stupňů. Hory, lesy i kopce tam najdeš, možná trochu jiné než ve střední Evropě. Když jsem tam pobýval nikdo mě nemonitoroval ani nesledoval (to je to samé). Možná jsem se tam pohyboval v nějakou nezvyklou dobu - nepotkal jsem ani "ozbrojence", ani "vyšinutce". Setkal jsem se na Hawaii se zajímavými a milými lidmi.

Tak pak jednoznačně ta Hawai :)

K těm ozbrojencům a vyšinutcům : v Rusku je na počet obyvatel cca 3x víc vražd než v USA.
nikdo*

Někde je nějaká statistika k nakouknutí? Nějak jsem neslyšel v posledních 20 letech ani o jedné vystřílené škole nějakým pošahaným adolescentem v Rusku. Na rozdíl od amerických škol, kterých je nejmíň dvě do roka. Že by informační blokáda ze strany Ruska?

nationmaster.com/...
doplněno 23.11.15 22:23: Co se vystrilene školy týká, připomenu třeba Beslan.
doplněno 24.11.15 07:16:

Na stránkách OSN ( data.unodc.org/... ) je ten poměr trochu menší (kolem 2.36), ale pořád to znamená, že v Rusku se vraždí výrazně víc než v USA. A očividně se o tom míň píše, což vyplývá z rozdílu mezi svobodnými médii a médii kontrolovanými státem.

nikdo*

Na ten odkaz se podívám. Beslan je jiná kategorie, než pošahaný teenageri.

kriminal

V USA je na počet obyvatel největší množství lidí v kriminálu. Asi mají ty potenciální vrahy za mřížemi.

figurek*
hodnocení

0x

Kdybych měl pouze volbu USA-Rusko, pak je věc jasná.

Do Ruska spolehlivě ne, protože mladí Rusové a hlavně mladé Rusky dělají co můžou, jen aby se z Ruska dostali pryč.

hodnocení

0x

kokynku, musím papouškovat odpověď od Liduš.

Chci žít doma, tam kde jsem se narodil a kde mám své kořeny, své přátelé. Ale pokud bych musel volit, šel bych tam kam moje rodina a tuším, že Rusko by to nebylo.

hodnocení

0x

Pitomá otázka.

mecik*
hodnocení

0x

U nás v Jižních Čechách, já totiš když nevidím náš smrkový les jsem neštastný v krátké době.Každý by měl být tam , kde se narodil, jinak s toho bude ve světě jenom zle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]