Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aliexpres-Doprava DHL a EMS, cena 318 Eur

Od: ola® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

Objednala jsem si na Aliexpresu náhradní díly na motorku : Kapotáž za 318 euro a světlo za 114 Euro. Tu kapotáž mi posílají přes DHL a světlo přes EMS.

Prosím co teď mám čekat? Ozve se mi DHL kvůli clu a daním? Budu jim muset poslat kopii objednávky? Prodejce mi totiž slíbil napsat na balík nižší cenu a to u kapotáže 120 EURO a u světla, že napíše, že je to hračka za 20 euro.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Tenhle rok se u DHL dělaly změny. Už nekontroluje cenu dhl, ale přímo inspekce(nebo tak nějak) budou po tobě chtít výpis z účtu a i z aliexpressu. Bohužel už na to přišli, že se píšou menší ceny, tak udělali takovéto změny. Aspoň mě už takhle ověřují.

Přesně tak. Je-li jakákoliv pochybnost, budou chtít kopii objednávky a výpis, na kterém lze platbu identifikovat.

mirazbira

Jaja, doměří ti clo

ola®
hodnocení

Dobře, chtějí tedy vidět výpis z účtu a kopii objednávky, ale chtějí to pokaždé? Myslím tím, zda to chtějí vždy když se jim cena nezdá, nebo když se jim cena zdá optimální, tak pouze doměří clo a DPH a už nic dále neověřují? A jak je to s EMS? A ještě jak Vás kontaktují, tel, e-mail? a jak dlouho trvá vyřízení? děkuji

anonym0

Popis procedury je zde

celnisprava.cz/...

ohneta*

EMS je vlastně expresní doručení Českou poštou, takže pokud balíček zadrží na velnici, dojde vám dopis. U DHL ve sledování uvidíte stav, tak se jim můžete ozvat mailem sám .

hodnocení

0x
Nikdy se nedá předem říci, jestli celníci balíček zadrží či nikoliv. Balík s nižší uvedenou cenou, je stará ohraná písnička. U DHL se ještě platí poplatek za proclení, tak na to pozor. Každý se pak diví, že o poplatku nevěděl. A pokud budou požadovat doklady o koupi, doporučuji doložit doklad, kde je vyčíslena cena za přepravu, celníci jinak používají pro výpočet koeficient a zboží se pak ještě více prodraží.
jaknakupovatna.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]