Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč lidi neustále žmoulají a okusují tužky?

Od: petr123* odpovědí: 9 změna:

Taky jsi jeden z lidí co když přemýšlí tak si buď hraje s tužkou v ruce nebo jí všelijak dává do pusy nebo přímo okusuje? Zrovna jsem se při něčem takovém přistihnul a tak by mě zajímalo, jestli někdo netušíte proč to lidi vlastně dělají ;)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je to lepší než si kousat nehty... ;) Je to jakýsi symbol soustředění. Někdo ohlodává tužky, někdo vyplazuje jazyk, někdo si zapálí cigáro...

amlim*
hodnocení

0x

Je to zlozvyk a symbolizuje to nervozitu.:)

hodnocení

0x

Tyhle ty mechanické pohyby uvolňuji mysl od těla při soustředění. :)Mnoho národů to řeší korálky, něco jako růženec, který přebírají a propouští mezi prsty. Mnoho lidí, když se zamyslí si začne čistit brýle, usilovně zpracovávat žvýkačku, drbat se ve vlasech atd. A taky si myslím, že muzika na plný ceres při učení je totéž. Je třeba zaměstnat tělo a nechat pracovat mozek.*ee*

toni*

To je babkozov velmi těžký blábol. Nevím kde na to chodíte. Je to přesně tak jak píše amlim - zlozvyk a nervozita. Nejmarkatnější je to vidět u lidí, kteří neustále vibrují levou nebo pravou nohou. Je to nervozita, že dotyčný nedovede vyřešit nastálý problém a tato nervozita se časem promění ve zvyk - zlozvyk. Normální, psychický průměrný člověk takové "libůstky" nemá.

technikjirik*
hodnocení

0x

Osobně když přemýšlím a soustředím se, tak musím cvakat propisovačkou. Když to nedělám tak se mi zastaví myšlenky. Při přemýšlení nad problémem hledám paralelu v pohybu předmětů a cvakání propisky udává takt a tempo myšlenkových pochodů. Takhle je to alespon u mne.

hodnocení

0x

Fuj. Tuzku nekousu uz jenom proto, ze si dokazu zive predstavit, jak je spinava a kolik je na ni bacilu - hlavne ty kancelarsky.

Ale je pravda, ze obvykle premyslim nad problemem s propiskou v ruce. Tocim si ji mezi prstama. Ale spis je to tim, ze ji mam hned po ruce, abych ji pouzil, kdyz je potreba, nez ze bych to vylozene potreboval k lepsimu soustredeni. Ale kdo vi. Nikdy sem to hloubeji nezkoumal - budu si muset vypracovat statistiku, jestli mi to premysli lepe s tuzkou nebo bez :)

Abyste, kolego, nedopadl jako ten nešťastník, kterého se ptali, jestli si, když jde spát, dává vousy na peřinu nebo pod peřinu...Od té chvíle to prostě nevěděl a obojí mu připadlo nesnesitelné, takže se oholil...

jabraka*
hodnocení

0x

Je to samozřejmě zlozvyk,stejně jako kouření.Psychologové tvrdí,že je to pozůstatek ssacího reflexu,prostě v člověku zůstává kousek mimina.

JABRAKA

technikjirik*

Na tom něco bude s tím miminem. Manželka mi furt říká že jsem jak malej..*houpy*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]