Nejste přihlášen/a.
Zdravím, zajímal by mě Váš názor, zda se v dnešní době lze uživit šitím oděvů, doplňků apod... Díky
Myslím, že je docela konkurence,ale mohlo by to jít. To co moc není jsou drobné opravy oděvů. Chce to jen najít dobré , frekventované místo na nějaký krcálek a začít. Od toho by se mohlo dát odrazit. Dneska lidi ani nenapadne nechat si upravit nebo opravit oblečení, ale zapálí jim to ve chvíli kdy uvidí, že to někdo nabízí. Podle mne se to dá použít jako základ k dalšímu zakázkovému šití. A muže to být kdekoliv, kde je hodně lidí, není třeba žádný exklusivní prostor. Jinak je docela poptávka v gymnastických nebo krasobruslařských klubech. každý rok šijou nové šaty, dresy. I když tam je nabídka zdánlivě velká, taky to není tak pokryté. Jen to chce určitou specielní zkušenost ale žádný zázrak pokud máte chuť se učit a zlepšovat.
Ne. Soc.+Zdravotní=4000Kč/měs. k tomu elektřina, topení, reklama, provozovna vybavena dle zákona atd. Takže, aby jste si vydělala 500 Kč denně musíte za měsíc vydělat 14-15 tisíc (to je minimum!). Takže k vám musí přijít alespoň 30 lidí a každý zaplatit 500 korun. Spíše ale 60 s 250-ti korunami. Omlouvám se za "kupecké" počty, ale nevěřím, že to je možné dlouhodobě udržet. Pokud nemáte produkt který chybí na trhu, převálcuje vás čínské zboží na každé tržnici.
Ovšem, že se dá! Třeba i jen na opravách oděvů a jednoduchých šitích. Běžné prodejny mi závěsy neušijou, poslali mě do opravny oděvů naproti. Gatě mi zkrátili a v pase rozšířili taky tam. Zakázky nestíhají. Prorazit i ve vyšším levelu ovšem vyžaduje originalitu a ne kopírovat zavedené. No a taky se kouknout, jestli už nemáte zavedenou konkurenci.
Myslím, že právě po tomhle poptávka jek jak píše bruno. Přes ulici máme takové krejčovství, už je tam nějaký rok a funguje. Má i zavedenou jakousi klientelu na zakázkové šití. A takových není zase moc na každém rohu, takže konkurence není všude. Je to lokální záležitost. Bude asi potřeba být trpělivý, ale věřím, že se to může rozběhnout, s dobrou volbou místa.
Já si myslím, že jako samostatná činnost vás šití neuživí. Je mnoho kunkurence schopných prodejen hotových hadříků na sebe. Látky k dostání nejsou a když ano, pak pouze látka výjde dráž než hotový oděv. Navíc, oděvy jsou natolik levné, že se neoplatí je opravovat, přešívat. Nějaké šití by šlo přiřadit k jiné činnosti. Tak třeba máme dětský sekáč, kde majitelka i šije. Nechávala jsem u ní ušít záclony, protože můj stroj záclony naprosto odmítá. Možná ještě kdybyste sehnala menší zakázku na výrobu, ušití. Když jsem nesla opravit batoh do provozovny, kde šijí i kožené oděvy, dva pracovníci šili něco pro myslivce. Už nevím, co to bylo.
Myslím,že nedá.Stačí kouknout na web Flér a tam jde vidět kolik lidí dělá krásné věci.Některé co tam přispívají znám a vím,že náklady na výrobu+čas strávený prací se určitě nerovná výdělku.Je to jen koníček.Není to jen o tom kolik stojí materiál,ale i práce.Potom ten výsledek je nesrovnatelně dražší jak dostupná konfekce.A přiznejme si kolik lidí si dnes připlatí za oděv?Určitě jsou,ale většina národa nakupuje v akcích a slevách,takže pochybuju,že by si nechali za dražší peníz něco ušít.V každém městě je spousty obchodních center převážně s "hadry" a olemovat závěs nebo nohavice si lidi dělají doma.Dobrý šicí stroj se dá koupit i v Lídlu.Znám i plno mladých holek co si doma tyhle maličkosti dělají samy.Kamarádka nakupovala v sekáči a "vylepšovala"ty oděvy,hlavně dětské,třeba mašlí,lemem...a vydělat se tím opravdu nedá.
Maluju portréty,to taky nedělá moc lidí a uživit se tím nedá.Před Vánoci to hodí průměrnou výplatu,ale to jsou jen dva-tři měsíce v roce.
Zdravím.! Nedávno se mi pokazil zip u zateplených zimních gatí.(Plasťák)
Chvíli jsem přemýšlel nad tím, že si to přešiju sám.
Investice: Nový, kovový zip 25,-Kč+ dvě jízdenky na MHD 40,-Kč + ztráta času.
Takže jsem gatě odnesl k jedné milé paní, která se tady zabývá opravami oděvů.
Cena 100,-Kč (práce+materiál)! Bylo to hotové do druhého dne.
Za ty peníze se mi nevyplatí vytahovat mašinu ze skříně a trápit se s přešíváním.
Ovšem nechápu, z čeho ta šikovná švadlenka žije. Pravdou je, že má ČID, takže to má jen jako
přivýdělek. Ale i tak to na kdovíjaké vyskakování asi nebude.
Číňanům konkurovat nemůžete Tím myslím, že dnes je tak levné oblečení, že málokdo si nechá něco ušít u švadleny, protože to je nejméně třikrát dražší. Snad pouze lidé, kteří mají nekonfekční rozměry.
S opravami to také není žádná sláva, v každém nákupním centru je dnes krejčovství na opravy oděvů, ale zjistila jsem, že je to tam pěkně drahé.
Kdysi jsem si chodila nechávat zkracovat kalhoty do jedné opravny oděvů spojené s opravami obuvi do Vršovic, byli laciní, odváděli perfektní práci, ale bohužel skončili. A tak si dnes už kupuji džíny ve zkrácené velikosti, což některé zásilkové obchody i větší oděvní řetězce nabízejí.
Takže já moc optimistická nejsem. Uživit se pouze šitím asi nedá, pouze bych to viděla jako přivýdělek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.