Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. Babi má na třech gram.deskách skoro 60 let nahrané básničky a písničky mého táty a tety z dětsví a rozhodla se, že by bylo hezké to přehrát na CD, kazetu nebo něco podobného... Já ale vůbec netuším, jestli něco takového lze... Desky si nemohou nikde pustit, nevím, v jakém jsou stavu a kam bych s tím případně měla zajít? Poradíte někdo prosím?
Myslím gramofonové desky, nějak jsem se přeťukla a nejde mi to opravit...
Ano, je to možné, pokud jste z Prahy, tak zkuste třeba tady ( budova kina MAT ):
mat.cz/... ( jen teď mají digitalizaci LP dočasně pozastavenou, možná v souvislosti s Vánoci )
nebo: studio.cdbox.eu/... ( lze i poštou )
nebo Brno: vhsnadvd.cz/... ( opět lze i poštou )
Pokud by se Vám nic z toho nelíbilo, hledejte ve vyhledavačích "digitalizaci LP"anebo "digitalizace gramofonových desek"či "digitalizace vinylu"apod. Hodně štěstí!
Protože jsou to pálky za přepis na CD pouvažujte o známých, zda někdo nemá starší gramo nebo ve frcu či na aukru za pár kč koupit staré a toto propojit s PC a pomocí programu audacity převést klidně i na mp3.Osobně jsem si takto část sbírky převedl na CD a část na x kombibaci (rádio-gramo -cd-mp3 player)Sencor žel nevypaluje Cd ale ukládá na flash neb SD-kartu ale jen v mp3.
Já mám toto : roadstarshop.cz/...
Dobrý den.Našel jsem gramofon,který umí předělat tyto desky na mp3 a poté je možné v počítači vypálit na CD.Jinak přehrává desky rychlosti 45,33 i 78.Dále přehrává i CD i MC.Má i rádio AM a FM.To v případě,že by jste se rozhodl do toho zainvestovat.Ale dá se myslím sehnat i něco levněji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.