Nejste přihlášen/a.
Proč naši politiici nazývají tu zrůdnou vraždící organiizaci islámským státem? Vždyť to není stát, my jsme ho neuznali, tak nechápu, proč to jejich samouzníní že jsou "stát", naši politici podporují.
Aby jsme uznali stát, tak to musí splnit určité pravidla, to ti naši zákonodárci neví, nebo je to přitom závodění v prohlašování do médií, ani nenapadlo?
Protože se tak nazývají oni sami?
Někde jsem četla, proč se tak rozmohl - právě kvůli tomu názvu. Že snad prý organizace, ze kterých vzešel IS, měly různé názvy, ale žádný nebyl natolik atraktivní. Tento prý vyznívá seriózně (tady velmi volně parafrázuji). Opravte mě někdo, pokud se mýlím, nepamatuji si vše přesně, jen tu hlavní myšlenku...
Proč jen politici, když toto označení používají i novináři. Jak Vy byste označil(a) tuto skupinu osob, když oni o sobě říkají, že jsou islámský stát?
Jakkoli jinak, jen ne stát.
Nazývat tu organizaci "stát" byla už od začátku chyba. teď už by se to dalo asi jen těžko přejmenovat.
Jen mě zaráží, že EU nám dokázala zatrhnout název "pomazánkové máslo" a s názvem "islámský stát" nemá problém Je to v podstatě nechutná podpora, oni se prohlásí státem a všechny mocnosti, jim to odkývou
oni se prohlásí státem a všechny mocnosti, jim to odkývou
Nikdo nic neodkyval. Zadna vlada ve svete je jako "stat" v mezinarodnim smyslu slova neuznala, naopak jsou na nekolika seznamech teroristickych organizaci.
Nazev "islamsky stat" kritizovalo velke mnozstvi nejruznejsich subjektu.
Je to proste jen nazev, pod kterym momentalne vystupuji. Za 2 roky si budou rikat jinak.
Můžeš to brát tak, že je to "teroristický stát". Jde spíše o "ironii", nikdo si samozřejmě nemyslí, že by to byl stát, i když tomu nahrává propracovanost jejich soudů, vůdců, zákonů apod.
Islamisté na svém území vyhlásili chalifát - takže pokud si to rozšifrujete nebudete se divit, na vymoženosti moderního západního hrání si na demokracii celkem s...o proto islámský stát...o nějakém uznání podle parametrů vyspělé společnosti si nechte zdát, ten kdo žije v době počítání podle jejich kalendáře to vůbec nechce pochopit...
Jářku proto, že bojují za aláha prosazují jeho náboženství a zabíjejí nevěřící, pro ně nic trestného či nepochopitelného, pro nás problém...pro to...jejich kultura, systém a vše ostatní je výkladem koránu, to že si tady v evropě hrají na to, že jsou asimiliováni do moderní společnosti věří snad je angela, kníže, a ten s tím americkým občanstvím...a vedení EU včetně europoslanců...v jejich cirkevních školách je prováděn výklad islámu dle koránu a pokud mu to cpete 20 let do hlavy, živíte ho a jeho rodinu, financujete jej jako nadaného žáka na prestižních univerzitách, nedivte se že když aláh požádá o hrdinský čin s dispozicí 40 panen v příštím životě, že si navleče vestu s výbušninama navleče čisté spodky a vezme samopal a granáty a bude vraždit nevěřící...tohle už předpovídali sociologové v 80 letech, že ke střetu islámu a evropského myšlení dojde, akorát se nevědělo kdy, a už je to tady...
hoho,toto se už vědělo dříve..přesně toto střet arabů se západní kulturou předpověděl Nostradamus kterému se už mnohé vyplnilo(1,2 sv.valka,hitler atd.,tsunami indonésie atd.)
Odmítám se tím zabývat, ani tv a hrůzy z Francie nesleduji ale vaše otázka " obyčejní vrazi & bojovníci mě zaujala. Každá mince má dvě strany, ti lidé jen bojují za něco čemu věří a dělají to tak jak umí, vraždí nevinné lidi. Bojují za změnu režimu, za jejich náboženství které je podle nich to jediné správné. Napadá mě, jsou Mašíni vrazi nebo bojovníci proti režimu? Podle mého vrazi a spolu s nimi všichni teroristé a přece se najdou tací, co každý odpor proti režimu, označí za boj a ty bojovníky za mučedníky. V žádné případě nesouhlasím s vražděním ať už je z jakého koliv důvodu a přesvědčení. Snad mi rozumíte co jsem tím chtěla říct.
V televizi teď bylo slyšet i mnoho cizích státníků vyjadřujících se k pařížským atentátům. A stále jsem slyšela, jak říkají "deš".
Tak jsem trochu hledala a našla, že je to zkratka z arabštiny. Psáno Daeš nebo Daiš. A zaslechla jsem i vysvětlení našeho moderátora, že zahraniční politici se slovu "stát" úzkostlivě vyhýbají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.