Nejste přihlášen/a.
Hejkale, já nevím jestli toho už je moc. Možná ano. Na toto téma zde byly položeny asi tři otázky, ani jedné z nich jsem se neúčastnila. Nepřispěla jsem žádným názorem, jen jsem si je pročítala. Vím velice dobře, že do doby, dokud se tohle nebude dít u nás, nemá smysl o tom diskutovat. Proto jsem také napsala "Jen pro zajímavost". Lepší název by byl "Bez komentáře". Je přece na každém z nás, aby si udělal názor. A také si ho vůbec dělat nemusí. Je to jedno...
Jéžiši, já prosím o prominutí. nevím jak jsem to mohla poplést. Reagoval sys. Strejc a ne Hejkal. ještě jednou se omlouvám.
Taky mám hejkala jako vrchního údržbáře na poraďte.. ..
Tak nějak lidi co v tom vyrůstají- tak to mají vemletý do hlavy, ale místní člověk, co vyrůstá tady a stejně se radikalizuje? Kamarádka si vzala muslima - nechci být zlá,ale od začátku - sotva jí políbí, prostě bylo vidět že mu jen záleželo na tom, aby tady mohl zůstat..
Ahoj SUZY. A i tady krásně vidíš, že pohled na tyhle věci máme každej jiný. Jsou lidi, co si ty zvěrstva nechtějí připustit ani kdyby jim tekla krev těch obětí do bot. Jak to nazvat? Ignorancí? Uprděností? Sluníčkovým poblázněním? Nebo pravdoláskařskou ujetostí? Tenhle stav věcí by se asi měl brát dost vážně. Tohle by jsme si už neměli zapírat ani sami před sebou samými.
Strejci . NE. NENÍ TOHO DOST ! Do těchto věcí podle mého názoru, by měli mluvit POUZE lidé, kteří mají osobní zkušenosti ze zemí, kde radikálové žijí. Určitě se nesmí zaměnit muslim a radikál. To by bylo zlé. Moc zlé. Ale je na čase nazývat věci pravým jménem a nekafrat do něčeho, o čem někdo ví leda tak z medií. Suzy žila ve Francii, mě tam žije vnučka. Už jí pomalu nepouští do školy, protože bohužel žije v oblasti, kde muslimové převažují. Bohužel něco jako naše Teplice. A já sama mám svoje vlastní zkušenosti s těmito lidmi. Nikdo, nikdo z Vás, kdo jste s nimi nepřišel do styku, nemáte ani ponětí, co dokáží.
Děkuji Sebod, je to přesně jak to píšeš. Ano, já s nima do styku přišla, už jsem o tom psala a nebudu se opakovat zbytečně. Proto jsem také psala, že dobře vím, že tady to nikdo nepochopí až do té doby, než se mu to bude dít pod nosem. To už je asi lidská nátura. Málokdo si totiž uvědomí, že ta zvěrstva páchají právě takoví kluci co jsou na tom videu. Všem je kolem dvaceti a i méně let. Jsou zfanatizovaní a převážná většina z nich má jen minimální vzdělání a hned od ranné puberty do nich hustí nenávist ke všemu, co je převyšuje. A protože vědí, že se svými schopnostmi nemohou dosáhnout téměř ničeho, tak se rozhodli že to zničí, když to nemohou mít také. A v tom se cítí strašně silní, protože mají za sebou silnou podporu těch, kteří je zneužívají ke svým cílům. Je to hodně složité a přitom i strašně jednoduché. Ti kluci nemají strach z vlastní smrti, oni se považují za slavné hrdiny a navíc ve své nevzdělanosti věří, že se dostanou do nebe. Říkám to úmyslně hodně jednoduše, protože to by byla jinak debata která se sem nehodí. Ale všimla jsem si, že se tady někteří lidé ptali proč se tomu tak děje a proč zrovna v Paříži. Je to jednoduché. Paříž a Francii zná snad každý člověk na světě, takže když zaútočí tam, mají jistotu, že se to rozletí po celé planetě a tím jsou ještě slavnější. Jejich uvažování je strašně primitivní, protože takoví ve své podstatě jsou.
tak, tak. Všechny tyhle sluníčkáře bych v oblasti s těmito "běženci" nechala půl roku. A až teprve potom by mohli k tematu hovořit.
Pochopitelně, je mi hrozně, když na těch lodích vidím mámy s dětmi, staré lidi. Ale to už ja zase jiný příběh. Jsou tady slučovány dva obrovské problémy dohromady. A bohužel NEEXISTUJE řešení, které bude bezbolestné. Není v silách Evropy náležitě prověřit naprosto každého uprchlíka. Navíc je tady obrovský problém s "rizikovými" z druhé (třetí) generace migrantů. Ti už jsou tady připraveni k tomu, aby bojovali. Teď si k sobě pouze povolávájí svoji armádu. A další veliký problém. Naši vojáci, policie. Mohou být sebelépe vycvičeni, ale... ale málokdo z nich už někoho zabil. Málokdo viděl těla roztrhaná výbušninou. To je obrovský rozdíl oproti těm, co sem jdou. Ti už ve velké většině mají toto za sebou. Navíc oni NEPŘEMÝŠLÍ. nepřemýšlí o ničem. Nepřemýšlí vůbec o své smrti, natož zrovna o té třeba Tvoji ! Tak jako Ty jdeš a utrhneš si jabko, tak oni jdou a zabijí. Bez jakékoliv emoce ! S nimi se nedá vyjednávat. To nelze.
U nás v prdelistánu máme štěstí, že si cikáni nezradikalizovali jako muslimové, vyčkávají až nás přerostou a pak nás umlatějí zastoupením v parlamentu, obcích a všude jinde...
Jo a k těm imigrantům - nastává doba kdy se bude každý muset rozhodnout zda je pro či proti - je skvělé jak tápou naši volení a nevědí zda pro nebo proti...
Ahoj Humbucker, jo vidím. Ale je mi z toho smutno i přesto, že jsem to více méně očekávala. Jak jsem psala, ani jsem se nechtěla účastnit žádné debaty na toto téma, protože mi bylo jasné podle těch všech názorů, že to je zbytečné.
Pak jsem viděla tohle video, a dala jsem ho sem proto, že je strašně výmluvné a vlastně přesně odpovídá na otázky, které si zde lidé kladli a kladou. Překlad je doslovný, jinak bych to sem neposlala. A jak je vidět, vůbec jsem se nemýlila, když jsem si myslela, že je zbytečné polemizovat na toto téma. Někteří lidé vlastně nechtějí vidět realitu, chtějí jenom debatovat a diskutovat a dohadovat se o tom, kdo má ten nejlepší názor na věc, o které nemá vlastně ani páru.
Sdílením a dalším rozebíráním tohodle videa jim akorát hrajete do karet...vidim to na webu na každém kroku a pustila jsem si to jednou, nedokoukala to a už si žádný další jejich video pouštět nehodlám! Proč? Protože je to zbytečný a nechci je podporovat. A takhle by to měl udělat každý, ne se v tom k jejich radosti pořád patlat...achjo.
klera. Vidíš to. A já se zase domnívám, že každý den by měl začít takovýmto varováním. Ne proto, abychom se báli, ale proto, abychom konečně jednali...
ju. Právě proto, že jsme si nedokázali poradit s cikány, je jasné, že si s migranty neporadíme tuplem. Cikáni jsou oproti nim civilizovaní, inteligentní, přizpůsobivý lidé. Už jsme si na tu rozpálenou plotnu sáhli, tak bychom se měli poučit tak, jako malé dítě, že se to víc nedělá. Ale my ne. Nejenže na tu plotnu saháme, my se tam snažíme mermomocí ruku udržet .
Jinak k migrantům. Proč neutíkají do zemí, kde je stejná kultura, smyšlení, náboženství. A je tam mír? proč volí krkelomnou cestu do Evropy? Znovu opakuji, že mi je hrozně, při pohledu na děti, na mámy, na staré lidi. Ale my jim tady nedokážeme pomoci. My je nedokážeme včlenit do společnosti. Oni budou jiní. A pochopitelně budou vystaveni nátlaku. A každá akce vyvolá reakci. V nich bude sílit pocit vzdoru a i z lidí, kteří dnes uvažují mírumilovně se budou stávat rebelové. To není utopie. Kdo z Vás navštívil na západě čtvtě, obývané těmito lidmi? Kdo z Vás si takovou čtvrť prošel? Třeba v noci? S takovým člověkem můžu o tomto diskutovat. S ostatními ne. Ti akorát plácají nesmysly, o kterých nic nevědí.
U nás je momentálně několik set tisíc cizinců...nemalá část z nich budou muslimové...a nemalá část z nich budou "úspěšně integrovaní". O tom, že existují problémové čtvrti snad nikdo nepochybuje.
A proč? Proč bychom se měli ptát Rusů? Ti muslimové jsou tam narození, nepřihrnuli se tam masivně během několika měsíců a není třeba je integrovat do jim neznámé společnosti a kultury. Oni tam jsou doma...
Klera, ano docela chápu Váš postoj. Je to takzvané strkání hlavy do písku. Ale je to Vaše věc, Váš lidský postoj k událostem a nic to na věci nezmění. A to, že Vy to odmítnete vzít na vědomí, nebude mít vůbec žádný dopad na to, co se bude dít. Bohužel to video NENÍ určeno Vám a Vám podobným, kteří se v tom něchtějí "patlat". (Docela divný příměr při takové tragédii, kde tekla lidská krev a tolik nevinných lidí přišlo o život.) To video bohužel shlédnou hlavně ti, kterým je určeno v prvé řadě a kteří to nabádání poslechnou.
Snad si opravdu nemyslíte, že jim záleží na tom, jestli to video dokoukáte zrovna Vy. A čím byste je tak asi mohla tím, že byste se dodívala do konce podpořit, to mi fakt zůstal rozum stát... To není reklama na prací prášek a nikdo nikde nesedí a neodklikává kolikrát bylo toto video shlédnuto, aby snad bylo zařazeno do nejsledovanějších, aby se pak k němu přiřadily firmy se svými reklamami, to jste to nějak špatně pochopila.
Promiňte, ale vy jste špatně pochopila je...jejich jediná taktika, kterou disponují, je vyvolat strach a občanskou válku. Protože nemají zdaleka prostředky k tomu, aby proti NATO vedli opravdovou válku. Takže jestli si terorista vezme syrský pas, když se jde odbouchnout, jestli ve videu mluví o tom, že s migranty přijdou útočníci, jestli adresují vzkaz běžným muslimům, tak jim jde jenom o to, v nás vyvolat strach. Má to naprostou logiku. Já vím, že když to video nedokoukám, tak je reálně nepodpořím, ale nemám ani důvod to video brát nějak vážně nebo se klepat strachy, protože to, že proti nám chtějí zaútočit, ví všichni už nějakej ten pátek...a už taky útočili. Já je beru na vědomí...to neznamená, že budu pečlivě pročítat zprávy o počtu mrtvých, jejich příbězích, běhat po domě a všem to vykládat a pouštět si videa psychopatů nebo jinak narušenejch lidí, protože v tom vážně nevidim smysl.
Klera, nemám sílu Vám dokazovat a vysvětlovat jak jsem to pochopila já a co jste pochopila Vy. A víte proč? Protože je to úplně k ničemu. Vy máte svůj postoj k věci, já ho mám úplně jiný. Vás k Vašemu postoji a názoru vedou Vaše určitě bohaté zkušenosti a mne k tomu mému zase moje zkušenosti. Po domě určitě neběhám a videa s psychopaty si nepouštím. A jestli si myslíte, že tohle jsou psychopati, tak to vidíte hodně zjednodušeně. A ani se nedivím. Máte pravdu, nic nečtěte, o nic se nezajímejte, nic vážně neberte a strachy se určitě neklepejte. Ono to nějak dopadne...
Trochu nadsázka...ok? Já používám logický myšlení a hledám si takový zdroje, které mají vypovídající hodnotu...Vy pořád mluvíte o nějakém mém postoji, který já vůbec nemám...Smysl to nemá, to máte pravdu.
Souhlasím s klera, že tyhle videa by se šířit neměly, jelikož to je to, co IS chce. Jde jim jenom o šíření paniky a rozvracení Evropy. Bohužel když čtu tady a v jiných vláknech některé ty příspěvky, tak se jim docela úspěšně daří...
Takže podle Vás a Klery rozvracení Evropy zastavíme tím, že odmítneme vzít fakta na vědomí. Celý "normální" svět by si měl zakrýt oči a ucpat uši, aby k němu nepronikly žádné alarmující zprávy a hrozby, a nechat radikální Islám hezky svobodně a nepovšimnutě roztahovat své sítě a hledat nové adepty mezi svými stoupenci pomocí internetu. My budeme dělat že se nás to netýká, aby oni neměli radost z toho, že propadáme panice. A pak, až by se v klidu a nerušeně semkli v armádu a vyrazili do ulic se samopalama, tak co pak? Pak jako že budete říkat jak to je možné, vždyť já jsem proti nim bojoval svou nevšímavostí a ignorací, já jsem přece jasně dal najevo svým přístupem, že je neberu vážně a tudíž by se oni měli podle mne zastydět a stáhnout. Nebo jak to teda myslíte? Je to nesmysl. Tady přece nejde o jednoho, nebo dva lidi, kteří jsou podle Vás psychopati a Vy jim jejich šílenství zatrhnete tím, že je budete ignorovat. To byste mohli, kdyby se opravdu jednalo o dva, tři lidi, kteří by NEDRŽELI V RUCE OPRAVDOVÉ ZBRANĚ a kteří by se takto chtěli jenom zviditelnit. Copak opravdu nechápete, že jde o něco úplně jiného?
Tohle nejsou fakta, to je provokace, ok? Nové adepty jim sháníte především tím, že házíte vyznavače islámu do jednoho pytle (jestli jsem vás v tomhle špatně pochopila, tak pardon)...oni jsou totiž plody frustrace, nezakořeněnosti. A o to nejspíš v konečném důsledku IS taky jde...kvůli většinový blbosti jim padají do náruče další a další následovníci.
Protože si pořád domýšlíte, jak to já vidím, tak ještě vysvětlení (ale nikde jsem nepsala opak...no co už)- radikální podhoubí se musí tvrdě potírat, měly by být lepší páky- podle toho, co jsem četla, tak jeden z těch teroristů už byl v hledáčku bezpečnostních služeb hodně dlouho...ale zase, kde je ta hranice svobody vyznání a svobody projevu? To je strašně těžký...Francie a další státy by měly konečně vyřešit ty zvětšující se problémové oblasti...ale zase, jak, že...opět těžko říct a nezávidím těm, co musí udělat ta rozhodnutí. Dál si myslím, že i když to opět vyvolá protireakci a možná ještě víc vyhrotí situaci, můj názor je ten, že by se mělo vojensky zaútočit, hromadně (EU, NATO), proti IS. Tohle už je regulérní vyhlášení války. Ale jak říkám...vyhrotí to situaci, budou zabiti nevinní lidé, jejichž okolí bude mít proti nám kvůli tomu averzi, vzniknou zase skupiny, které bude spojovat nenávist vůči západu. A vlastně ani nevím, jestli je to technicky možné...určitě to nepůjde bez souhlasu Turecka a dalších okolních arabských států. Asadovi s Ruskem se taky nebude líbit, když se jim tam v tom bude někdo hrabat...to jsou prostě tak komplikovaný, těžko řešitelný problémy...(ale vyřešit se musí). A do toho všeho tu máme pomalu stěhování národů. A pak si někdo vystačí s "uzavřete hranice" (protože prý migranti můžou za všechno) a "nikdo nám nesmí určovat naše pravidla!" (nebo jak to ten...člověk? z hradu prohlašoval). To pak nevim jestli se mám smát nebo brečet. Já jsem tohle vlastně ani nechtěla sepisovat...to jenom abyste mi pořád něco nepředhazovala, jakože chci dělat, že se nic neděje.:P Uff...
Abychom si konečně porozuměly my dvě, tak bychom my dvě musely vynaložit určité úsilí. Jak je vidět, ani jedna z nás se k tomu nemá. To samo o sobě vypovídá hodně. Vy máte snahu obhájit-vysvětlit svůj postoj a všechno to začínáte plést dohromady. Asi Vám to uniklo, ale já jsem mluvila pouze a konkrétně o radikálních islamistech. Takže já nikoho do jednoho pytle určitě neházím. Máte svůj názor a máte právo ho mít. Toho samého práva využiji i já a už se nebudu vyjadřovat k Vašim příspěvkům v tomto vlákně.
Dobře. Vším, co jsem tam napsala, jsem jenom reagovala na vaše tvrzení, že- chci abysme dělali, že se nás to netýká, máme odmítnout vzít fakta na vědomí, ignorovat je...Já jsem se snažila. Vy akorát pořád jenom píšete, co si podle vás myslím já a že "nemáte sílu mi dokazovat a vysvětlovat, jak jste to pochopila". Fajn, nechte si to...vy jste tady ale ta, kvůli které je tahle diskuze zbytečná.
Suzymon: Aby jste mi rozumnela, ja nejsem pro to, abychom sem pousteli uprchliky [nejsem vsak ani vylozene proti]. Podle me je tento problem daleko slozitejsi a proste ani jedna strana nema uplnou pravdu. Mne spis vadi ta situace, ktera v Cesku je. Ta slepa nenavist a agresivita vuci uprchlikum. Teroristicke utoky byly i predtim, jenze ted to bohuzel vyslo na dobu, kdz je tu krize s uprchliky a to je to, ceho se chytaji media. Za chvli to tu muze dopadnout jako pred druhou svetovou valkou, kdy Hitler take postval proti Zidum vsechny Nemce, kteri je pak zacli nenavidet a vybijeli si vse na nich. Aby se pak za sto let neucilo ve skolach o teto situaci a lidi si nerikali, jak to ti lide tehdy mohli dopustit.
Mozna vam prijdu jako ignorat, ktery se snazi problem nevidet, ja se vsak za nej nepovazuji. Sam vidim, ze soucasna situace v poradku urcite neni, jen se snazim na ni koukat bez zbytecnych emoci, ktere nekdy dokazou ovlivnit racionalni mysleni...
Gismo, a víte co je na tom nejzajímavější? Teda snad možná, abych si zase nelichotila. Jen jsem Vám chtěla říct, že já vůči imigrantům nenávist v srdci nechovám. Já se jen obávám následků, protože vím, že je nemožné, aby se tady integrovali a dost dobře znám jejich podstatu. Mé emoce jsou smutek a obavy. A nejlepší na tom je, že o mne samotnou už ani tak nepůjde, ale půjde o mladší generace. To znamená Vaše-naše děti a jejich budoucnost...
Věřit mi to ovšem nemusíte.
klera -
- Vy jste snad svatá ! - jinak se to nedá nazvat - ale v každé válce umírají nevinní - stejně jako za rozpoutání 2.světové války nepykali jenom fašisti (ti ostatně v mnoha případech nepykali vůbec) - ale jejich vinu odnášeli i obyčejní Němci - takové už války bývají - nebo od nich očekáváte humanitu? - a my ve válce s muslimy jsme !
Ostatně - jistě se takhle vehementně nezastáváte našich Romů - proč by u nás měli žít spíše muslimové, nežli Romové, kteří jsou oproti Arabům daleko předvídatelnější? A pokud myslíte, že i od nás lidé - na protest proti režimu prchali - prchali také v takových zástupech, vinoucích se kilometry daleko? - to jistě ne, navíc to byli civilizovaní lidé a ve většině případů intelektuální elita, protože obyčejné ovečky se klidně vládnoucímu režimu dovedly přizpůsobit.
Psala jsem snad někde, jak bych chtěla řešit migrační krizi? Jenom připomínám to, že se nám už stovky tisíc imigrantů "úspěšně integrovat" (z toho velká část nárazově) povedly. Ale vím, že teď by to bylo těžký.
Proboha, my nejsme ve válce s muslimy...jestli někdo je, tak mu nezávidim, protože má proti sobě 1,5 miliardy lidí. Jestli jsme s někym ve válce, tak je to IS. Romové, muslimové, Arabové, černí, Židi...jsem ráda, že patřim zrovna do té správné kategorie. Být muž, bylo by to ideální.
Ahoj. Měla by se točit podobná videa, kde by se vybuchnuvší atentátnický pozůstatky shrábly do pytle a zašily do prasečí kůže. A ta zahrabala někde na skládce. Aby věděli, že se dostanou maximálně do prasete a ne do nebe. Mnohým by to pak mohlo třeba vadit. A taky nevracet ty jejich zabité jejich rodinám. Jedna matka z tý Francie dokonce tvrdila, že ten její syčák nechtěl nikoho zabít. Tak proto.
To tvrdí i matky amerických syčáků vraždících třeba ve školách. Frustrát jako frustrát. Americký jako arabský.
Mě se nic nezobrazuje, nevím tedy, k čemu je vůbec tento příspěvek a odpovědi přínosný.
Pokud jste ho odstranili z důvodů nějakých bojových záběrů, nepovažuji to za dobrý přístup. Kdo nechce, tak ať se na to nedívá.
Je na každém, aby si udělal svůj názor, takto to je manipulace, co je pro nás vhodné a co již ne.
Proč ze sebe, kdo to smazal, dělá cenzora, co ano, a co již ne?
To si mohu jít číst Mateřídoušku, abych měla dobré spaní a viděla svět jenom v růžových barvách.
Ahoj strakatýpes, právě jsem si to spustila. U mne to teda ještě funguje. Nemyslím si, že by to někdo odstranil. To tam nemáš vůbec nic?
Stále nemám, jen tvůj obrázek, pak je prázdné místo 20 cm a uplně dole počítačovým jazykem : style, .. ... text ...font...blank.
pod čarou upozornění od strejce.
Osobně nehodnotím tento příspěvek, ale hodnotím nadpis příspěvku, který suzymon použila. Nadpis totiž svým významem mnoho lidí balamutí, stačilo jen málo, a přidat trochu konkrétna..., místa v nadpisu je dost. Nevím pro koho ano a koho ne, to může být zajímavé... Právě proto si myslím, že nebylo vhodné.. takto "tajemně" zrovna tento příspěvek poslat dál.. Takže, pro příště..
Sanyo, nechápu co je v názvu tajemného. Váhala jsem tam napsat "Bez komentáře". Nakonec jsem se rozhodla pro tento nic neříkající název a představte si, že důvod byl právě ten, o kterém mluvíte. Nemusí to přece zajímat každého a klidně jsem tam mohla psát o tom, jak si kachlíkuju koupelnu. Čímpak jsem podle Vás kolem jdoucí balamutila? Vůbec jste to nemusel rozklikávat, neboť jsem se ani písmenkem nezmínila o obsahu. proto jsem nepoužila název "Bez komentáře", protože to už by mohlo hodně lidí napadnout, že to bude něco o tom, co se aktuálně děje a tím přitáhnout daleko více pozornosti.
Ale mám takový pocit, že kdybych právě do názvu napsala přesně o co se jedná, tak byste mi zase vyčítal, že je to nevhodné z toho důvodu, že chci přitahovat co největší zájem a podle některých názorů tady, bych byla zřejmě přímo napadnuta, že se jim tím dělám dělám propagandu. Tomu jsem se chtěla vyhnout a stejně jsem nepochodila.
Ale nijak mne to nepřekvapuje. Tyto reakce se daly lehce předpokládat a já je skutečně očekávala...
Co se týče tohoto videa, které je tady považováno za obyčejnou provokaci, na kterou není třeba reagovat, tak zrovna takové video zveřejnil minulý rok ten člověk, který v Paříži v pátek vraždil. Abdelhamid Abaaoud začínal právě takovýmto videem.
Ahoj SUZY. Nech je bejt. Tyhle týpky nezměníš a ani nepředěláš. Takhle vyvádějí u nějakého videa a snad ani netuší, že jich je celá řada. A jedno drsnější než druhý. Oni se toho nedobrýho třeba ani nedožijí. Ono to šílený příjde třeba až za relativně dlouho. Ale to se pak už bude týkat jejich vnoučat. Až jejich vnučku skope nějaký její tmavooký přítel, či muž s velmi krásnýma očíčkama. A to pak třeba jejich prapravnučce bude jen 9 let a bude ji natrhávat nějaké staré špinavé muslimské prase.
Vlastně je otázka, jestli se to nás bude netýkat po tom, co my umřeme a zase se znovu narodíme a naše duše nepříjde do nějakého roztomilého zvířátka, ale zase do evropského dítěte. Už jsem slyšel, že ten co tomu převtělování věří, se téhle možnosti upřímně děsí. Voni si to nakonec ti odpírači nějak přeberou, když to nedej bůh tady začne.
Ahoj Humbucker, jasně, máš pravdu. Vůbec jsem na některé lidi neměla reagovat. Ale jejich názory mne překvapily a nedalo mi nereagovat. Až včera jsem si všimla, že Gismo a Klera už podobně reagovali v jiné otázce, kterou 17.6. položil Samurraj. "Migranti, docela průšvih". Já jsem zapomněla, že už v ní jsem se nedokázala ani s jedním dohodnout. Ale včera jsem si znova přečetla o čem jsme před POUHÝMI PĚTI měsíci diskutovali a srovnala to s dnešní situací. Myslím, že by se někteří měli také vrátit a pročíst si diskuzi na toto téma a srovnat si v hlavě, jak moc se za tak krátkou dobu změnilo. A určitě ne k lepšímu. A vývoj situace se určitě neodvíjel tak, jak oni hlásali a předpokládali. To dnes už všichni víme. Víme, co se děje u nás v uprchlických táborech, víme jak se migranti chovají. To jsou přece neodiskutovatelná fakta. Migranti JSOU "průšvih". Žádná integrace se odehrávat nebude. To je jako kdyby někdo chtěl POSTUPNĚ INTEGROVAT UTRŽENOU LAVINU, KTERÁ SE VALÍ DO PŘÍRODY. Stejný nesmysl. Ale uvědomila jsem si, že rádkyně Klera má přítele Turka, sama to psala. A ten bude zřejmě muslim a tudíž tam bude určité pochopení z její strany, pro tyto jinak smýšlející lidi, protože je s nima ve styku. Ale tito lidé jsou tady zřejmě delší dobu, dostali se sem jiným způsobem a integrováni asi jsou. Jenomže to nelze srovnávat. A o tom se tady nikdo nebaví. Nebavíme se o ojedinělých případech, které byly v jisté době docela běžné a nikdo se nad ničím nepozastavoval a myslím, že nikdo nikoho neodsuzoval. Tady a teď se mluví o něčem úplně jiném a je chyba všechno míchat dohromady. Můj syn měl v Paříži také kamarády z muslimských rodin a znala jsem ty lidi. Ale jejich matky nechodily zahalené a abych pravdu řekla, ani jsem si jejich víru neuvědomovala, protože ji nedávali okázale najevo. Prostě ti integrovaní byli a chovali se jako evropani. A nemyslím si, že takových je málo, není. Jenomže ti, o kterých se bavíme teď, s nima nemají už nic společného. A to někteří z nás odmítají vzít na vědomí.
Je to jednoduché. Integrovat se budeme my.
Doporučuji shlédnout na www.centrum.cz video s p. Kurasem /Aktuálně s p. Drtinovou/.
Kdo nemá chuť si vyslechnout celé, tak alespoň posledních 10 minut.
Doufám, že u nás převáží zdravý rozum a není pozdě.
Suzymon,
je to tak jak uvádíte. Mmch třeba Švýcarsko a agenda Umma Schweiz, taky čtu v zahraničních médiích , velice zajimavá informace ohledně Švýcarska.
Mimo jiné i požadavek, zatím pouze požadavek o úpravu vlajky...to je to nejmenší z těch požadavků, v uvozovkách.
Svycarsko, ono je to tak, že někteří lidé čtou pouze to, co přečíst chtějí, nebo se informovat úplně odmítnou proto, že mají nějakou prapodivnou averzi k pravdě. Jsou tací a nejenom zde. A to se nemusí ani jednat o takovouto záležitost. Prostě jde kolikrát o úplnou blbost, ale pro dotyčného je pokořující vzít na vědomí, že žije v bludu a hlásá bludy a vlastně tím nejvíc trpí jenom on sám. Nikdo samozřejmě nemá patent na rozum, ale právě kvůli tomu existují dostupné zdroje a pomůcky a člověk má možnost hledat a může se poučit od lidí, kteří vědí víc třeba proto, že je to jejich obor, anebo mají nepopiratelné zkušenosti v něčem, co třeba já nemám a mohu se pouze dohadovat koumat a hloubat. Já tomu nerozumím. Přece i tato poradna je založena právě na tomto principu. Proč asi vznikla a proč mají tyto poradny takový úspěch? No přece právě proto, aby ostatním lidem usnadnili život. Proč já bych se tady tvrdošíjně měla babrat třeba s nefungujícím telefonem, když to není můj obor a vím, že mohu položit otázku na poradně, aniž by mne to v něčích očích degradovalo na pitomce, který si neví rady s telefonem. Přece nejsem natolik tupá, abych odmítla radu, která mi usnadní život. To může udělat jen opravdu hloupý člověk a tomu stejně není pomoci. A zrovna tak se budu informovat i takovéto situaci, než začnu "logicky" dedukovat po svém a tvrdit nějaké nesmysly...
suzy -
- v otázce muslimů a islamizace Evropy ale poradit nelze ! - myslím. Jde to nějak mimo naše chtění i chápání - a do této doby to probíhalo spíše bez většího povšimnutí (např. zrovna v té Francii) - a myslím, že teprve po pádu komunismu to nabralo větší obrátky - co s tím teď?
- vždyť vidíš sama - kolik nenávisti dští mocní např. na pana Zemana, když se odváží promluvit realisticky - a jak média bojují proti "xenofobům". Obyčejným ovečkám nezbývá, nežli čekat až to "bouchne" a mocní je povolají do zbraně, protože soužití s muslimy nebude možné - v neposledním případě i proto, že jsou agresivní, jako fašisti.
Culdo, to jistě nejde. Poradit ne, ale mohu se informovat. Ale nemusím. Jako nemusím přijmout radu. Ale ono je to stejně beznadějné. Myslím tím tu situaci. Informovat se budu dál, ale tím nic nezmůžu, ani nezměním. Není v nás žádná síla, protože jsme na tom všichni příliš dobře a nic nás prozatím nenutí k semknutosti a nějakému odporu. Každý z nás jenom vykládá své rozumy ze svého domova a pohodlí. My netáhneme s rancem cestou necestou jako oni. Oni jsou jednotni, my ne. Oni jsou odhodláni, nemají stejně co ztratit, leda tak získat. My máme co ztratit a nikdo z nás o to své nechce přijít, takže my se k ničemu neodhodláme. Já už se k těmto otázkám nebudu vyjadřovat, nic to neřeší, nic to nepřináší, jenom rozněcuje sváry na poradně. Nakonec i kdyby se mi podařilo někoho přesvědčit, tak co dál? Čeho tím dosáhnu? Vůbec nic to na věci nezmění. A i kdybychom tady všichni došli k vzácné shodě myšlení, tak ani potom by se vůbec nic nezměnilo. Ne v tomto případě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.