Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se zeptat proč Islamský stát zaútčil na Francii? Z ničeho nic to asi nebylo že?
Davide otevří si novinky, idnes a já nevím co všechno ještě, je tam o tom dost článků. Říká se, že je to kvůli francouzské politice, kdy se Francie vojensky angažuje v arabských zemích, kde operuje IS a tak ty teroristické útoky IS považuje za "odvetné"akce.
řekl bych, že tyto dvě diskuse se tak trošku protínají poradte.cz/...
Já jsem slyšel právě, že byly nějaké nálety na Islamský stát. A pokud je to pravda tak si za to Francie může sama protože Francie útočila jako první a také bez varování... Možná je to blbost, ale na sociálních sítí je každý lituje, a podle mě já mám jiný názor... Ale možná se pletu tak mě opravte
byly nějaké nálety na Islamský stát. A pokud je to pravda tak si za to Francie může sama
Pises, ze o tom nic nevis a presto dokazes sebevedome vyplodit tenhle nesmyslny zaver.
Podivej se na to, co se delo v Syrii pred 4 roky a v Iraku asi pred 10 a pochopis, proc se nektere zeme angazovaly v tech zemich.
Samotni obyvatele tech zemi maji z IS strach, ale jejich nefunkcni statni armady nedokazi tech 30 tisic ozbrojencu zlikvidovat.
Z tech 30 tisic jsou snad pres 3/4 cizinci (mozna jeste vice), takze to ani nejsou mistni. Proste banda nabozenskych vymytych mozku prakticky z celeho sveta se rozhodla tam vyuzit mistniho chaosu a terorizovat tamejsi lidi a vytvorit si tam svuj stat. Nevim ale, kdo by tam krome nich chtel zit.
Vždy´t má částečně pravdu. Pokud se některý ze států angažuje v útocích na IS, nebo na stát jiný, musí očekávat nějakým způsobem odvednou reakci.
a ono někdo uznal Islamský stát...to že si řeknu že si pojmenuji skupinu lidí Pražský stát znamená, že se hned ze mě stane stát? Ne!
To je nějaká provokace ne David93!? Pokud ne, a pokud takhle přemýšlí i větší skupina mladých, tak se mi chce zvracet. Ani bych se nedivil, kdyby jsi se přidal k islamistům až vypukne v Evropě teror, protože budeš znuděný životem.
bůh ví, co za tím je hádám zase politika... je mi líto rodin zemřelýh,,. zemřít díky takové havěti..
Pokud by to byla politika a Francouzi by to věděli tak by mohli odvolat prezidenta ale zase je to můj názor . A také je mi líto těch rodin, mohli tam být i naši blízké lidi ale naštěstí ne
Je celkem jedno, jaké důvody teroristé vyplodí, oni si vždycky nějaké najdou, ale to jsou jen důvody tzv. zástupné, které si vycucají z prstu na jakýkoliv stát, použít se dá cokoliv, opravdu. Ale důvodů je víc:
- vyprovokovat protivníka k útoku, který pochopitelně následuje. Pak už stačí jen zacílit na stát, jehož vládu chtějí svrhnout a tam se chopit moci. Spolehlivě to funguje a oni se svou nenávistí k Asadovi přece netají, léta s ním bojují.
- přistěhovalectví. Není náhodou, že teroristické útoky se množí ve státech se silnou základnou islamistů, kteří tam již léta žijí a jsou zabydlení, schopní se bezpečně v tomto prostředí vyznat a shromáždit a ukrýt munici. Tam je to nejjednodušší a taky v těchto státech je díky tomu, že žijí v uzavřených a stále se zahušťujících ghettech, které nemá pod kontrolou stát, ale nějaký imám, který, díky totalitní a absolutně podrobivé filozofii koránu, má možnost tyto lidi poměrně snadno radikalizovat. K radikalizaci též dochází ve vězeních. S kriminalitou muslimů mají tyto státy obrovský problém. Někteří autoři uvádějí víc jak 50% obsazenost kriminálů ve Francii a Belgii právě vězni muslimského vyznání a v kriminálech se tito lidé sdružují a dále se radikalizují. Netají se nenávistí k nevěřícím a touhou hostitelský stát převzít pod kontrolu. Tak, jako se to stalo v Kosovu, kdy původně srbské území bylo osidlováno muslimy, vyvrcholilo to ve válečný konflikt, kdy si muslimští přistěhovalci začali nárokovat původní srbské území. Jenže tam to nekončí. Jakmile za pomocí NATO a jeho bombardování v Kosovu dosáhli uznání státu Kosovo, nyní tito kosovští Albánci ze státu, který tak nutně chtěli a potřebovali, táhnou dál s přistěhovaleckou vlnou do Německa.
- mezinárodní zájmy mocností si udržet cestu k ropě, kdy jsou ochotny se přes značné finanční náklady v pro ně zajímavých a strategických končinách angažovat. Krom ropy hraje roli též přístup k moři, další nerostné bohatství a v neposlední řadě i budoucí trhy v zemi, kterou pak hodlají obsadit svými odborníky a rekonstruovat a bude jim sloužit jako odbytiště jejich výrobků.
- přelidnění díky populační r-strategii téchto zemí. Je prokázáno, že jakmile přelidnění dosáhne určitého stupně, pak pochopitelně odcházejí hlavně výbojní mladí mužové za dalšími zdroji. Toto se popisuje jako Arabské jaro.
Útočnící jsou lidé, kteří mají nějak narušený život + jim vymyje mozek nějaký idiot. Většinou jsou chudí bez kavlitního vzdělání a propaganda jim naočkuje, kdo za jejich utrpením stojí. Pak už je jen vůdci vybaví Kalašnikovy a můžou jít umřít za svoji svobodu.
Kde je větší možnost , že vyroste více lidí bez lásky?V rodině, kde se praktikuje cti otce i matku svou, nebo v rodině, kde se praktikuje , matka je žena a ta je méně , než Ty, synku?
Netvrdím, že to tak je v každé rodine na obou stranách, ale kde je větší procento lidí bez tohoto základního pilíře soužití a ucty?
Netvrdím, že každý původní evropan vychovává své děti vejménu cti otce a matku svoji, ale poukazuji na to, že většina püvodních evropanů nevychovává děti, tak že žena-matka co rodí, je méně než ...
A tady je část chyby, te nelásky a zloby v těch teroristech, ve výchově.
Protože se angažuje v koalici, která provádí nálety proti IS. Je to tak jak bylo řečeno v TV:
Když západ nic nedělá, vyčítá se mu lhostejnost. Když začne dělat, výčítá se že začal moc pozdě. Pak zase jsou tu hlasy, kteří vyčítají že vůbec začal něco dělat a že se do toho nemá vměšovat. Pak je označován za agresora a imperiátora.
Taky proto že ve Francii žeje spousta nespokojených a nepřizpůsobivých muslimů, separovaných od zbytku společnosti.
Muslimové jednají podobně jako naši nepřizpůsobiví. On tě přepadne a bude chtít okrást. Ty ale nejsi posera a rozbiješ mu hubu. Do hodiny se budou tvořit skupiny těchto nepracujících s tím, že to byl rasizmus a budou tě chtít zmlátit všichni, protože jsi zbil jejich bratra...
U muslimů je to naprosto stejné. Proč ti bezmozci podřezávají své lidi pro naprosté hlouposti? Protože je to sebranka.
Část z nich ve formě utečenců zamořuje Evropu a čeká na pokyn k útoku. Forma jejich teroru může být až taková, že ze strachu se paralyzuje život v evropských zemích. Zároveň jejich jiné skupiny požadují pomoc, protože to jsou "uprchlíci".
Samozřejmě že těch uprchlíků je tak 5 %, zbytek pouze vyžírkové. Jenže cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly ( EU, Merkelová, aj. ).
Zaútočili jen tak a jsou pro jiné navíc hrdinové.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.