Nejste přihlášen/a.
Mimochodem - válka s terorismem je nesmyslný žvást. Terorismus je metoda boje, ne nepřítel.
pro Gismo: ano, pokud nepřítele nepojmenujeme, nemůžeme vyhrát. Mimochodem, tuto metodu asi nejčastěji používaly USA ...
Když to Francouzská Zpravodajská služba nemá pod kontrolou tak myslíte že ta naše to mít bude?
Nebude .
Zpravodajské služby jsou státní orgány, které zabezpečují (získávají, shromažďují a vyhodnocují) informace důležité pro:
ochranu ústavního zřízení
ochranu významných ekonomických zájmů
bezpečnost a obranu
Nicméně lidi na něj slyší a válčí s terorismem kladením svíčíček a květinek na kdejakej psem poxcanej roh.
Jak si dovolujete přirovnávat lidi,kteří svíčkami a květinami chtějí uctít památku těch nebohých,obyčejných lidí,kteří zahynuli při teroristických útocích k ,,pochcanému rohu,,? Já sama jsem doma zapálila několik svíček a nestydím se za to že mě tato událost dohnala až k slzám.Uvědomte si,že se to už neděje na druhé straně zeměkoule,ale tady u nás v Evropě a dá se říct,že kousek od naší země a může se to stát i v naší zemi.Mluvil by jste asi jinak,kdyby tam zahynul někdo z vašich známých nebo z rodiny.Nevím,ale od ,,kandidáta věd,, bych takovou reakci nečekala.
Protože jsou to bezcenná gesta manipulovaných tupých ovcí.
Kolik svíček jste zapálila, když islamisté zavraždili 224 ruských civilistů? Žádnou, protože Vám v televizi neřekli, že to máte udělat.
Klidně si svíčky palte i nadále. Když nezapálíte barák, horší, než ten roh to nebude.
Pro ra252: mimořádně s Vámi souhlasím.
Bezcenná gesta manipulovaných ovcí ale i všech politiků. Smutek, soucit, svíčky, fábory, osvětlení, řeči, podpisové listiny, city, slzy. To všechno tomu rodiči, kterému zabili dítě, to dítě nevrátí, nikdy, nic již nebude jako dřív.
---------------
Ale můj názor je dál stejný - žádní migranti, všichni bojeschopní muži zpět a bojovat, vybojovat si mír, vybudovat si nové domovy a ženy a děti okamžitě zpět. Zákaz islámu, postavit mimo zákon, žádné mešity, jinak to nepůjde, jejich řeči o džihádu nelze brát na lehkou váhu.
Ale na politické scéně dnes dále vidíme a slyšíme, uprchlíkům musíme pomoci, větší ochrana, větší bezpečnost bla,bla bla, zase to půjde ve starých kolejích a čluny připlouvají.
Teprve činy našich politiků to ukáží a přesvědčí, slova mě neuklidní.
Jenže když chcete bojovat, musíte vědět proti komu a musíte mít jak a kým bojovat.
Naším nepřítelem totiž nejsou zástupy nešťastníků, ale ten, kdo je z jejich domovů vyhnal. Tedy USA, které rozvrátily Irák, Libyi, Sýrii a kdeco.
To, že se do těch zástupů zamíchali i zločinci (vycvičení USA) je věc druhá.
Pokud jde o to bojování - někdo si toho možná ještě nevšimnul, ale armádu jsme dávno zrušili a platíme si jen partu, kterou půjčujeme USA.
To ra252 : Souhlasím s Vámi ve věci,že ta vším stojí USA,které vytvořilo ISIS , vycvičilo bojovníky a proto se teď tak drží zpátky.Vždyť to dává logiku,oni investovali ,aby vznikl tento problém,proč by ted proti stejnému problému bojovali?To USA (schované za název Islám) chce dobýt Evropu.
Nesouhlasím s Vámi v tom,že člověk,který jde zapálí svíčku nebo jinak vyjádří soucit s oběťmi je jen ovcí. Řekněte mi raději,jak mám např. já jako obyčejná pracující žena ve stř.letech,matka dvou dospělých dětí jít bojovat? Za co ze svých daní platím armádu a politiky? Máte pravdu místo armády máme partu ,kterou půjčujeme USA.
A jsme zase u toho,ne lidé,kteří zapálí svíčku jsou ovce..naši politici jsou ty OVCE,které skákají podle toho kam se vítr otočí,nejdřív 40let podle CCCP a ted zas podle USA.Neumíme být hrdým samostatným státem.Za tou vší hrůzou je jen a jen touha po moci a mamonu.Šinavá politika. Obyčejný rozumný člověk nechce s nikým bojovat. Chce žít svůj obyčejný život, pracovat, radovat se, bavit se a milovat.Na špinavé hry nanažranců doplácí nevinní lidé tím nejcennějším ,co mají..svými životy.
Dobře tedy, když nezapálíte barák, zapalte si třeba tu svíčku. To, co se stalo v Paříži bylo jistě hrozné. Ale během téhož dne pomřelo po světě nějakých 40 000 dětí hladem. Stejně jako po všechny dny.
To, co se stalo v Paříži bylo jistě hrozné. Ale když sundali letadlo s ruskými turisty, to bylo dobře, protože to byli rusáci? Protože to byli rusáci, kteří jediní proti islamistům bojují? I když jim američaní vyhrožují sestřelováním letadel bombardujících spřátelené teroristy?
Teď se bude EU zaklínat bojem za hodnoty civilizace, ale postaví se USA? Ani náhodou. Dál budou podporovat kašpárková divadla barevných revolucí probíhajících podle (doslova) stejných manuálů made in USA. Kolegové v práci dost čučeli, když jsem jim před lety ukazoval stejný manuál pro pouliční boje v azbuce i arabštině (tištěný v USA). Dnes je rozvrácena Ukrajina i severní Afrika a desítky milionů lidí bloudí bez domova.
Ovšem ropné oblasti jsou oslabeny, Evropa bude oslabena a USA budou i nadále hegemonem. A špalíry tupanů jim zas půjdou mávat, až zas pojedou svou triumfální jízdu koloniemi. Ministerstvo propagandy zvané ČT je tam pošle a oni zas půjdou ...
ra252-
ono se to hezky říká - bojovat - ale znamená to taky umírat ! - jste ochoten třeba zrovna Vy? - za těch 70 let míru jsme si zde v Evropě odvykli nasazovat životy - a proto se asi politici taky (mimojiné) nemohou pořád "rozhoupat" a raději volí zapalování svíček - ale to nemůže vystačit dlouho - nebojte se.
To je hrozný, co jsou lidi za ovce. On se stane v pátek takový masakr a místo aby ještě do sobotního rána odstartovaly všechny dostupné bombardéry naložené pumami směr IS a tento stát vymazaly do sobotního večera ze všech map a to komplet, raději si lidé zazpívají hymnu, zapálí svíce a osvětlí trikolorou vládní budovy a rozhledny. Otázka zní: k čemu je to dobrý? Těm mrtvým už to nepomůže a včasný výmaz IS by zachránil mnoho životů, o které při dalších útocích těch šmejdů lidi zcela určitě přijdou. Pokud tohle počínání teroristé pozorují, určitě se válí smíchy po zemi...
Kandidát na amerického presidenta žádá, aby byla sestřelována ruská letadla útočící na Američany cvičené teroristy v Sýrii.
Francie islamisty ještě před týdnem podporovala. Teď shodila pár bomb, ale nadále tvrdí, že chce svrhnout legální vládu. A tedy ji nahradit militantním islámem.
Taqocogou?
Tak kolik jste zapálila svíček obětem v letadle, kde jich bylo o něco více, bez ohledu na to, jestli to byl teroristický útok, nebo ne?
Osobně si myslím, že tu sice "bezpečno"je (pokud se něco stano, udělá to čecháček - vraždy, loupeže, krádeže, dopravní nehody apod.). Spíš bych řekl, že je nutno dávat pozor, co se okolo Vás děje a nebýt si lhostejní (např. když před diskotékou je tak 10-20 lidí a všichni se koukají, jak jeden mlátí tomu druhému, co je v bezvědomí hlavou o chodník a nikoho to nevzrušuje. Na to nejsou potřeba cizinci to jsou vaše <říkám vaše, jelikož já děti ještě nemám, jinak nemyslím tazatele, ale lid obecněě> nevychované děti. Je to dáno dobou a výchovou. Bohužel doba jde dopředu a výchova zaostala, respektive se témeř vytratila, rodiče na děti už nemají čas a pokud už ho mají, tak o něj prozměnu děti nestojí. Schávlně, až půjdete příště nakoupit, zastavte se a rozhlédněte se okolo sebe ... kolik lidí si tam dává pozor na své věci? kolik lidí na parkovišti ví, že existuje přednost zprava? Může se stát cokoliv, je jen na vás, jak s tou situací naložíte a jak se v ní zachováte. Každý má právo volby a výběru.
řekl bych, že tyto dvě diskuse se tak trošku protínají poradte.cz/...
Samozřejmě, pokud se bavíme o terorismu jako se děje ve Francii, tak jsme prozatím relativně v bezpečí a to díky naší vojenské politice. V zahraničí máme především lékaře či policisty, žádná naše jednotka (alespoň o tom nevím), nikde v cizině na nikoho neútočí jako to dělaly např. jednotky USA v Saudské Arábii, Iráku, Afghanistánu apod. Dost o tom vypovídalo to, co vyprávěli naši vojáci, kteří tam byli na zahraničních misích. Když už na ně vlítli "domorodci", tak na ně řvali, že jsou Češi a ne američané, když si to ověřili, nechali je jít. Samozřejmě se bavíme o konfrontaci z očí do očí a ne o přestřelkách na větší vzdálenost. Samozřejmě je to hodně také o respektu k druhým, pochopení ale také i o ostražitosti. Bohužel už bude jen hůř
Co tak slyším ve zprávách, tak konečně skutečná spolupráce mezi státy, bod pro pana Putina za to, jak řekl, aby jednali s francouzema, jako by to byli jejich spojenci jsem zvědavý, jak dlouho to vydrží. Možná, kdyby to tak bylo hned od začátku, nemuselo být 11. září ani nic dalšího, ale bůh ví, jak tomu bylo ve skutečnosti a jaké byly ty pravé důvody ...
Ano, zatím ano. A pokud nenadřadíme humanitu k cizím lidem výše nad vlastní bezpečí našich lidí a nenecháme se zlomit k neuváženému přílivu islámských ilegálních imigrantů, kteří tu sice zatím nejsou, ale nepochybně sem dospějí, až je Německo začně vyhošťovat a ukončí jejich přijímání, což je otázka velmi blízké budoucnosti, pak i bezpečno zůstane. Otázka je, jestli jsme schopni ubránit naši hranici, což zatím tak rozhodně nevypadá, protože se tu nestaví žádné ploty a stav armády, na kterou náš stát téměř rezignoval, je žalostný.
Klíčem k udržení bezpečí je nedopustit příjem velkého množství imigrantů, jakkoliv jsou nyní pokrotlí a na pohled hodní, vděční a jeví se jako slušní lidé (a nepochybně i drtivá většina z nich i je). Nejde ani tak o to, jestli je mezi aktuálními nějaký terorista, jako spíš o budoucnost, která přinese díky jejich porodnosti rychlý nárůst populace, ghetta (a těm se nevyhneme, jakkoliv tu vykřikuje populisticky p. Schwarzenberg, že je nesmíme dopustit, oni zásadně žijí v zahušťujících se městských diasporách, kam se sestěhovávají a tam se radikalizují, což vidíme i nyní v Německu, kdy utíkají z azylových táborů po tisících anonymně bez registrace právě do těchto městských ghett) jejich vzrůstající nároky a s tím pak související frustrace a teroristické útoky, tak, jako je to vidané v evropských státech s vysokým počtem muslimských přistěhovalců.
Pokud odoláme kecům a manipulativnímu vnucování imigrantů citovým vydíráním a apelem na naši humanitu s tím, že když pomůžeme statisícům nevinných a trpících imigrantů, tak přece nějaká ta naše oběť na našem obyvatelstvu, které bude zlikvidováno nebo znásilněno teroristy za to stojí (jak nepřímo pravil pan Schwarzenberg v této diskuzi včera na Primě play.iprima.cz/... ) a zúročíme své unikátní historické postavení, že tu ještě nejsme multikulti zotročení a zničeni (ve Francii a Británii už s tím nikdo nic neudělá a máme jedinečnou zkušenost v jejich příkladech vidět, kam bychom dospěli za 20 let, neboť ve všem kopírujeme západ a toto by tam nepochybně dospělo). Záleží na nás, jestli na to budeme kašlat, dokud se to každého z nás osobně nedotkne, nebo budeme prudit naše politiky, aby dělali to, co chceme my v zájmu našeho bezpečí a blaha našeho národa. Pokud budeme schopni si oplotit a ubránit hranice a donutit své politiky dělat to, co chceme my, pak šanci máme.
Nedělá mi vůbec dobře, když někdo mírumilovnost označí jako chování ovcí. Příjde mi podivné, když někdo chce stále bojovat a vytáhnout do ulic a nenechat to tak a sám sedí na gauči s počítačem na klíně a dělá všechno pro to, aby urazil, ublížil. Znovu se musím vrátit ke své teorii, že jak svět dnes vypadá, to je výsledek činností mužů. Jejich agresi, jejich machovství (fuj, to je slovo, ale jiníé mě nenapadá). Všecky války, atentáty, všechny církve, všechny boje o bohatství, moc a nadvládu. Všechny vlády, které vyhnaly lidi z domovů, všechny soudy, policie, vojska která vyplenila, vypálila, znásilnila. Tohle všechno jsou muži. Clapi! A pak budou pindat o ovcích. Fuj! Styďte se!
Klero, zalistujte v paměti a couvejte, až kam budete umět. Až do jeskyně bez ohně. Vidíte tam někde ženy? Asi kromě Velké Británie, ale i to se jedná o několik málo žen v obrovském světě v trysku staletí. Jak chcete bojovat, když se ženy neumí ani bránit? O tom že by si vydobily místo v rozhodování? Ani omylem. A ani nechceme. Chceme mír, domov, děti, lásku. Všichni ti křiklouni o ovcích, ovčanech, špatných volbách, náměstích s demonstracemi, boji za změnu: až pro svoje myšlenky získáte své matky, sestry, dcery a tety, řekněte, přidám se k vám.
Máte pravdu...ale záleží na tom proč tomu tak je...Nemyslím si, že by to bylo dané nějakou jejich přirozeností, ale tím, jakou mají a hlavně měli úlohu ve společnosti. Když se ženy nemohou dostat k vyššímu vzdělání, do podnikání, do čela států, nemohou ovlivnit volby kvůli tomu, že nemají voličská práva, nemají možnost dostat se na vojenskou školu, výcvik a tudíž následně těžko povedou vojsko do bitvy, je celkem logické, že chod dějin ony neovlivní. Dneska už ty možnosti mají, ale ne všude a nikde takové, jako mají stále muži. Myslím si, že kdyby to bylo obráceně, vypadá to tady stejně.
Možná máte pravdu...Ale když to teda vezmu zpátky, třeba až k jeskyním, tak tehdy bylo důležité ulovit kořist a ochránit rodinu před útočníky a tohle mohli zařídit efektivně jenom muži, proto měli rozhodující slovo. A dnes oproti tomu je čím dál tím více žen na klíčových pozicích v politice...upřednostňují kariéru před rodinou- teď je otázka, jestli je to proto, že jsou výjimky a nemají "mateřské" pudy nebo proto, že vždycky bylo rozhodující jenom kolektivní myšlení společnosti.
Já budu dělat věci, které jsem měla naplánované...pojedu do Mnichova, do Prahy, nehodlám totiž podporovat to, o co teroristům jde- paralyzovat naše fungování pomocí strachu . Den po útocích v Paříži byli kavárny a obchody poblíž míst, kde se vraždilo zase plné a ti se bavili, připíjeli si na "odvahu". A takhle je to správně!
Klero a já si říkala idioti, mají zákaz zhromažďování a vypadá to, že to co se stalo je jim málo. Mimochodem viděla jste co způsobylo několik ran jen vypadajícíh jako výstřely? Ti lidé by se klidně ušlapali. Nejsem zastánce toho, že nutně musím vystrkovat hlavu a nutně musím odjet do zemí kde není bezpečno, už vůbec nezastávám názor, že se vláda má o ty lidi postarat a dostat je domů. Že se strach a obavy o budoucí žití, zabydlelo v našich hlavách o tom nepochybuji.
Kruci, přečetla jsem si to znova a mám tam samou chybu...Já bych určitě měla strach, kdyby se zrovna něco dělo v mojí blízkosti...jinak ale z principu prostě nechci dělat to, co chtějí oni, abych dělala. I kdyby se něco stalo v Praze (dej Bůh, že se nikdy nic nestane), tak tam prostě pojedu...je*at na ně. Ale že by to většina lidí neudělala, změnila plány, tak to chápu...ale ten fakt se mi prostě nelíbí...Teď mě napadá, mít nějaké závazky, nejspíš bych si to ještě rozmyslela.
klera-
- no, jen abychom i za Vás nemuseli zapalovat svíčky ... nebyla bych takový hrdina .
klera -
tak Poláky, nebo migranty? - kdopak tady není "humanista"?
klera -
- tak ironii beru - ale jen aby to nedopadlo tak, jak říká "ujendys"
Stejně je ještě pořád pravděpodobnější, že mě srazí auto nebo že spadnu a rozbiju si hlavu o obrubník. To abych vůbec nevycházela z domu...
Prosím, vždy mluvit za sebe, mě nevadí. Jezdil jsem tam často, Zakopane, Mazury, Gdansk, Wolfschanze, tábor s děckama, nakupovat co tady nebylo, směňoval ... a nikdy mne nepodrazili, neuškodili, naopak někdy až nepříjemná péče. Řidiči se tenkrát chovali k chodcům dááleko lépe než tady. A měli rádi naše kafe, lentilky. Jen mi vadily někde směrníky na cestách za křižovatkou. I milice se nechala oblomit naším pivem.
To bylo tvrzení o Polácích.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.