Nejste přihlášen/a.
Vaše auto se při nehodě neodemkne?
A kdyby nebyli zamčení, tak by neuhořeli?
Ra 252 když on nemá každý takové chytré auto jako vy. Dotazem jsem zjistila, že náš Touran to umí rovněž, za jízdy zamkne, při nárazu odemkne, ovšem tuto vychytávku máme vyblokovanou prý proto, že manžel viděl 4 lidi v takovém autě uhořet.
Když si při bouračce zlámeš ruce, tak se neodpoutáš. Fakt to nejde. Rozbít boční okno je také uvnitř auta skoro nemožné, když nemáš něco vhodného. I z venku to není tak jednoduché.
Takže já bych se uhoření bál. Bohužel jsem už u jednoho byl. Žár byl natolik vysoký, že se nedalo již nic dělat. I přes to řidič hodně dlouho naříkal. Tohle už nikdy nechci zažít.
Já se nezamykám.
Jezdím Peugeotem Partner, ten je už od výrobce nastavený tak, že se po dosažení 10km/h sám komplet zamkne. U předchozích aut - několik Octavii mě to tímto zp§ůsobem nastavili na mé přání v servisu.
A proč? Protože díky své profesi jezdím po celé ČR, bohužel nevyjímaje oblasti Ostravska, Ústecka a jiných atraktivní lokality zhusta osídlené hnědočechy a podobně nepřizpůsobivými. A tito jsou mj. velmi nápadití v přemisťování různých předmětů z aut, zastavivších třeba na semaforu. Zajisté tak činí z bohulibých pohnutek - řidiče multikulturně obohatí a navíc snížením hmotnosti nákladu vozu příznivě ovlivní jeho spotřebu. Ovšem já staromódně na svých věcech lpím, zejména když se jedná o vercajk v ceně desítek tisích.
Kolega nahlížel na problém podobně jako albatros - obavy z uhoření, záchranáři se nedostanou a pod... Jenže pak byl nucen zastavit před přerovským nádražím u přechodu - a stálo ho to akuvrtačku, příklepovku, notebook a řídící jednotku do CNC. Od té doby se i on zamyká.
Podle toho, co nám řekli, měly by se dotyčná auta auta při bouračce samy odemknout. Do jaké míry je to pravda, to nevím. Necítím potřebu to testovat v praxi...
Auto mě zamkne samo a dělá dobře - jsem za to rád. Každé "novější" auto se při nehodě samo odemkne a otevře kufr a kapotu.
Stejně jako kolega nademnou jezdím s autem pracovně a v autě mám vybavení v hodnotě desetitisíc někdy i statisíc korun, opravdu už se mi stalo že se nějaký občan snažil na semaforu otevřít zadní boční dveře.
To že se auto odemče jsem už viděl na předváděcích dnech kde byla i ukázka srážky s cyklistou .. auto se odemčelo i při tak "lehkém" ťuknutí.
Ahoj. Tak já se nezamykám. Asi není proč. Mě by normálně asi nikdo z tohohle auta za flígr tahat nechtěl. A kdyby chtěl, tak by to nedal. Ale! Rozhodně to v Praze a na semaforech dal jeden poberta. To z fabie Combi, plně naložené vzorky a zbožím vytáhl dceru jedné mé známé. Chytil ji za krk, smýknul s ní na zem, dal jí pěstí do obličeje a pohotově nasedl do vozu a okamžitě zmizel do ulice v pravo. Po 5ti vteřinách, k incidentu, neměl nikdo pořádně co říct. Vše se stalo vlastně za autem. S autem zmizelo vše. Papíry, hotovost, zboží, vzorky, kontakty. Mladá paní byla z tohodle zážitku ještě dlouho otřesená. Tak co děvčata, budete se zamykat? Ne jenom ty další nepřístupné dveře. Pro vás nepřístupné zevnitř vozu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.