Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barva vánočního stromečku?

Od: pee* odpovědí: 21 změna:

Zdravím všechny, jen mě tak napadlo jakou barvu na stromeček? My máme každý rok snad všechny barvy a už se mi to zdá přeplácané. Tak jsem se chtěl zeptat do jaké barvy ladíte stromek Vy? Abych se mohl inspirovat :-D

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Pěkný den, u nás ladíme a plácáme :). Baňky a ozdoby různobarevné, máme je roky ještě po babičkách, taková tradice, a chlupaté řetězy primárně červená a zlatá. Snažím se vyhýbat modré a fialové, která se mi ke stromečku moc nehodí.

pee*
hodnocení

Děkuji za odpověď :) My kupujeme každý rok čtyři baňky a za ty roky už je jich opravdu moc a každá je jiná takže to máme velmi barevné + řeťaze a nějaké barevné žárovičky ve tvaru sněhuláčků :) Některý ty baňky jsou starší než já :-D

hodnocení

0x

Modro-stříbrná. Vypadá to skvěle.

Typická je červeno-zlatá, ale to nevypadá tak luxusně jako ta modrá kombinace. ;)

pee*
hodnocení

To nevypadá vůbec špatně jak se tak dívám :) Ještě uvidím.

hodnocení

0x

Dokud s námi byl syn, tak byl stromek až do stropu a hrál všema barvama - ozdoby z dob mého dětství, k tomu nové...no prostě barevná divočina. Loni poprvé menší stromek ton v tonu, ozdoby bílé, průsvitné a stříbrné - vypadal luxusně, ale ... . Prostě ten barevnej, to jsou vzpomínky na babičku, maminku, prostě na dětství a tak letos bude opět barevná divočina.

slzicka*
hodnocení

0x

Já letos dělám zlatou a červenou, mám tak i věnec a svícny. Loni byla u nás stříbrná a modrá. Mám ozdoby jen v těchto čtyřech barvách a neplácám na stromek vše, vždy jen vyberu 2 barvy.

Dnes jsem koupila krásné červené svíčky v Lidlu:)

bruno*
hodnocení

0x

Nesnažme se z kýče dělat umění. Stromek býval vždy barevně pestrý. Ale pokud to někomu vadí, pak bych se přimlouval pro dominantní barvu bílou a stříbrnou (zvláště huňaté řetězy), jako evokaci sněhu a mrazu. Doplnit ozdobami v jedné, či dvou teplých barvách - červená, oranžová, žlutá, ale střídmě. Každý má vkus ovšem jiný.

eulalie*
hodnocení

0x

Já mám ráda tu klasiku kycovitou, barevnost a pestrost. Baňky z mého dětství ... Neumím si představit, že bych každým rokem podléhala módním trendům a ladila vánoční výzdobu podle nich. Jsem staromilec... A vánoční stromeček mám nejraději zelený, přírodní, když už se na jeho barvu ptáte.

hodnocení

0x

Když jsem pracovala ve školce, ve vedlejší třídě paní učitelka ozdobila malý stromeček bakeliťáček, jen mašlemi. Takovými, které se dávají na dárky. Říká se jim, tuším, stahovací stuhy, z papírnictví. Mašle byly v jednom typu, ale ve dvou barvách, zlaté a červené. Stromek byl úžasný! ;) Ten můj bakeliťáček je zvyklý na červenou a zlatou a taky na šišky s červenými mašličkami a zlatými, dlouhými vousy, které dělají jakoby síťku kolem dokola, odshora až dolů, celého stromečku. V těch vousech, v té jakoby síťce, se krásně třpytí světlo. :-D Nenajdeš dva podobné stromečky.

doplněno 13.11.15 07:34:

Ty mašle nevisely, byly položené na koncích větví.

hodnocení

0x

Jako laik, který nerozumí estetice a barvám, navrhuji tento stromek:

Hezký víkend všem

Barva vánočního stromečku?

hodnocení

0x

Děláváme stříbrno-zlatý, červeno-zlatý nebo stříbrno-modrý. Poslední dobou se nám tam "jaksi" dostávají i kvalitní ozdoby typu Hvězda smrti nebo andělé ze seriálů a filmů atd. :D

hodnocení

0x

Za mého dětství jsme mívaly nádherné staré ozdoby, které barevností moc nehýřily. A samozřejmě cukroví, navázané na nitích. Pak se postupně přikupovaly už novější skleněné barevné kouličky, případně zvonečky, různých barev (jiné ozdoby různých kýčovitých tvarů ne). V letech 70. přibylo pár ohavných plastových nesmyslů, ale ty brzo zmizely v propadlišti vánočních dějin. Cca před 15 lety jsem si pořídil malý, slušně vypadající umělý stromek a zdobil jsem ho červeně, s několika málo zlatými řetězi. Na osvětlení jsem si vyrobil světelný řetěz z malých telefonních žároviček (používaly se v ústřednách). Cukroví jsem na něj už nevěšel. Výsledný dojem byl víc, než uspokojivý. Teď už pár let Vánoce nedržím a tak stromek nezdobím. Nějak to pro mě ztratilo smysl.

Bruno - Není to tak docela pravda, že stromek býval vždy barevně pestrý. Například stromek ozdobený dle starých zvyků jen ozdobami ze slámy a vizovického pečiva má své nezaměnitelné kouzlo, i když je barevně dost nevýrazný. Ovšem k tomu by patřily klasické voskové svíčky a ty už se dneska moc nenosí.

an*
hodnocení

0x

Kde jsou malé děti, tam bych zvolila hodně pestrý, dětem se to bude líbit.
Kde vládne láska a teplo domova, tam se hodí zlatá s červenou.
Modrá se stříbrnou je velmi elegantní, ale také působí studeně.
Kde vládne stres, tam bych zvolila zlaté a zelené ozdoby, tato kombinace uklidňuje.
Perníkové ozdoby zase provoní byt a zvýrazní kouzlo milého domova.
Pro starší páry je vhodná přírodní dekorace, třeba tyto slaměné ozdoby.

Barva vánočního stromečku? #2

an - dávám bod *palec*

hodnocení

0x

Budu mít pestrý stromeček. Stejně jako minulé, předminulé a předpředpřed...minulé Vánoce. Asi polovina ozdob je ze 30. let po mamince, asi čtvrtinu jsem kdysi v 60. letech směla vybírat a přikupovat já. I moje děti si před časem, když už zjistily, že nechodí Ježíšek, vybraly pár svých ozdob.

I když vím, že tahleta pestrá směs neladí barevně ani materiálově, považuji právě vánoční ozdoby za malý rodinný poklad. Je v něm mnoho vzpomínek, citu a symbolizují pro mě rodinou tradici a soudržnost.

lidus*
hodnocení

0x

Zdobíme stromeček retro, prostě všechny i víc jak 35 let staré baňky. Párkrát jsem zkusila, ozdoby ze slámy,perníčky-prostě takový staročeský stromeček, pak jeden rok podlehla a ozdobila jak psali, že je moderní-vše jen v modré barvě a pak se zase vrátila k té retro výzdobě.

doplněno 13.11.15 14:47:

Rio, ten náš vypadá velmi podobně, prostě stromeček mého dětství a měnit to nebudu i když je to dle někoho kýčovité a dcera vždycky říká, zas máte tu hrůzu.

ria*
hodnocení

0x

Dáváme naprosto vše, co příjde pod ruku, staré dřevěné, skleněné plastové ozdoby, řetězy, svítící řetězy.. :D.. no je to kýč.. :)

Barva vánočního stromečku? #3

jerrysek*
hodnocení

0x
My jsme loni měli u přítele stromeček jen malý a umělý, ale i tak se nám moc líbil. Nejraději mám červenobílou kombinaci, červené baňky a bílé řetězy, které vypadají jako by byl stromeček zasněžený. Na tom loňském stromečku jsme měli ještě slaměné ozdobičky a stříbrné vločky.
A doma jsme vždy měli stromeček barevný, staré baňky, které pamatují rodiče, když byli malí, dřevěné ozdobičky ve tvaru postaviček, bílé řetězy, barevná světýlka, bílou špičku navrch. A jako malé děti ještě čokoládové bonbóny a prskavky. Jednou nám od prskavky začal hořet malý dřevěný zvoneček. Naštěstí jsme si toho všimli hned, takže to skončilo jen ohořelou ozdobičkou :)
Barva vánočního stromečku? #4

mil®
hodnocení

0x

Vánoční strom zdobíme staročesky-sláma, dřevěné ozdůbky, lýko, klasické svíčky atd.

Já mám taky nejradši staročeský. Slamněnky,perníčky,plátky sušeného ovoce a dřevěné jednoduché ozdoby. Přitom mám za ty roky kombinací na 3 stromky,ale na starší kolena se mi líbí jednoduchost a nostalgie. JISKRA

hodnocení

0x

Na stromeček plácáme všechny barvy, některé ozdoby z mého dětství, sem tam nová ozdobička. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]