Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozvod a dohra- vzpamatujte se lidi!

Od: klera* odpovědí: 8 změna:

Co to musí být za lidi, co používají svoje děti jako prostředek k vybíjení si zlosti na svým ex-partnerovi? Tohle prostě nepochopim. Jde o tohle...jsem vzdáleně spřízněna s jednou rodinou, rodiče se rozvedli před několika lety a doteď se perou o svoje děti. Starší je z toho psychicky zničenej, šikanovanej spolužáky, sebevědomí na nule, mladší, který to vzal trochu jiným způsobem zase naopak šikanuje ostatní, pere se atd. Je mu něco málo přes 10 let. Zřejmě proto, že skoro nikomu z okolí se s tim nemůže svěřit, píše mi pravidelně o tom, jak máma vyhrožuje žalobou, jak se s taťkou uklidili na chatu a bojí se, že přijdou policajti, jak nenávidí mámu, nenávidí svého bratra, kterej je na něj hnusnej, potom, že s ním už pár měsíců nemluvil a ani se nezdraví ve škole atd. Já z toho nemůžu...snažím se ho nějak podporovat, ale co s tím zmůžu přes chat, když ani nevím další souvislosti. Proto vás zapřísahám, všechny, kdo procházíte rozvodem a máte děti- dělejte všechno proto, abyste je z toho vynechali! Vy se z toho oklepete, ale oni kvůli tomu budou mít následky do konce života!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmhad*
hodnocení

0x

jo to je život - nám máma říkala - "jestli s ním chcete jít, tak si u něho zůstaňte" a táta stál jak žebrák v určený den před barákem. A pak u soudu máma zvrdila, že s tátou nechceme jít. Byla to skutečně máma?

eulalie*
hodnocení

0x

Klero, a proč toto neadresujete těm rozhádaným rodičům? Nebo si snad myslíte, že když to napíšete sem, že se lidi najednou dají dohromady a začnou vše porozvodové řešit v klidu? Nemůžete spasit svět, stejně jako nemůžete být odpovědná za jejich děti, chudáky. Bohužel, rozvodů je plno, většinou jsou to ty klasiky s přetahováním o majetek a o děti. Ti, co se dříve milovali, se nyní nenávidí na smrt. Jak je od lásky jen krůček k nenávisti... Ale jak chcete dospělým lidem, u kterých by člověk předpokládal už nějaký rozum, naordinovat, aby se k sobě chovali slušně?

doplněno 13.11.15 09:59:

Jenže těm rozhádaným exmanželům nikdy nic nedojde... Bohužel.

klera*
hodnocení

Jim nic říkat nemůžu, protože mi do toho v podstatě nic není...a navíc z toho, co vím, si dělám negativní názor proti určitýmu člověku, přitom to v podstatě vidím jenom z jedné strany, že. Tohle byl jenom takovej výkřik...ale zase kdyby si to přečetl aspoň jeden člověk a třeba se trochu zamyslel, taky dobře...

buss
hodnocení

0x

Božíčku, vždyť jde o lidi, každý argument je dobrý, tak to prostě chodí, tudíž KLID, nic s tím neuděláte a stresujete se.
Bůh se na divá a coo?

fidonet*
hodnocení

0x

Nepochopíte, protože jste laik, nemáte praxi, a vidíte to jen z jednoho pohledu. Je to složitá psychologie,bohužel nejde o normální zdravé jedince, ale nějak narušené. Pak byste pochopila.

Na druhé straně s Vámi jen a JEN souhlasím. Ne to nestydaté, ale kdo tohle dělá nemá rád nejen svou partnerku/ra, ale v podstatě ani své děti.

Stejně jako jako otec se nerovná tatínek

pro mnohé se vztah děti rovná pouze pojmu potomek, a pak je takto dokáží využívat.

Někdo má děti, jen pro pocit, že je má, ale nevěnuje jim zhola nic ze své opravdové lásky, jen to nutné nebo co si myslí, že je nutné. Bohužel.

hodnocení

0x

Dítě senátora i dítě kopáče má stejný žaludek a stejné potřeby se oblékat a obouvat. Proto by ubylo rozvodů a hádek, kdyby se výživné určovalo čistě podle věku a pohlaví dítěte - tarifně. K soudu by se šlo jen v případě, že by rodič neplatil výživné. Každý rodič by si mohl najít v tabulce, kolik dostane od partnera, když bude mít dítě ve své péči. Samozřejmě dobročinnosti by se mez nekladla. Rozvedený milionář by mohl posílat měsíčně matce svého dítěte kolik by chtěl*palec*

Potřeby možná stejné mají, ale všichni víme, že v reálu to takhle nefunguje. Dítě senátora jí jinak, obléká se jinak, než dítě kopáče.

A co když bude otec senátor a matka "kopáč"? (Nebo naopak.) Dítě žije s matkou, ta má minimální mzdu, fixní částku na úrovni minimální mzdy dostane od senátora, a dítě se bude koukat na to, jak tatíček krmí jeho nevlastní sourozence z dalšího manželství kaviárem?

Myslím, že nastavení alimentů tak, aby dítě žilo na stejné nebo podobné životní úrovni obou rodičů, není zas taková blbost.

pt®
hodnocení

0x

Už jsem to tady několikrát psala, jak já ta rozvody nenávidím. Někteří rodiče opravdu svým vyřizováním účtů trápí svoje děti a nikdy jim to nedojde, prostě nedojde a nikdo jim to hlavy nenatluče. Děti potřebují lásku, i dospělý člověk potřebuje lásku, lásku rodiny, svých blízkých a zase jim ji dávat. Jak se říká v jedné pohádce "láska je kořením života", jenže láska, coby cit, která nevyčítá a neklade si podmínky. Měli jsme velice obětavou babičku, nevlastní, a jsem nesmírně životu vděčna, že takový člověk, byl součástí mého života, která mi dala do života obrovský příklad.

Dnes je trend, vše, co se pokazí vyhodit a koupit si nové, nic se neopravuje. Bohužel se to někdy praktikuje i ve vztazích. Když někdo přestane vyhovovat, tak se vztah neopravuje, ale zahodí za hlavu a pořídí se nový vztah, je to sobecké a nezodpovědné, pokud jsou děti, pokud je rodina. Někdy partner selže, ale musí to být vážný důvod rozbít rodinu, rozvádět se, ale neměly by trpět děti.

Myslím Klero, že byste mohla napsat rodičům, jak se jejich dítě trápí, jak se cítí, ale je to na Vašem zvážení, aby se tomu chlapci víc neublížilo. Někdy nejde spoléhat na rozum rodičů. Je mi všech takových dětí líto. - pt

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]