Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Raději psa než dítě

Od: eulalie* odpovědí: 30 změna:

Dost mladých párů vidím se psy, děti však nemaji... Na děti jim nezbyvaji peníze, děti jsou finanční zátěží, prý. Tak nevím, jestli ti psi žijí ze vzduchu a lékařskou péči mají na zdravotní pojišťovnu zdarma. Aha, psi nechodí do školy, do kroužku a nemusí se s nimi být na rodičovské dovolené. A váš názor je jaký?

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

veronika2*
hodnocení

0x

My s přítelem máme zatím taky pejska..myslím, že je dobré si nejdřív vyzkoušet společnou starost aspon takto. A pejsek se vejde ralativně kamkoli..ale dítě je na celý život. Nejdříve je potřeba mu umožnit pořádné zázemí kde může vyrůstat.. a pro dnešní mladé páry jak říkáte, není vlastní bydlení zrovna jednoduchá záležitost...a srovnávat náklady na psa a na dítě? to není zrovna realistický pohled

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, myslím, že pejsek je dobrá příprava na péči o dítě a mladí mají touhu pečovat.

Jenom to dítě zatím nechtějí z různých důvodů. Ono také dítě je potom "na furt" a špatně se dělí, resp. pejsek se snad lépe umístí, když vztah skončí. Pokud zatím dítě nechtějí, tak je to s tím pejskem asi lepší varianta, než se přít o zplozené dítě. Také věk prvorodiček se prodlužuje, tak to doženou později. A mít děti není ani povinnost. Zdravím!

doplněno 11.11.15 20:11:

eulalie - on je asi rozdíl mezi nácvikem péče o živého tvora a nácvikem vztahu. Rozvod je pouze následek svatby, resp. svatba je příčinou rozvodu . Zkrátka, kde není svatba, tam není rozvod. Jinak bych to opravdu ponechal na každém, zda chce mít dítě nebo ne.

hodnocení

0x

Já si myslím, že je úplně v pořádku a velmi zodpovědné, když si mladí lidé nejprve vyzkouší společnou péči o psa, než aby si hned pořídili dítě...

eulalie*
hodnocení

No, děkuji vám všem za odpovědi. A proč je prosím tak moc rozvodů a rozchodů, když si ti mladí všechno natrénují dopředu? Že by to až tak nefungovalo?

doplněno 11.11.15 20:33:

Bene, mně jen zajímalo, proč mladým není líto dát peníze za psa, ale peníze na dítě se jim zdají být až příliš vysoké... Pořízení psa s PP - až dvacet a více tisíc. Krmivo - měsíčně - jen si to spočítejte, jak jsou některé kvalitní granule opravdu drahé. Pak se třeba zadaří, že má pes nějakou vadu, řekněme kyčlí, a šupky hupky na operaci za bratru dalších 20 tisíc. Moderní obleček pro psa pořídíte i za cenu přes tisíc Kč. Jojo, hned z něho nevyroste jako dítě, to ano. Každoroční očkování. A tak bych mohla pokračovat.

Jinak - mně je to celkem jedno, ať si má kdo dětí, kolik chce, případně nechce. Mně šlo o ten "princip":)

Proč je tak moc rozchodů a rozvodů?

Protože dnešní mladá generace není schopná a hlavně ochotná řešit krize a má problémy s tolerancí.

Než trochu ustoupit z vlastních nároků a snažit se krizi vyřešit tak, aby byli spokojení oba, je jednodušší od problému utéct.

Krom toho se kdysi na rozvedené dívalo skrz prsty, byli svým způsobem na okraji společnosti. Rodina byla základ státu. Dnes je rozvedený kde kdo a stalo se to prakticky "normou".

stonek*
hodnocení

0x

Deti jsou nakladne, ale nemyslim si, ze je to hlavni duvod, socialne slabsi mivaji v prumeru vice deti. Je to spis o pohodlnosti a nezavislosti.

slzicka*
hodnocení

0x

Já to také považuji za velice rozumné a zodpovědné, jsem ráda, že doba kdy bylo běžné mít první dítě do dvaceti je pryč.

Chválím jejich rozhodnutí, nejprve vystudovat, něco odpracovat, procestovat svět, zařídit si vlastní bydlení a při tom všem pečovat o zvířátko a když toto všechno zvládnou, tak si do té jistoty pořídit mimčo. Dnes není problém mít první dítě daleko po třicítce, dnes je problém to vlastní bydlení. A já je znova chválím za zodpovědnost:)

lidus*
hodnocení

0x

Eulálie, ti co si myslí, že něco natrénují se mýlí. Měla jsem dítě ještě mi nebylo 20 a nikdy jsem nelitovala, dcera má děti dvě a díky událostem je na ně sama, nevyměnila by ty holky za nic na světě. Mám psy a musím dnes říct i kočky ráda ale ani jeden dítě nenahradí a peněz stojí spoustu. Vždycky se pohádám s neteří, je ji 34 let, dělá karieru a objíždí svět, na děti prý má dost času.

eulalie*
hodnocení

Liduš, no právě. Nikdo nikdy nenatrénuje nic dopředu, ani to společné bydlení, ani nic jiného. Vždy jde o sázku do loterie. A kdo si myslí, že na psovi natrénuje péči o dítě...no nevím, nevím. Jinak má otázka spíše byla myšlena takto, že lidi si stěžují, jak je na děti vše drahé, jak není možno je mít, kolik to stojí peněz... Jenže ani pes není v dnešní době levnou záležitostí, ale investice do psa je pravděpodobně zajímavější než do dětí.

hodnocení

0x

Můj názor je ten, že spousta lidí není schopných se trošku obětovat (vychovávat, vstávat v noci atd.), něčeho se vzdát (financí, svobody, času atd.), dítěti se věnovat.

Pes: 3x denně na 10 minut ven, párkrát hodit hračku, pomuchlat. Perete pelíšek jednou za týden-měsíc, čistíte ťapky, dáte misku se žrádlem.

Dítě: od 6 do 21 se nezastavíte. Perete pračku denně (poblité, zakaděné...), myjete za hysterického řevu a u jídla posloucháte cavyky, že to a to nebude.

Částečně se nedivím, že se do toho lidem nechce, je to úvazek na dvacet let. Takže přání nemít děti respektuji. S čím nesouhlasím, je jedno dítě z pohodlnosti.

eulalie*
hodnocení

Naufrago, v tomto máte hodně pravdu.

kubaa
hodnocení

0x
Je to prirozene. Kdyz nejsou penize, nejsou i deti. A protoze patrime k nejchudsim narodum na svete, vetsina lidi si ani nemuze poridit dite. Meli bychom si vzit priklad z Afriky nebo Asie. Tam jsou vsichni bohati a proto muzou uzivit i deset deti. A protoze s takovym prirustkem obyvatelstva se tam uz nemuzou vejit, cestuji k nam do Evropy, aby nam pomohli vylepsit ekonomiku a kulturu a diky tomu udelali z naseho statu bohatou zemi, ve ktere by mohli zit. Proto privitejme nase africke a blizkovychodni bratry a hura k lepsim zitrkum!
doplněno 11.11.15 21:14: Omlouvam se, ze jsem do toho zatahl jiz tolikrat zminenou imigraci, ale chtel jsem jen ironicky poukazat na fakt, ze i lide v mnohem chudsich statech jsou schopni vychovat a uzivit mnohem vice deti a my si stezujeme, ze nejsme schopni uzivit jedno popr. vice deti. Nerikam, ze ty deti z chudych krajin jsou na tom dobre, ale jen chci rict, ze jsme si az moc zvykli na nadstandart ktery oproti lidem z afriky a asie mame a ktery kdyz nebudeme moct doprat nasim detem a rozmazlovat je (to sloveso neberte tak vazne), tak si je ani porizovat nebudeme. Je spravne, ze chceme doprat nasim detem to nejlepsi (a proto si jich neporizujeme tolik), ale to casem muze vest k tomu, ze jako narod vymreme.
doplněno 11.11.15 21:28: Timto karieristickym vychovavanim deti se snizuje porodnost a v populaci vznika mezera, kterou je nutno zaplnit a kterou prave zaplnuji pristehovalci, kterym vlastne davame tu moznost. No a tim pak prave vznika nenavist. Nebranim je, ale fakt je fakt a to si musime uvedomit. Proto prosim vice soulozte a plodte vice deti :)
jofa*

Omlouvat se nemusíte a před spaním jsem se pěkně zasmál. A ještě tomu, jak někteří trénují výchovu dítěte na psovi. No potěš Pánbůh.

pt®
hodnocení

0x

Děti jsou dar, já miluju naše vnoučátka, ty děti mají stále náladu, všimli jste si? Mně je v jejich přítomnosti dobře, jsou kreativní a pro všechno se nadchnou, ráda bych, aby měly na dětství pěkné vzpomínky a tím pádem i na mně, jako na babičku, ale i na dědu.

Raději psa než dítě
eulalie*
hodnocení

Pt, nádhera. Fakt. Obrázek mě dojal. :)

pt®

"eulalie", jsem ráda, že se Vám obrázek a citát líbí. - pt

dylin
hodnocení

0x

Trénovat péči o dítě na psovi? To je nějaká bejkárna ne?

Já si taky myslim že trénovat na psech neni dobrej nápad dyt pes je závazek na léta a kdyż pak do toho přijde mimino tak to ty mlady prostě oboje nezvlàdaj,a co pak se psem?
Sou to akoràt velký starosti a to i finanční
rv*
Lepší je trénovat se na rybičkách. Ty se snáze spláchnou do záchodu když neposlouchají
stonek*

To je pravda, nedovedu si predstavit splachovat psa, leda po kouskach.

lucie*
hodnocení

0x

rozhodně souhlas s naufrago .Ten pes není trenink na dítě,ale je to varianta jak mít něco společného a nemít tolik práce.Dnes si prostě lidé to dětství a mladý život prodlužují co nejdéle.Děti jsou závazek a starosti,to dnes nikdo v mladém věku nechce.No a hlavně dnes vztahy nevydrží dlouho jako dřív,lidé ve vztahu vyčkávají,protže neví jestli našli toho pravého a se psem se odchází jednodušeji jak s dětma.Nevím jak se psy,ale smutné je to s kočkama.Většinou když ženy zjistí,že jsou těhotné jdou kočky na druhou kolej nebo je rovnou vykopnou ven.Je to hnus a takovým nepřeju nic pěkného,protože když si pořídíme zvířátko musíme počítat,že s námi bude "v dobrém i ve zlém."

hodnocení

0x

Já si myslím, asi úplně špatně, že ženy všech generací přede mnou a nejspíš i jedna generace za mnou, k dítěti přišly více méně náhodou.. Prostě se stalo, utřelo se, přihodilo, on si měl raději koupit ventky(rybářské pruty), když to neumí. Prezervativ, olačka, šprcka, guma?! Fuj! Mohla za to antikoncepce. Nebyla a pak byla nekvalitní, ženy se jí raději vyhýbaly. *hej*Kdopak ví, kdy bychom měly my děti, kdyby existovala kvalitní antikoncepce a my se měly volbu. Když se ohlédnu, do jakého finančního dobrodružství jsem přivedla ve svých 22 letech, první dítě, pak se nestačím divit. Ve společné ubytovně, naprosto bez úspor, bez zkušeností, bez materiálního zabezpečení, s manželovou studentskou půjčkou 6.600kčs a závodním stipendiem 600kčs. Je pravdou, že to tak měli všichni. Příliš jsme k životu nepotřebovali. Z dnešního pohledu méně, než minimum. Více méně jsme se naučili přežít my, naše děti, naše rodina. A právě ta snaha o přežití rodiny nás stmelila, držela pohromadě. Společná snaha, práce, boj o přežití. Jen si vzpomeňte, starší generace, s čím jste do manželství vstupovali. Udělali byste to dnes?

an*
hodnocení

0x

Domnívám se, že hodně mladých, kteří si pořizují psa místo dítěte, nemá ještě představu jaké starosti a kolik výdajů je čeká. Pes se bohužel stal módní záležitostí. Všechny potřeby pro psa jsou předražené, stejně jako ty pro děti. A to nemluvím o cenách u veterinářů, kteří na té módě nestoudně vydělávají. Jsou i tací, kteří si své budoucí pacienty sami vyrábí.

Někteří lidé si svojí zodpovědnost k tomu zvířeti, které k sobě připoutali vůbec neuvědomují. A když později přibude to dítě, lepším případě se objeví další inzerát typu: "Z rodinných důvodů daruji psa." K těm horším případům se raději nebudu vyjadřovat.

Naučit se starat o dítě na zvířeti ... to prostě nejde... je to jen výmluva, nebo neznalost.

Dnešní ženy většinou plánují rodinu až po třicítce, chtějí napřed peníze, zázemí. Bohužel se také velmi často stává, že když už to dítě chtějí, je pozdě, nejde to. Příbývá umělých oplodnění i bezdětných párů.

hodnocení

0x

Děti jsou každopádně starost. (i radost samozřejmě). Dítě je finanční zítěž pro rodinu, a hlavně totálně překopanej život. Musíte se dítěti věnovat s maximální péčí, učit ho nové věci, hlídat, nneustále napomínat, vytvářet mu program atd atd. Takže člověk může zapomenout absolutně na svoje koníčky a zábavy. Tedy než dítě doroste do věku, kdy začne být samostatné. Máme s manželkou dvě děti 2 a 3 roky, takže vím o čem mluvím. Někdy je to očistec a člověk se nehne z domu. Takže veškeré kamarádíčkování s přáteli - konec. Chození na plesy, zábavy - konec (pokud babičky zrovna nepohlídají) a takhle bych mohl mluvit dál a dál, ale to když za vámi žvatlající dítě přijde a pohladí vás, nebo vám dá pusu je kompenzace za všechna výše zmíněná negativa.

Prostě dneska mladí mají nastaven určitý životní komfort a nechtějí v tom nic měnit. To je celé.

72mona3*
hodnocení

0x

Neznám nikoho, kdo by si pořídil psa jako nácvik na dítě. Většinou už jeden z budoucího páru psa má, a ten se stane jejich společným, až když spolu jsou oficiálně. Nebo si prostě pořídí psa právě proto, že chtějí psa. Nebo kočku. Nebo leguána. Mona

buss
hodnocení

0x

Neřešil bych to, je to jejich problém, jejich rozhodnutí a proč do toho někomu mluvit? Jako o tom muži že nemá řidičák, já nemám pilotní průkaz ...

eulalie*
hodnocení

Bussi, vy nemáte pilotní průkaz? Jak je to možné? Co když narazíte na ženštinu, které se to bude zdát podezřelé?

buss

No stydím se. Odpluji, mám papíry na loď. Ale řidičák nemám jen na autobus. Ale jinak, když to ve Svazarmu bylo zadarmiko, téměř, tak prý co s mým věkem, pak už tvrdě létání placené a nikdo nechce přidat. Tak jsem rezignoval, měl jsaem být aktivnější.

eulalie*
hodnocení

Máte papíry na loď? Ach, to jste šťastný muž, Bussi. Ještě přikoupit nějakou tu jachtu a všechny s obyčejným průkazem typu B a X6 v garáži strčíte do kapsy. Jojo. Řekla bych, že se nejedno srdce nezadané zlatokopky zatetelilo blahem a už se vidí na jachtě někde v Karibiku. *smich*

hodnocení

0x

Nějaké názory zde již zazněly, já přidám ještě další možnost. Uvědomte si, že 20-25 % párů je neplodných. To máte skoro každý čtvrtý pár. Domnívám se, že pro mnohé z nich je to v podstatě "náhrada" péče o dítě - starají se o společně o jiného živého tvora. Na druhou stranu - takoví by asi o neprohlásili, že dítě je pro ně finanční zátěží. Nebo to možná naopak řeknou právě proto, abyste po tom dále nepátrali a měli od vás pokoj (pochopitelně teď nemám na mysli konkrétně přímo vaši osobu, mluvím obecně). Někteří jedinci mají "úžasnou" schopnost se v takových věcech opakovaně šťourat. Pár udělá raději ze sebe sobce, než aby vás nechali vrtat se v živé ráně - pro mnohé je tento problém velmi citlivá záležitost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]