Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízdní kolo jako dárek k Vánocím

Od: jana01 odpovědí: 5 změna:

Mám dotaz,koupila jsem dceři k vánocům jízdní kolo a prodejce mi nepotvrdil záručák,tvrdil že se to tak dělá,že máme přijet za dva měsíce a že ho potvrdí,,je to normální?Docela mi to vadí

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Máte účet nebo fakturu? V tom je jistota. Hodně věcí nemá razítko na záručním listě, ale platí účet nebo faktura.

buss
hodnocení

0x

A máte paragon, tedy pokladní doklad, účtenku? To stačí. Ale na požádání má potvrdit.

hodnocení

0x

Ze zákona platí záruční doba i bez potvrzení. Důležité je datum prodeje.Dnes se toto potvrzení záručáku, až po určitém odzkoušení výrobku, praktikuje více méně všude, hlavně v obchodech, kde vám zboží nemohou, či nechtějí předvést a před vámi vyzkoušet.Dávají tím prostor, na vyzkoušení vámi. Dcera si před měsícem koupila také kolo,nabídli ji po odjetí cca 160km garanční prohlídku a teprve po této prohlídce ji záruční list potvrdili.Tož tak.Hezký večer*slunce*

kolista
hodnocení

0x

Pokud není potvrzený záručák podmínkou pro uznání záruky nad rámec zákona (např. záruka na rám 10 let), tak je to zbytečnost.

Pokud vám to vadí, tak stačilo bez potvrzení záručáku nekoupit. Z jeho strany to je způsob jak vás dostat na garančku, na které kolo seřídí - díly si zajetím sednou a vůle je třeba doladit. Tím si ohlídá správné seřízení kola = stará se o vaše kolo a tím šetří svůj čas kvůli reklamacím.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. U nás v Elektře tohle nabízí taky. Bez problémů to potvrdí až po nějakém tom použití. Hodně asi dělá i spřátelenost stran.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]