Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ulovit pstruhy rukou

Od: thor odpovědí: 18 změna:

Umíte chytat pstruhy do ruky v potoce?Naši dědkové to uměli skvěle.Jak to dělali?

Ty ryby se nedají do ruky chytit.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikdo*
hodnocení

0x

Ale dají. Chytit pod kamenem do ruky. Ohnout. A vyhodit na břeh. Nic to není. Chce to jen trochu cviku.

thor

Já si myslím,že to tak jednoduché není.Ti jsou hbití, že na ně nemáme.Dědkum se ale ani nehli a tak je drapli .

Je tam nějaký fígl.Jak to Ti dědkové dělali?

nikdo*

thor: když říkám, že na tom nic není, tak na tom nic není. A že se jim ani nehli je totální blbost. Ryba nereaguje na teplo, ale na pohyb. A jestli to neumíte, tak Vaše mudrování tady je k prdu. Vlezte si do potoka a naučte se to. Mudrováním u počítače, jak je to těžké, se to nenaučíte. Ale pozor. Dnes na to jsou dost mastné pokuty. Za nás to tak "ostré" nebylo.

thor
hodnocení

Hm.Mám vlastní rybník a potoky.Nic nehrozí.Jenom trénovat.

nikdo*

Tak trénuj, trénuj, ať to umíš jako my staříci.

hodnocení

0x

Jak píše nikdo@. Pod břehem, nebo kamenem najít vchod a východ. Z každé strany strčit ruku, rybu dobře chytit a hodit hned na břeh. Leta praxe z dětství...

thor
hodnocení

0x

No ,ale oni je chytali normálně v potoce volně.Drželi jako beránci.Mě zdrhaj.

Bude tam nějakej fígl.

ladinpraha*

Fígl? No jasně, měli šikovnější ruce a byli trpělivější. Nebo myslíš, že je lovili v neckách? I štika se dala chytit rukou nebo na ohnutý špendlík. Běžně se chytalo do pytle. Úhoři na rouru od kamen, raci na kus klacku. U nás legendární štika, 120cm, kterou žádný rybář na prut nedostal, byla ulovena vidlemi. *smich*

thor
hodnocení

0x

HA,HA.Hele, volal jsem jednomu starymu Pardovi.Víš co mi řekl.

Musíš mít vychlazenou ruku ve vodě,i nohy.Jsou citliví na teplo.

Pak držej a čapneš je.To je gól.Nejsou blbí.Dokonce mi řekl jak

se chytaj Vrány do kornoutu.Neskutečný.

mopet*
hodnocení

0x
No mě učili zlehka pošimrat na břiše a pstruh ztuhne. Pak jde lehce chytit, ale chce to cvik.
thor

No jo,ale on tu teplejší ruku mrcha cítí a zdrhne.Tak asi prý vychladit a hurá na to.

Ti jsou mazaný.A´t si to každý zkusí jak jsou mrštní.

hodnocení

0x

To umel muj tata,on v potoce v kratasech,ja drzela smira-ale to bylo pred 50 lety...,hezka vzpominka.

thor

No právě.Pstruzi byli všude ,kde bylo čisto.Chtělo to rukou a naučit se to.Počítač by nikomu nepomohl.

Holt to byla nezdegenerovaná doba.Muselo se to prostě umět.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj.

Všechno špatně. Ryby se chytají omráčením elektrickým napětím. To si ebonitovou tyčí nabiješ obě ruce a potom jimi omráčíš rybu dotykem. Jak jednoduché. Rybáři na to měli elektrocentrálu a hodně dlouhej drát.

sebod*

humbucker. Vidíš to. A my jsme nikdy nic netřeli *smich*. Stálo se třeba půl hodiny v potoce (přitom Ti asi klesla ta teplota a byl jsi zmzlý tak, že ses ani nepohnul). Pstruzi po chvíli připlavali, tys měl ruku pod vodou a čekal, až se pod ní pstruh dostane. Pak jsi musel rychle uchopit a vyhodit na břeh. Pochopitelně jsi kolikrát měl rybu v ruce, ale ona vyklouzla. štiky se zase chytaly tak, žes měl z drátu oko. Štiku, která se vyhřívala u břehu, jsi opatrně nasunul do oka a rychle vymrštil na břeh... Krásný časy...

thor
hodnocení

Správně.Krásné časy.Plno ryb a žádnej bordel.Na elektriku a granátem se chytalo za války a v Rusku.Fuj.

Jenom nevim jak se chytali Ti úhoři do roury od kamen.

sebod*

Ta se musela dát do kořenů stromů pod vodou v místech, kam se úhoři schovávali. Oni tam vlezli a pak už to zase muselo být ráz na ráz *smich*

thor
hodnocení

Aha.Asi by vítězství bylo dáno vyšší inteligencí.Prostě do roury vlezou a potom jenom

čuměj na břehu.Roura je prostě vymyšlená.*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]