Nejste přihlášen/a.
Podpořili by jste finančně úhradou nákladů na podnájem bytu svého dospělého potomka, který studuje VŠ ve stejném městě jako bydlí jeho rodina s tím, že chce bydlet samostnatně?
Tož, to je těžká otázka. Mladý chce být samostatný, ale aby to někdo zaplatil? Asi bych se zachovala podle toho, jestli bych vůbec mohla ty peníze dát a také jestli se mladý snaží něco vydělat sám. Kdybych viděla snahu po samostatnosti ve všech ohledech. Ale jestli bych jeho samostatnost měla celou financovat, to bych se hooodně rozmyslela. Já osobně, bych ani na to neměla. Mladá, když studovala, učila a masírovala a o prázdninách brigády brala. Vydělávala, ildyž jsme bydlely spolu. A když začala pracovat a odstěhovala se do svého, při práci si všechny tyhle činnosti nechala.
Podpořila bych ho penězi, které by ode mě dostal, i kdyby bydlel doma. Možná trošku navíc: jídlo, které doma nesní, energie, které nespotřebuje. V podstatě bych mohla spočítat veškeré výdaje, které s ním mám teď - když bydlí doma - a dát mu je a dál ať si poradí sám. Ale zajistit mu (finančně) všechno, to asi ne. To by byla medvědí služba.
Zapomněli jsme, z jakého důvodu se mladý chce odstěhovat. Buď chce být samostaný, za něčí peníze a užívat si svobody a lumpačit nebo se doma něco změnilo natolik, že tam nemůže žít. Třeba se rodiče rozešli nebo rozcházejí, přibyl nový strejda, přibylo mimino, malý byt s velkým počtem obyvatel a nemožnosti úniku,. . . Nevíme.
Kdybych měla přebytečných několik tisíc měsíčně, tak bych s nějakými náklady pomohla, samozřejmě v mezích a za podmínky, že si potomek bude vydělávat na brigádě, aby toho jen nezneužíval. V opačném případě bych spíše než bydlení podporovala aktivity spojené se školou jako například nákup skript nebo jízdné apod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.