Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízda MHD-smradlaví lidé

Od: jiri23 odpovědí: 38 změna:

Ahoj,

poradil by mi někdo, jak dennodeně vydržet v mhd se "smradlavými" lidmi? Denně musím jezdit 20 minut do školy a zpět přes celé město a je to k nevydržení. Vždycky to tam smrdí, znáte to, takový typ nemytého chlapa s knírem, co smrdí močí a popelnicí.*ee* Je to hrůza tohle. A samozřejmě je řidič nevyhodí. Ani si nemůžu popojít dál, protože je vůz tak narvaný, že se nelze hnout. Závidím lidem, co si v klídku jedou autem, nečuchají žádný smrad a nemačkají se jak sardinky. Někdy se za sebe stydím, jsem snad něco méně jen proto, že nemám na auto a tak si nezasloužím cestovat důstojně? Za ty prachy 1300 měsíčně. (Jo a je to v Plzni)*bzum*

Na auto nemám, škoda...

Dík za tipy, jak to přežít.

38 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Vážený tazateli, i ten smradlavý chlap je platící zákazník... Takže jediná rada pro vás - choďte do školy pěšky. Akorát se cestou asi taky zapotíte, když třebas vstanete pozdě a budete utíkat, takže v konečném důsledku budete smrdět stejně jako ten váš spolucestující z MHD.

jiri23
hodnocení

Jen ty "smraďochy" nebraňte, to není slušný člověk, co se omylem zapotí, ale to jsou lidi, co o sebe nikdy nedbají a je jim to úplně jedno, že obtěžujou ostatní. A jako naschvál jedou celou trasu a nevystoupí a nevystoupí.

Nemyslete si, jednou to přejdu, to je jasné, jsme lidi, ale když to čucháte denně celou cestu tak by Vám to taky vadilo.

uska*
hodnocení

0x

Proč nejezdíte na kole? Co ujede MHD za 20 minut, to ujedete za půl hoďky v pohodě na kole.

jiri23
hodnocení

Rád bych, ale dojíždím ještě busem 20 km z domova do tohoto města

culdabulda1*
hodnocení

0x

- zkus to řešit přímo na ředitelství MHD - třeba Ti dají slevu.

jiri23
hodnocení

Asi mhd nejezdíte, jinak byste si z toho nedělal/a srandu :(

hodnocení

0x

Mladý muži, jak já vám rozumím...jezdím denně do práce hodinu. Každý druhý den se mi v šalině po ránu zvedá žaludek.

A jak to řeším? Pokud nejde odejít na druhý konec, mám v kapse navoněný kapesníček a strčím si ho pod nos. Ale daleko víc mi vadí cestující v týden nepraných montérkách ještě zakydaný od malty, který se pohodlně usadí na sedadlo. A pak si po takovým čuňasovi sednete ve světlé bundě.

paw*
Bohuzel smrad a neprane monterky od malty jsou jednim ze znaku pracujici tridy, kters tuto spolecnost zivi. Nadavejte na politik, ze tu mame montovny a ne jenom kosmeticke salony.

Tak pardon, řezník taky nesedá na sedadlo v rondonu od krve. Každý slušný člověk se převleče !

hodnocení

0x

Autem

Choď pěšky nebo si ráno čichni čpavku. To Ti tak provětrá sliznici, že toho chlapa neucítíš ani kdybys měl jeho trenky v nosní dírce... *smich*

jiri23
hodnocení

Zřejmě jezdíte v klídku autem, že?

Autem

OK, asi je vám už jasné, že s problémem s MHD asi moc neuděláte. Budete tedy muset udělat něco s tím autem.

hodnocení

0x

Ve filmech si kriminalisti kvůli mrtvolnému pachu mažou pod nos mentolovou mast (naši místní policajti to dávaj bez ní). Když to přerazí pár týdnů starou mrtvolu, tak nějakej nemytej chlap v přípravce nemůže bejt problém.

kejvak
hodnocení

0x

Vaše starosti bych chtěl mít...lidé jsou nemocní... jako např. Karel Gott, a Vy tady řešíte takové kraviny...

jiri23
hodnocení

Ano, proto jsem taky otázku dal do Volné diskuze.

Zdraví si vážím a též K.Gottovi přeji co nejrychlejší uzdravení

dam®

Jen ti, jenž v práci nemohou použít sprchu absolutně tuší jak jsou na obtíž vůči okolí. Jak moc bych chtěl napsat velkými písmeny "penis" lidověji tazateli jenž absolutně netuší co si sám zažije po absolutoriu a stane se jedním ve frontě.

zwiki*

kejvak- co do toho pletete Karla Gotta?

kejvak

To byl příklad, že lidé mají vážné starosti a tady se řeší kraviny , smrad v MHD nikoho nezabije .

majsterjoe*

Mně vadí kolikrát více ten smrat, než jak je na to pan Gott.

culdabulda1*

- tak se to nedá brát - zrovna v tu minutu, kdy se tady plká, řeší kraviny, kdy jste šťastný, či prožíváte extázi - někdo na světě krutě a v bolestech umírá ... - a až budete umírat Vy - jiný se bude smát ..

pohanka*
hodnocení

0x

Pokud se jedná o bezdomovce, který se jenom veze a hřeje, tak to je problém asi v mnoha městech a MHD. Pokuste se vytipovat, jestli jezdí v první soupravě, přímo u řidiče, abyste byl od něj co nejdál. Většinou jezdí v druhé soupravě. Minulý týden v Praze - tramvaj narvaná v zadní půlce a první půlka skoro prázdná i sedadla, ale to byl puch nemytého člověka, který v nose cítíte ještě druhý den.

Zkouška odvahy? Polít bundu, tak aby to nezpozoroval, takového člověka trochou parfému, který doma v poličce již dosloužil a zmizet. *haha* A jinak, většinou takoví lidé jezdí v Praze bez placení.

culdabulda1*

- pokud se týká smradlavých bezdomovců - dovolím si rýpnout - to by za komoušů nebylo ...!

doplněno 10.11.15 14:21:

pt-

Pavlínko - kdepak by všichni voněli - jenom nebyli bezdomovci, jak je známe dnes !

an*
10.11.15 09:52

*palec*

pt®

"culdo",: "dovolím si rýpnout - to by za komoušů nebylo ...!

...kdepak, to všichni jenom voněli, jak jinak...:-D

MHD

To je zajímavý postřeh. Tenkrát, to už je kolik let, jak to letí? Tenkrát panoval názor, že chlap má vonět potem, kouřem a koňmi. Nebo taky prací. Kdo byl "navoňaný", ten byl "buzerant a teplouš". Omlouvám se za výrazy, ale tak to bylo. Pitralon byl na neděli nebo když se šlo na ples. :-D Když jsem tátovi koupila Denim, tak byl na omdlení. Ale několikrát ho někdo pochválil a on se začal denně holit a přetřel si pusu Denimem. Mám pocit, že si i trošku narovnal.

hodnocení

0x

MHD

To, co popisuješ, známe všichni. A všichni víme, že nic neuděláme, nic nezmůžeme. Když je člověk hodně smradlavý, přesednu si, posunu se od něho co nejdál. Jednou se mi stalo, že jsem vystoupila a měla co dělat, abych se nepozvracela. Ten puch co ten tvor vydával byl nějak víc než moc. Schválně píšu tvor, protože "člověk", to prý zní hrdě. ;) Třeba s nějakým nápadem příjde někdo, kdo si myslí, že bezdomovcům by se mělo pomáhat. *hej*

majsterjoe*
hodnocení

0x

Ale jistě. Známe to všichni co jedou MHD. Na výběr máš.

1.upozorníš hlasitě daného člověka že je ti jeho zápach nepříjemný

2.upozorníš řidiče, že ve vozidle je osoba která porušuje přepravní podmínky obtěžováním zápachem a znečištěným oděvem

3.přestoupíš do jiného vozu, do jiné části

4. vystoupíš a počkáš na další spoj.

Jestli zažiju smradlavého člověka tak 2-3x za rok. i to je moc. A to jezdím denně.

hodnocení

0x
Jo MHD (neboli socka) - v nasem meste si nesednete (furt plno a milion starych do kaufu a globu na akce) smrad v lete i v zime. Jezdi furt zpozden a je o dost pomalejsi nez auto. Takze je to samozrejme drazsi ale jezdim autem. Jedina nevyhoda , ze si nikde nedate pivko :)

an*
hodnocení

0x

A kdo v tom MHD nejvíc smrdí? Určitě je to bezdomovec, nebo starý člověk.

Ten bezdomovec se nemá kde osprchovat. Pochybuji že ho někdo z vás, kteří tady odsuzujete pustí do své koupelny. A ten důchodce možná žije z důchodu kolem 6000,- Kč a musí tedy šetřit i za vodu, jinak by nepřežil. Deodorant by ho stál nejméně stejně jako dva bochníky chleba.

Tohle ale těžko pochopí někdo s příjmem 20tis, nebo student, za kterého platí náklady na bydlení rodiče.

doplněno 10.11.15 15:52:

Babkazov, není za co se omlouvat. Ráda se poučím, asi mám štěstí, protože zatím žádné smradlavé dědky neznám. :-D

MHD

An, omlouvám se, ale musím vám oponovat. Ty staré lidi vidíte špatně. Sama mám roky a pohybuji se mezi vrstevníky. Ženy, které žijí samy a z menších důchodů, nesmrdí nikdy. Ale mužští, to je jiná. Mluvím o městě, kde teče teplá voda a v každém bytě pračka je. Mužským ani nepříjde, že to, co mají na sobě, by měli hodit do pračky. Vždyť to není špinavé, protože se přece nezašpinili. Neperou, nevětrají skříně, ze sebe poskládají a zavřou do skříně, nekoupou se. Je to smutné, ale je to tak. :( Dokonce, čistý, ale smradlavý pán mě poučil: Častá pírka, včasná dírka. *zed*

doplněno 10.11.15 15:57:

:-D An ;)

doplněno 10.11.15 16:30:

Mamko Lucie, ale no tak! ;) Jak může mladá žena smrdět? To mi povězte! Je rozdíl mezi osobitou vůní člověka a nemytého, nepraného.

"Jolana, strašně ti smrdí p+ča." "Aranka ďakujem za upozornění, buděm robiť menšie kroky." *smich*

lucie*

an pěkně napsáno*palec*přesně tak to je a ještě přidám,že těhotná a ještě několik měsíců poté taky smrdím*hi*no asi hormony,taky mě to zaskočilo a i když jsem odpůrce deodorantů,tak jsem jej používala,sprchovala a nepomohlo nic.Prostě to někdy neovlivníme,ale pokud někdo smrdí po cigárech,tak to je fakt hnus a vždycky si odsednu.

doplněno 10.11.15 20:02:

babkazov no fákt,nikdy jsem se ani v podpaží nepotila v jednom tričku v práci i 16hod a nic a najednou taková změna.Už to pomalu ustupuje,takže asi fakt hormony.Bez dobré vůně bych nevyšla,to je pravda.Make-up a parfém do vlasů musí být když jdu ven,ale celé těhotenství i poté nemůžu nosit ven jinou než černou,protože potím v podpaží šílené"koláče". Kamarádka má stejný problém ,ale ta to má od štítné žlázy.Takže jsem ohleduplná k ostatním,protože mě to taky náhle zaskočilo,ale ke kuřákům ne.Ti mi smrdí i když na mě mluví.

kangaroo*
hodnocení

0x

Každá situace má řešení.

Jdi na brigádu a kup si pojízdnou plečku pro studenty a ber tlupu lidí na zaplacení cesty.

Nemáš na auto, tak si zajistit odvoz autem ve skupině.

Kup si kolo nebo motorku.

Najdi si ubytování či internát v místě

...

...

hodnocení

0x

Jak autem, tak mhd

jiri23, proboha, smradlavci snad nejezdí v každém spoji MHD! To by jsme byli národ smradlavců :-Da nebo,že by bylo v Plzni tolik bezdomovců? Stačí přece vystoupit a jet jiným spojem.Jinak se musíte smířit s tím, že v narvaném autobuse či tramvaji...bohužel nějaké pachy ucítíte. Jak už vám bylo poraděno, nejjednodušší je nosit sebou navlhčený ubrousek s příjemnou vůní.*jasne*

jiri23
hodnocení

Bohužel jsou bezdomovci v Plzni na každém rohu, a ještě má město tu drzost honosit se titulem evropské hlavní město kultury

Autem

U bezdomovce by mi to ani tak nevadilo, protože je to bezdomovec. Ale u člověka, který je v obleku je to opravdu na blití. To není o tom, že se zapotil při běhu na autobus, to je o tom, že je to prase domácí, který přijde jeden den z práce, svlékne se a druhý den si vezme znova tu samou košili, spodní prádlo (pokud si ho vůbec na noc svlíkne) a další den zase ... "vždyť ještě není špinavé". Přesně vím, o čem mluvíte. Městskou dopravou nejezdím, ale stačí mi supermarket. Jdu a najednou se kolem přežene SMRAD. Někdy i žena - ještě lepší lahůdka, ale je pravda, že chapi smrdí víc. Je to smrad ne jednou spocenýho těla (to nesmrdí, protože se pot ještě nerozkládá) ale je to smrad nemytých lidí. Mám už skoro šest křížků, ale bohužel musím říct, že smrdí někdy i mladí, většinou ale staří. To že se člověk potí je normální věc, ale taky by mělo být normální se každodenně sprchovat a je-li horko, tak třeba i třikrát denně. Po sprše si vzít vždy čisté prádlo. Alespoň já to tak dělám, používám parfémy a nesmrdím.

Jak autem, tak mhd

Dobrý večer, opičák, nic ve zlém, ale co když ten váš parfém někomu smrdí? *smich*

Autem

tak má smůlu, jako ji mám já, když musím cítit několik dnů nemytý lidi.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Jak tu už někdo napsal, smrdět můžou i zanedbaní staří chlapi. Dcerka dělá v lékárně a říkala, že tam k nim občas příjde nějaký starý chlap a je nepříjemně cítit močí. Tak mi proto zavolala, abych to měl pod kontrolou. Nejsem už nejmladší, ale zatím to pod tou kontrolou mám. Taky jsem si mezi lidmi tohodle všimnul. Je to nepříjemné.

A nejhorší je, když takovou tou zatuchlinou a cigárama jsou cítit malé děti ve škole. Za to zase můžou jejich bezohlední rodiče.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]