Nejste přihlášen/a.
Lidl
Ne protože ho mám z "ruky". Nejhorší řetězec podle jakého kriteria? Každý může mít +,-. Und you?
Také chodím do Alberta, ale chytá mě nerv, když vybírám cibuli I. jakosti a z 90% je ta cibule omlácená, měkká, nahnilá...V tu chvíli si říkám: Jak by vypadala třeba II. Jakost. Není problém si z Alberta přinést v akci koupená kuřecí prsa - smradlavá...Vepřové koleno: smradlavé... Na obranu tohoto obchodu musím říci, že vždy - protože už jim nevěřím a bydlím blízko zboží rozbalím a zkontroluji. Pokud to smrdí, okamžitě se tam vrátím a reklamuju. Na otazku u reklamačního oddělení: Co si přejete? Jsem vyndal kuřecí prsa v akci, rozbalená, před 1/2 hodinou koupená jsem odpověděl otázkou: Dáte si je? Ani si nečichla blíže, protože ten odér se šířil kolem mně velmi intenzivně.
Ale k otázce: Lidl považuji za jeden z obchodů s nejkvalitnějším potravinářským zbožím prodávaným v této republice, která se prostřednictvím svých kontrolorů chová netečně k výše uvedenému Albertu...konkrétně Průhonice, Globusu a dalším. Lidl u mně v kvalitě jednoznačně vede. Jen mě vadí ten systém kas, kdy když si člověk nic nekoupí, nedokáže někde projít nějakou volnou zónou a musí se prodírat v úzké uličce u kasy...To by měli vychytat a byli by 100%
úplným TOPem je Globus, už kvůli vlastnímu pracovávání surovin a výroby potravin. Nicméně Lidl je kvalitně jinde než všechno ostatní, a to nemluvím o přístupu prodavačů. Tesco bylo fajn, ale je to to bylo. Teď je ještě horší než Albert se svým předraženým zbožím a oschlou zeleninou.
Lidl
Globus jsem navštívil párkrát a souhlasím, bohužel nákup v nejbližší pobočce by pro mě znamenalo necelých 200 km cesty. Lidl je z pohledu kvality asi ta nejlepší alternativa. Na druhou stranu v Albertu jsem schopen relativně slušně nakoupit s ohledem na to, že to mám nejblíž od domova. Absolutní katastrofa je pak Penny, kde jsem koupil 4x maso a 3x bylo zkažené ještě týden před datem spotřeby. Někdo nahoře píše, že podobnou zkušenost má z Albertu, to ale nemohu potvrdit, a to tam nakupuji z uvedených důvodů asi nejčastěji.
Pravidelně obrážím tyto:
Kendik - pro neznalé větší sámoška z 80. let - mají tam "normální" výběr běžného zboží (a pěknou zeleninu a ovoce, dost produktů zdravé výživy a na malý krámek slušný výběr) a nemusím v supermarketu trávit hodiny, abych našla kečup. Normální vozík (ne 2 metry dlouhý), normální kasa s normálně protivnou prodavačkou. Ty vozíky jsou super, v supermarketech mi je košík malý a vozík obří.
Billa - je nejblíž a je malá. Hodně lidí tvrdí, že je drahá, což je možné, ale má často slevy a to na zboží, které nakupuji.
Kaufland - když chci strávit v obchodě 2 hodiny. Jako jediný obchod u nás ale mají lupínky, které snídám. Tak tam jednou za měsíc musím.
Lidl - když chci šunku Dulano, mraženou mozarellu nebo levný čistící prostředek. Popř. nějaké ty jejich věci. Mívají dobré ovoce/zeleninu, ale také ne všechny - je to o lidech. Pravidelně bych tam chodila ráda, prodavačky bývají v pohodě, některé zboží kvalitní, ale oni prostě nemají normální sortiment.
Jo a musím na Lidl pět chválu ohledně reklamací. Reklamovala jsem 1,5 roku starou A4 laminovačku, mohli na tom zalaminovat slabý papír a říct, že laminuje v pohodě, ale uznali to a dostala jsem novou A3 laminovačku, protože tamta už nebyla v prodeji. To jsem byla ráda.
V Lidlu nakupuji nejčastěji. Mám to tam nejblíž, vyhovují mi ceny i kvalita. Líbí se mi některé tématické týdny. Že se sortiment nepotravinářského zboží obměňuje, se mi líbí i nelíbí. Je fajn, že se pro nějaké drobnosti nemusí do specializovaných obchodů, ale často bývá v letácích nabízeného zboží málo, takže zejména ve čtvrtek dopoledne bývá v Lidu až moc rušno a zmatek.
Před pár týdny se ve čtrvtek prodávalo dětské oblečení pro děti od mimin až po pubertu. Dětské oblečeni z Lidlu je vyhlášené kvalitou a cenou. Tedy všechny maminy a babičky z celého okolí vyrazily na nákup. Byla jsem tam na žádost dcery a snachy také. Masark... To se mi nelíbí, že nalákají celý národ a pak dodají omezený počet kusů.
Albert
Lidl mám nejradši, myslím, že šel hodně nahoru. Mám ho ale z ruky.
Nechávám si dvakrát měsíčně dovážet (už třetím rokem) nákup z Tesca a jsem maximálně spokojená. Vyberu si na netu zboží v akci, a ještě mám za to body, takže mě vrátí jednou za čtvrt roku peníze ve formě poukázek. Za celé tři roky jsem neměla sebemenší problém s kvalitou dovezeného zboží. Mají velký sortiment - na rozdíl od Rohlíku.cz a Koloniálu.cz. Ty jsou na menší nákupy, a jsou cenově dražší než Tesco. Konečně po 30 letech netahám tašky s nákupem
Existuje takový reklamní, možná nepravdivý...Nevím...slogan: LIDL je levný. Osobně si nemyslím, že co je levné, to je dobré, spíše naopak, ale LIDL si tento odpuzující slogan nechal i přesto, že ten LIDL vůbec v některých případech levný není: viz zboží... masa a ceny udávané velkými písmeny, kdy si hodně lidí řekne: paráda, kilo pstruha stojí tolik a tolik, ale pozor...Dole menšími písmeny je napsáno, že se jedná ne o kilo zboží, ale o 800 gramů zmíněného zboží. Proč tímto způsobem očůravat zákazníky? To je jedna z věcí, které mi u LIDLU vadí. Myslím, že tyto způsoby obchodování vzhledem ke kvalitě prodávaného zboží nemají zapotřebí. Zákazníky si vždy najdou. Ale to samý dělá i ten zatracený Albert. Jinak, ještě je dobrá BILLA, ale zdá se mi trochu drahá.
Možná si protiřečím, ale vše je v kedlubnách (hlavách) zákazníků, jak si nechají kadit na hlavu. Já jsem snad vysvětlil dostatečně, že LIDL měl reklamu: LIDL je levný, ale přitom prodával pstruha, i jiné produkty za dobré ceny, ale pozor! Nebylo to za kilo zboží, ale za 800 gramů. Opakuji, proč očůrávají zákazníky, když to kvalitou prodávaného zboží nemají zapotřebí. Co se Billy týká, je drahá, ale v akcích se tam nechá rozumně nakoupit.
Zásadně nikdy v Lidlu nenakupuji. Od aféry se stromy, které Lidl nechal pokácet, aby bylo dobře vidět na jeho reklamu. Od té doby tam nikdo z naší rodiny nepáchl, protože tohle je pro nás neodpustitelné.
No vidíte a u nás Lidl stromy vysázel, zasponzoroval vybudování kruhového objezdu (jistě - bylo to i v jejich prospěch, aby se k nim lépe zajíždělo, nicméně město to stejně plánovalo a finanční příspěvek od Lidlu umožnil použít městské peníze na něco jiného potřebného), sponzoruje místní mateřskou školku a podobně. Jistě, ta aféra s kácením byla velmi hloupá, ale od té doby už uplynulo dost času, během kterého Lidl své někdejší chyby napravil. Škoda, že tehdejší management neměl koule na to, aby si rychle nasypal popel na hlavu a provedl nápravu dříve.
V Lidlu nakupuju docela minimálně. Vadí mi hodně jejich struktura reklamního letáku, který sice má kolem 30 stran, ale z toho jsou asi jen 5 potraviny. Takový leták žádnej jinej řetězec nemá, těch potravin dávají do akce hrozně málo. Lidl má sice velkou plochu, ale výběr potravin mají žalostej. To radši nemluvím ani o nabídce piva, nebo prostě nabídce celkově vratných obalů, piv vedou jako v nějaké větší větnamské prodejně, co do výběru (to i Penny nebo Norma je na tom líp), teda kromě nárazových akcí, kdy se tam něco koupit dalo a že by nějak podporovali české výrobce...no nevím. Spousta věcí je tam pod jejich etiketou, ale základní značky ne. Jediný, co mě v poslední době potěšilo, byl jejich Retro týden, to se tam opravdu vyplatilo zajet, to mě oslovilo. Jinak si opravdu nedovedu představit, že bych si udělal velkel rodinnej nákup zrovna v Lidlu...do toho mají daleko.
Ano, nakupuji v Lidlu. Doma především proto, že blízko, stejně jako Penny a Billa. Z nich mě vyhovuje právě ten Lidl - po stránce přehlednosti a zejména dobrý personál. A jelikož denně jezdím po republice, nakupuji i jinde v Lidlu, protože vím, kde co najdu a nezdržím se. Ceny a kvalita mě taky vyhovují. Vyhýbám se velkým megakrámům typu Tesco, Globus a pod, protože pro pár rohlíků a minerálku se člověk zatraceně proběhne. Vyhýbám se Bille, je drahá.
Nejvíc nakupuji v Lidlu. Třeba uzeniny má fakt dobré. Taky tu v tom našem mají chlazeného lososa a pstruha, taky čerstvou hlívu ústřičnou, chutnou majonézu Mikádo, můj oblíbený syrovátkový sýr.. A kromě jídla se tu dá koupit docela solidní oblečení a doplňky, hlavně pro cyklisty...Ještě tu máme BILLU, strašně drahá. A to pečivo -slabota.
Do Lidlu chodíme tak 3x-4x za měsíc, je z ruky. Líbí se nám ale jejich tematické týdny, musli tyčky a já osobně v lidlu nikdy nenechám bílý kokosový suk(i když taky ho dost šidí oproti tomu jaký býval dřív). Jinak výběr v tomto obchodě je úzký, takže dáváme přednost větším jako tesco, globus, kaufland.
Do doby cca před 5 lety jsem nakupoval v českém "koloniálu" v přízemí domu. Pak nedaleko (200m) otevřeli Lídl a koloniál zkrachoval. Prodejnu převzali Vietnamci. Od té doby jezdím asi 1,5 km do Kauflandu. V onom místním Lídlu je sortiment dost ubohý, takže tam zajdu jen nouzově (třeba když dojdou rohlíky).
Ty zbytečně vykácené stromy Lídlu taky nezapomenu.
my máme v okolí jenom Penny a Lídl, tak jsme nakupovali tam - teď si necháváme vozit větší nákupy z Tesca - sice ho tu haníte, ale proti Penny a Lídlu mají rozhodně větší výběr a to, že vám zboží přivezou až domů, je pro nás vesničany obrovská výhoda dneska už se jenom občas stavím v penny, když jedu kolem, a do Lídlu nechodím skoro vůbec - je z ruky... a nechybí mi
Tesco
Zdravím,Lídl jsem "objevila" zhruba před 2 roky. Říkala jsem si,další diskont bez valné kvality.Dnes mohu říct,že jsou věci a je jich čím dál víc,které jinde nekupuji. Zmíněné uzeniny Dulano,šunka 96% masa,špekáčky výborné na oheň i na buřtguláš,tolik propagované masné výrobky Globusu raději ani neuvádí podíl masa. Když jsem se ptala,odpověděla prodavačka,nevím asi 50% u šunky za 200 korun za kilo ! Ta jejich molitanová sekaná nám také nic neříká. Velmi mě baví v Lídlu jejich tématické týdny,italské těstoviny atd. Oblečení pomalu ani jinde nekupuji. Sportovní věci,pohorky celokožené za 800 korun,oblečení pro prcky,legínky, trička ,punčošky atd.Vše balení po 2 kusech za cenu opravdu lidovou. Hořčici,kečup ,koření které je do 5 korun za sáček,kvalitou stejnou jako od Vitany za trojnásobek. Milujeme jejich zmrzliny ze smetany,šlehačku ve spreji také smetanovou,za 26 korun. Vybírám si věci vyrobené v Německu a jsem opravdu velmi spokojená.Přístup k zákazníkovi naprosto ukázkový,při koupi oblečení nebo prům.zboží můžete toto do 30 dnů vrátit a dostanete zpátky peníze bez nějakých dalších podmínek. Velmi ochotni jsou i při reklamacích,informují SMS,jak reklamace dopadla.Prům. zboží,které již není na prodejně vám pošlou i z centrálního skladu,na prodejnu kam chodíte. Prostě ochota,kvalita,jinde nevídaná. Nemusíte se mnou souhlasit,ale jsou to moje osobní zkušenosti a za těmi si stojím.
z Lidlu nakupuji zhruba z 10%, po cestě mám Penny, Jednotu, Kaufland, Tesco,... Do Lidlu chodím nakupovat kondomy (jednoznačně nejlevnější a kvalitní) a sem tam zeleninu, ovoce nebo "akční zboží" dle sezony.
Lidl má pro mne zvláštně uspořádané zboží... a v našem Lidlu je navíc mraky důchodců a málo místa...
Nejraději mám tesco.
Nevadí mi lidi nebo důchodci jako takoví... zmínil jsem je jen jako jeden z důvodů, proč raději zajedu do obchodního centra. Tam jsou větší uličky. Jediné, co mi na důchodcích vadí, je jejich zkoušení čerstvosti pečiva a zaleniny - vše 10x zmačkají, pak teprve vezmou ten "nepomačkaný"... To je pozůstatek z minulosti, kdy bylo potřeba ověřit čerstvost pečiva či zeleniny důrazným zmáčknutím...
Také nedám na Lidl dopustit,seženu kolikrát i to, co sháním půl roku a nemůžu sehat. Např. pro motoristy spreje na mazání, údržbu atd. jsou jinde přes stovku a s tolika stroji,které opečováváme,to už je slušná úspora.Tématické týdny milujeme doma všichni, každý si tam něco vybere. zmrzlina ze smetany, šlehačka také, kvalitní ryby, uzeniny a vše za slušné ceny. My jsme spokojení.
Dobrý den, ano, občas nakupuji i v Lidlu a rád. Proč? Protože tam nehraje hudba - není tam hudební smog. Zdravím!
Ahoj. U nás máme PENNY, LIDL, NORMU, několik Vietnamských samek a večerek a zavřenej soukromej krámek. Jezdím skoro do všech. Teda tam, kam si mě pošle sousedka. Snaží se pochytat akce. A já si sem tam nějakou drobnost přidám do košíku taky. Většinou je se všema spokojenost. Nejspíše to bude tím, že nic moc nehrotím. Zábavný je ten ranní nájezd lidí-většinou úředníků na akce v Lidlu s oblečením. To je potom jak nájezd Avarů. Už mají vymyšlený nejkratší cesty ke zboží a hrabou po náručích. Asi vědí, proč to tak dělají.
Já jedině v Lídlu.Mám stejně daleko(pěšky) Kauf,Penny,Albert,Tesco,ale chodím jedině do Lídlu.Mají hodně dobrou kvalitu mléčných výrobků,uzenin,sladkostí,sýrů...prostě vyhovuje mi vševyjímečně musím pro maličkosti jinde,ale to je opravdu vyjímka.Není pravda ,že by něco neměli,jen lidé nejsou zvyklí na jiné obaly a špatně se jim tam hledá.Lidi neradi objevují nové věci.Musela jsem plno věcí rodičům koupit,aby pochopili,že to tam je a kolikrát v lepší kvalitě.Jinak by si nevšimli.Personál v pohodě,pokladny rychlé a přehledné a není tam rušivé prostředí(žádná hudba a celkově na mě působí klidně).A hlavně se mi tam nikdy nestalo,že by mě chtěli "ošulit".Vždycky seděly ceny i účet.
Do Tesca chodím taky,hlavně se projít a obhlídnout slevové koutky.Potraviny tam nemám důvod kupovat,kvalita není jako v Lídlu...a na pokladně jsou někdy ceny jiné jak na regálu.
Albert je mi taky sympatický,ale vždycky tam stojím ve frontě.Musím hlídat ceny na kase,mají taky často klamavé cenovky,takže zdržuji na pokladně i já.
Do Penny u nás chodí nakupovat lidi sociálně slabší apod.V lídlu jsem je nikdy neviděla(asi to mají daleko)takže do Penny chodím nerada,nepůsobí to tam dobře a spoustu věcí nemají.
Kaufland je věčně plný lidí s přeplněnýma vozíkama,takže na mě nepůsobí klidně a chodím tam nerada.Nakoupit se tam dá,ale nevyznám se tam,protože jsem zvyklá na Lídl.
Bu´dte rádi,že nechodíte se síťkou pro brambory nesháníte nic je všeho nadbytek.V každém obchodě je něco dražší a naopak.Tak si to vyberte a tečka.Jak vidím,jste asi rozežraní výběrem zboží. Nejsem mladice,moc si toho pamatuji a je to nesrovnatelné s dnešní dobou.Dnes má každý téměř auto,tak čem je problém ...Já jsem spokojena..
Pobavily mne dvě snobské známé, shodou náhod obě Dr. medicíny, nezávazně na sobě prohlásily, že by se tam styděly jít, že je to obchod pro "socky"! Nevím, co je k tomu vedlo, ovoce, zeleninu tam mají proti Kauflandu dost drahé,drogerie je docela levná, výběr menší, ale miluju ho pro to bezvadné zboží sportovní a spoustu jiných zajímavých věcí, které prodávají ve čtvrtek a je fakt kvalitní a za skvělé ceny. Jezdím tam jen v tento den a jen pro to. Odtud jedu do Kauflandu, kde udělám nákup jídla, ovoce a zeleniny. Ujíždím na milých blbůstkách, které se tam také dají nakoupit. Rozhodně tedy dámy Dr. jsou komičky, protože v Albertu podle mne mají stejné zboží jako Vietnamci, nekvalitní, ale za mnohem vyšší ceny. V potravinách je výběr slušný, ale ceny vyšší, takže pokud milým Dr. zvedá sebevědomí, že smějí někde za šunt a jídlo zaplatit víc než jinde, připadá mi to úsměvné. Mimochodem, Lidl je již několik let obchodem roku a to o něčem vypovídá.
Já nakupovala ráda v Intersparu. Tam opravdu byl všechen sortiment a to jak pro bohaté tak i chudé.
Bohužel nám z něho udělali hypermarket Albert a je to bída a utrpení. Je polovina listopadu a Albert září blikajícími světýlky jako na pouti a hrají koledy. Zato některé regály zejí prázdnotou a hlavně pod cedulkou AKCE většinou nic není. Z nákupu odcházím znechucená a ještě i cestou domů mi v uších zní to jejich:
Ach synku synku, doma-li jsi?
v lidlu jsem byl vsehovsudy dvakrat a pokazde jsem odjizdel s poloprazdnym kosikem a hned pak do jineho marketu, kdyz pijete Plzen, kourite Camelky, jite klasicke ceske maslo, oblibeny druh oplatek apod a mate rad Matonku, tak asi tezko vezmete za vdek nemeckym pivem, znackou cigar RauchLidl, nahodnym nemeckym oplatkem a vodou saguaro
Tak jsem se mrknul na LIDL akce, když to tu všichni tak chválí... a nadchl se pro pár věcí. Přijel jsem tam a ono nikde... něco už vyprodáno, něco ještě nedostali. Jen ty punčochy pro manželku tam jedny zůstaly - rozbalené v regálku a s roztrhlým obalem - jestli byly roztrhané i punčochy jsem neměl odvahu.
Že jsem nakonec nakoupil pivo v akci schované za rohem s drogerií mne nepotěšilo - v PENNY mají akci, která vyjde o 2,- na láhev lépe
Dnes jsem zajel do Brna - mrknul jsem se na punčochy - opět to samé - vytahané punčochy a roztrhané obaly, zboží ale žádné - jen ty kousky "pro testování"...
Možná mám smůlu na pobočky LIDL
Tak to jste měl asi fakt pech.Pokud jde o zboží z letáku(né potraviny)tak to je boj.U nás fronty pon. a čtv. už před sedmou a šíleně moc lidí.Zboží se dost opakuje,tak si vždycky počkám až to zase budenervu se tam s ostatními
Co se týká jídla,tak máme oblíbené věci a odjinud bysme je už nejedli.Stačí mrknout netu na hodnocení některých potravin a jsou na čele.U nás doma nesmí chybět třeba čokoláda z Lídlu-parádní kvalitní, velké,hrubé čokolády,belgická bonboniera(neznám lepší)tvarohy a homogenizovaný tvaroh(je to vlastně termix,ale asi 4krát vetší než klasický termix),sýry(gouda),šunka a párky s vysokým obsahem masa stejně tak vepřové konzervy,ryby,sojové pomazánky a tofu...a teď mají novinku,ze které jsme unešeni.Vícezrný chleba.
Dnes Lídl Brno 8h, národ zešílel, lidi se chovali šíleně a to měli svetry, košile, dalekohledy, kazety na hodinky. Běžně tak brzy do obchodů nechodíme ale manžel vezl vnučku do MŠ a tak to vzal jedním vrzem s běžným nákupem, nenakoupil jelikož davového šílenství se odmítl zůčastnit.
Asi vysel novy letak. Potom tam rodiny vysilaji babicky a dedy, aby pokoupili. Byva to tam celkem masakr. Jednou jsem tak v Brne takto zasel. Z veci, co jsem chtel jsem koupil jednu, posledni. Vyhoda je, ze s eobleceni da vyzkouset doma a zase bez problemu vratit. Kupuji tak take nabijeci baterie detem do hracek + vyprodej, kde se da za velmi pekne penize poridit obcas termopradlo pro deti, povleceni, ktere je o proti Tescu 100x lepsi a podobne.
Rad tam kupuji naradi pro hoby urceni. Chodime tam spis pro mensi nakupy. Pro velke je to spis Globus, Kaufland a Tesco.
Poslední dobou jsem si Lidl oblíbila. U nás ve městě je Penny, Lidl, Hypernova a Kaufland.Každopádně v Lidlu vždy spokojenost. Nemám nějaké vytipované věci, krom jejich marmélady. Tu miluji a nikde nemají tak dobrou. Ale vždy tam je i ovoce a zelenina ve skvělém stavu, v porovnání s jinými obchody tady u nás. Každopádně i Kaufland ráda navštívím. V Penny jsem snad ještě nebyla a Hypernova tady u nás.. Bída
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.